torsdag 28 april 2011

Papperslös.

Jag är lite smått retarderad ibland. Mitt ID-kort gick ut 2002 (!!!) och sedan dess har jag gått runt med mitt pass. Plötsligt upptäckte jag att det hade gått ut i januari 2011 (eller egentligen visste jag ju det, för det gick ut samma dag som jag kom hem från en jobbresa från Helsingör, men från Danmark kollar de ju inte pass så jag förträngde saken) och sedan dess har jag sålunda gått runt med ogiltig legitimation - vilket ingen hittills har upptäckt (har bara använt det inom vården efter att det gick ut).

Igår skaffade jag iallafall äntligen ett NYTT PASS. Två timmars väntan ute i Handen eftersom jag hade hört rykten om att kön var kortast där i hela stan, och nu känner jag bara en enda stor lättnad. Jag är alldeles för bra på att skjuta upp saker och eftersom jag hade gått runt olegitimerad var jag tvungen att ta med min farsa som fick intyga att jag är den jag är. Ibland undrar jag om jag är 16 eller 30, varför är jag så seg?

Inom en vecka finns jag i systemen igen iallafall, det känns fint. Nu vågar jag mig ut på Islandsresan den 11 maj. Monki har hyrt bil, så ikväll ska vi göra upp en rutt och lista sevärdheter. Jag tror att resan blir bra för oss, lite tid för oss båda att känna efter och se vad som händer i framtiden.

8 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Hahahaha, så där kan det gå ibland :) Tur att du kunde dra med pappa...undrar vad som händer om man gör sånt när man är så pass gammal att ens föräldrar inte lever??

Duktiga Tjejen sa...

Det är okej att ta med sig myndigt syskon, make/maka, sambo, förälder, mor/farförälder... så förhoppningsvis har man någon av dem. Har man det inte, har man god man eller nån som jobbar statligt osv osv, finns lite exceptions. Läskigt iallafall...och att det var självförvållat... så himla onödigt från min sida!

Summercat sa...

Island! Vad härligt. dit skulle jag oxå vilja åka.

Jag är förresten nästan lika smart som du - går oxå runt med mitt pass som leg. Är livrädd för att tappa det men orkar ändå inte lägga ut 500 spänn på ett id-kort. tänker att jag kaaanske eventullet skaffar körkort innan 2015 när passet går ut.

Tears and Pearls sa...

Åhhhh, vad kul ni kommer att ha! :)
* Om ni ska bada i Blå lagunen, gör det på en gång, om ni har tid. Då denna ligger nästan vid flygplatsen Keflavik.
*Ni måste bara testa det isländska sötlakriset. Asgött! Vet inte om den finns kvar, men i Hafnafjördur finns det en "andrasorts"-butik med MASSOR! (om de inte har lagt ner) Kan höra med mamsen senare.
*Snoppmuseumet som jag skrev för ett tag sedan.
* Gullfoss.*Geysarna (Dessa två ligger inom "The golden circle)
* Har ni tid, åk med båt eller flyg till Västmannöarna, ön som bergravdes av lava på 60talet.
Finns sååå mycket mer!!

Alltså, fasiken va avis jag är!!

Duktiga Tjejen sa...

Tårpärlan - Tack för påminnelsen om Snoppmuseumet, dit bara måste vi! De andra sakerna är redan noterade förutom Västamannöarna (fast har kikat på det innan), de hör ju till Topp Fem alla gånger. Så himla bra med bil, då kan man hinna med mer. Ska kolla mer på Västmannöarna och lägga upp planerad rutt senare!

Anabanana sa...

Åååh, Island.. Skulle vara så härligt att se islandshästarna.. En del av "mina" kommer ju direkt från ön. Åh, definitivt en resa som jag kommer att göra. Jag hoppas du tar massor av kort och gör mig avundsjuk!

*kram*

Duktiga Tjejen sa...

Massor av kort coming up!

Emmas Bokhylla sa...

Island! jag var dar 2004, aaaalskde det! Hoppas att ni far det fantastiskt!!