fredag 8 april 2011

Vad jag pratar om när jag pratar om Löpning på lunchen.

Jag är orimligt trött men måste dra på mig löparskorna innan jag ska iväg till Dr. Dorota klockan 14. Jag jobbar hemifrån, solen skiner, Monki kommer hem om 24 timmar, och jag gjorde det där jag absolut inte får -åt hembakad muffins till frukost och inget annat. Så, bara ut med mig.

Som inspirationskälla har jag Murakami vars bok ovan jag läste ut i veckan och gillade. Fattar ni grejjen att springa ett TIOMILSLOPP, det känns i min värld helt orimligt som har 2,1 mil som rekord (i somras). Murakami springer förövrigt minst ett marathon per år, och hans dagliga löpning ger honom fokus att skriva bok efter bok. Denne japanske författare är sålunda min inspiration för dagens löpning (som jag satsar på blir max 5 km).

8 kommentarer:

Emmas Bokhylla sa...

Hmm...mitt rekord ar 1 mil, men da var jag riiiktigt dalig pa att forbereda mig(trande regelbundet i 4 manader, inte ett smack i tva och sedan ut och kora milen pa en gang, bravo Emma!), fick en overanstrangning i foten, kunde inte ga pa en vecka sedan gick det upp varenda gang jag forsokte komma igen. det var 5 ar sedan. Har antligen, efter ett uppehall pa 7 manader borjat ga till gymmet, med kondis som en overjast baver.

Sa jag tycker att du ar helt fantastiskt som ger dig ut och loper sadar! Go you!!


Namnde jag att jag at glass till lunch i dag? *burp*

Duktiga Tjejen sa...

jo jag körde också lite dumt, från max 1,5mil till 2,1 mil. Det var inte bra för min rygg, fick gå hos sjukgymnast efter, men själva löpningen i SIG var det inget problem med. Jag sprang 5km idag, men inte gick det fort inte (enligt GPS 5,00km på 30:15). Länge leve löpning!

Linnéa i Alabama sa...

uh.. blir man motiverad av den? eller utmattad? Jag behöver lite inspo nu för jag har ingen luuust att röra på mig. Chips är lättare

Duktiga Tjejen sa...

Jag lovar; man blir inspirerad. Iallafall jag. Om inte annat kanske du blir inspirerad att äta mer chips - alltid nått!

M sa...

Jag sprang 20,5 km för första gången för någon vecka sedan - vilken lycka :)

Duktiga Tjejen sa...

M - grymt! Men visst är det svårt att motivera sig till att göra om det? Iallafall för mig...

Anonym sa...

ÄLSKAR, ÄLSKAR, ÄLSKAR den boken och det roliga är att jag faktiskt tänkte blogga om den häromdagen men det blev inte av! :) Köpte den till både min man och bror till födelsedagspresenter i fjol och har läst i den till och från, läser till och från i den engelska versionen men ska läsa den svenska också, tror den kommit på pocket nu va..?

ÄLSKAR att det inte är nån typisk löparbok med typ träningsprogram och tips, utan bara finfint om löpning, träning och hans liv. Inspiration och hängivenhet! ÅH, i like!!!

Han har väl sprungit typ 25 marathon så han borde ju veta vad han skriver om.. :)

Duktiga Tjejen sa...

Exakt! Och den finns som svensk pocket, det är så jag har den. Jag läste ut den på två dagar och känner som du träningslyckan.