måndag 20 juni 2011

Det här med frukost...

Det fanns visst bara muffins, olika inplastade bullar, fryst juice och kaffe med mjölkpulver. En sak jag alltid saknar i USA är just bra och riktig mat. Såklart att det finns här, men den är typ en miljon gånger dyrare och mer svårtillgänglig. Inte konstigt att medelvikten är rätt hög här om man säger så. För jag är ju svinhungrig och äter en blåbärsmuffin till frukost eftersom inget annat finns.

I Buenos Aires, där jag var tio veckor 2007, åt de ungefär samma som här. Min "portena" till kompis åt seriöst ett par kakor doppade i choklad och drack cola till frukost.

Frukost är ju viktigaste målet på dagen! Jag saknar redan ägg, goda mackor med avokado och groddar och yoghurt med färska blåbär, mandlar och vanilj.

Men åkej, bor faktiskt inte här längre så några veckor är fine. Och nu ska vi ju gå runt i Santa Cruz, åka till Carmel, Big Sur, Morro Bay och en massa annat superfint innan LA. Me likey.

8 kommentarer:

Johanna sa...

Håller med - var man än är saknar man riktig frukost. Känns som det bara är vi i Norden som fattat grejen på den fronten.

Ha så skoj med resten av Roadtrippen, och dela för guds skull med dig av bilder sen!

CINDERALLEY sa...

Exakt detta ar anledningen till att jag har gatt NER ungefar 10 kilo sen jag flyttade till USA, utan att ens forsoka. Maten suger verkligen.

Duktiga Tjejen sa...

Foton kommer i massor!

Cinderalley- jag gick upp i början, sen gick jag ned massa kilon som kom tillbaka i Sverige igen...

Trillingnöten sa...

Word. Inte undra på att människor är stora som hus! Jag skulle lätt gå upp 10 kg om jag var där några veckor på semester (annat om man bor hemma hos nån eller i lägenhet där man kan fixa frukost själv och slippa ut och äta på stående fot)...

Anonym sa...

Jag minns första hotellfrukosten jga åt i San Francisco, jag var så besviken! Donuts, bullar, non-fat milk, inplastade äpplen som inte smakade äpple och olika übersöta saftsorter. Blärsch!

Anonym sa...

Jag minns första hotellfrukosten jga åt i San Francisco, jag var så besviken! Donuts, bullar, non-fat milk, inplastade äpplen som inte smakade äpple och olika übersöta saftsorter. Blärsch!

pim sa...

ungefär som i paris när jag fick chokladdoppade croissants till frukost i en vecka..usch :(

Anonym sa...

Åh vad jag blev sjuk i Miami av den flottiga maten. :P Huhh. Jag fick nånsorts gallbesvär fick jag veta senare. Var gravid o trodde att jag hade missfall på gångs, så illa gjorde den där maten mig!
I key west fick vi pommes till frukost och det var det minst äckliga alternativet, haha... /Sussie