onsdag 8 juni 2011

Bröderna Lejonhjärta.


Årets 45:e utlästa bok är Astrid Lindgrens klassiker Bröderna Lejonhjärta. Jag älskade den när jag var "liten", både boken och filmen, och därför ville jag läsa den igen för att se om den verkligen är så bra eller om jag bara var just... liten.

Jag kan ju säga som så, att den var bättre än vad jag mindes. Språket är så lätt, så fint, och handlingen så vacker och spännande att jag ville gråta. And I did.

Jag ser ljuset, jag ser lju..!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Som förälder tycker jag att den är ännu mer sorglig (men också vacker) än jag uppfattade den som barn. /Sus

Trillingnöten sa...

Jag tyckte också den var läskig som barn, men jag älskade i alla fall att lyssna på den! Nu har jag ju egna elever som jag kan läsa den för och jag läste den förra året högt. Barnen älskade också den. Jag tror att det är nåt speciellt med den boken!
Dessutom, när jag läste litteratur i Uppsala, gjorde jag en jämförelse mellan den och "Gömda" av Liza Marklund. Fråga mig inte varifrån jag fick den idén, men den gick hem och jag fick högsta betyg...Fantastisk bok :)

Johanna sa...

Man börjar ju nästan gråta bara man tänker på den.

Men det är verkligen en av världens bästa böcker. Filmen är också hur fin som helst, men det blir ju lite roligt att Katla är gjord av papier marché (eller hur det där nu stavas).

När vi begravde min mormor viskade jag "vi ses i Nangiala", minns jag. Hoppas det blir så. Är verkligen oreligiös, men man hoppas ju ändå liksom.

Emmas Bokhylla sa...

Ah, den var det lange sedan, jag vill lasa om!! Underbar, alskade den!

Tears and Pearls sa...

Jag såg den som musikal på göteborgsoperan för ett par år sedan, väldigt lyckad o bra!

Duktiga Tjejen sa...

Den är helt underbar, jag ryser bara av tanken. Astrid Lindgren alltså, vilken pärla!

S.W sa...

Åh. Det här med 'barnböcker'; vilka skatter! Idag lånade jag hem Pippi Långstrump inläst av Astrid själv på ljudbok. Jag vet inte vart jag ska ta vägen av hennes röst, den är helt underbar! Inlevelsen och djupet och knarrigheten. Kan verkligen rekommendera.

Hanna B sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Duktiga Tjejen sa...

Åh, Astrids röst! Jag minns den som igår. Älskade den.

Hanna: tog bort fin kommentar eftersom du skrev ett autentiskt namn och min blogg är anonym... Men det är inte Monki som läser bok i bakgrunden nej :)

magasinprojektet sa...

var väldigt rädd för den när jag var liten, men jag minns att jag tyckte att den var väldigt spännande också