tisdag 26 april 2011

Det här med bloggkommentarer...

Just another fucking blogg skriver om dagens irro över bloggkommentarer, och med risk för att detta missuppfattas kände jag mig bara så uppgiven. Gud vad bloggar är pretto nuförtiden. Man ska blogga si, man ska blogga så, ska man ha bilder, är de tillräckligt relevanta, är det okej att lägga bilder på sina vänner eller blir läsarna totalt  uttråkade? Vilka kriterier behöver uppfyllas för att skriva en godkänd kommentar nuförtiden, ska inte ens de nu få vara utformade som de vill? Jag fattar Linns poäng, men vissa andra som kommenterar inlägget, shit alltså, de gör att jag knappt kommer våga öppna käften i nån annans blogg längre.

Jag kommer aldrig höra till de där coola bloggarna som har typ en miljon läsare om dagen, som skriver om precis alla personliga grejjer som existerar eller bara är allmänt coola ändå, och jag kommer alltid bli sjukt glad över alla kommentarer (så länge de inte är elaka) och ORKAR inte irritera mig på hur andra kommenterar, hur de lägger in bilder osv (fast - egentligen är det ju just det jag gör just nu, irriterar mig på irritationen).

Ibland påminner bloggandet bara så himla mycket om högstadiet när det gällde att vara rätt för att få vara med i leken och det gör mig lite smått... trött.

11 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Haha, jag är ny på din blogg, har bara läst ett par dagar. Jag gillar det jag läser. Det är rakt, riktigt, ärligt och personligt (utan att vara för utlämnande). Och jag läser inte bloggar som har tusentals läsare varje dag. De är oftast överdrivna eller helt tråkiga för att pleasa massan. Jag är hos dig för att stanna i alla fall...

CINDERALLEY sa...

Val rutet!

Duktiga Tjejen sa...

Trillingnöten: som den sucker jag är för kommentarer och läsare tackar jag å det ödmjukaste!

Linnéa i Alabama sa...

Jag är med dig! Skulle ingen kommentera på mina inlägg så skulle jag nog sluta blogga, det blir som tomma ekon. Sedan tror jag att det är svårt att inte prata om dig själv i ommetarerna (de bara på denna) eftersom man ofta faktiskt inte känner den man kommenterar hos och då blir det lätt en två filig väg. Jag tycker - du tycker. Alla kommentarer är bra förutom de elaka!

Tehataren sa...

Du kommenterade min blogg. Så då kommenterar jag din.

Är det inte så det funkar? Vi hetsar varandra.

Bondhustrun sa...

Jag håller med dig en massa. Det är inte lätt att veta hur man "ska" va, liksom. Själv är jag rätt dålig på att kommentera, och dålig på att svara på kommentarer.
Sådär, nu fick du en helt irrelevant kommentar som mest handlade om mig själv! :D

Anonym sa...

Hi hi...ja, som igår när min styvdotter som dagen till ära fyllde år sa "Får man inte 100 gratulationer på Facebook är man ju nörd" - FAN VAD ILLA tänkte jag (och sa det också). Cyberspace är inte alltid av godo :-(

Hilsen!
Louise

Tears and Pearls sa...

Håller med dej. Jag skriver min blogg, o vad jag vill i den. Med bilder, utan bilder. Blaj, ibland skratt, sorg, känslor m.m osv.... ibland kommenterar jag mycket på andras bloggar, ibland mindre. Och jag blir jag av kommentarer! ja, förutom de elaka då. förstår också linns poäng i alltihop, men men.
Håller även med linnea här.
KRAM på´re!

Miss Baglady sa...

Ja jag vet inte, man gör väl som man vill på sin egen blogg. Vill man berätta vad man ätit till lunch så gör man det, och om någon kommenterar (snällt) så gör den det. Tycker inte att man behöver göra så stor grej av det hela. Man får väl helt enkelt fästa uppmärksamheten på det man tycker är viktigast.

Ibland vill man ju bara gnälla lite också.

Duktiga Tjejen sa...

Oj, vad många reaktioner. Gilla på dem alltså. Var lite rädd att nån skulle bli sur. Jag tycker att man har lika stor rätt till fritt bloggande likväl som fria kommentarer, ingett liksom mer värt än annat och alla får vi väl ut något av det vi skriver, varesig det är bloggande eller kommentarer på sådana.

Peppe sa...

Förlåt, jag var lite onödigt sträng där. Svårt att föra en dialog i skrift. Alla kommentarer är välkomna. Förutom trollen.