onsdag 10 augusti 2011

Här ligger jag och blöder...


Jag läser och läser och läser... Typ. Speciellt nu när jag har skickat in mitt eget manus. Jag snittar fortfarande typ två utlästa i veckan och läser så fort jag kommer åt. Senaste utlästa är Här ligger jag och blöder, Jenny Jägerfeld:s ungdomsroman som fick Augustpriset förra året. Gilla, gilla, gilla. Mycket bra. Älskar språket som gör den relativt vanliga tonårs-situationen annorlunda.

För några år sedan läste jag hennes Hål i huvudet och tyckte att den var helt okej, men den var inte alls i samma klass som Här ligger jag och blöder.

Läs!

14 kommentarer:

Anna tänker högt sa...

Ja det ska jag göra, för jag köpte den för någon vecka sen. Vad roligt att du tycker den är suverän, då har jag något att se fram emot. Hur är Niceville förresten? Den fick följa med hem från London i fjol men är fortfarande oläst.

Trillingnöten sa...

Jag får så många bra boktips här så jag vet inte ens var jag ska börja! Jag har ett gäng som ligger på reservation på biblioteket och som droppar in en efter en redan :) Och nu, ännu fler. Det är bara bra! Älskar att läsa och läser allt :) Så gott som!

Duktiga Tjejen sa...

Anna: Niceville är sjukt jäkla bra! Skriver ett inlägg om fem boken sedan när jag är klar med den...

Trillingen: älska boktips, men ibland blir man onekligen stressad... ;)

Christel sa...

Underbart, då ska jag klicka mig vidare och beställa den. Thanks for the inspiration! :)

Pockethexan sa...

Kul att du hittade till min blogg så att jag kunde hitta till din!

Ser att du också har skickat in manus för att få ge ut en bok o då blir man så in i bängen knäpp på hur en del verkar ha de så lätt att få ut sin första bok o hur lätt de har o skriva en bra bok som med Christoffer Carlsson o "Fallet Vincent Franke". En sjukt bra första bok o jag vill också hitta mitt "jag" i skrivandet så att mina tre böcker blir klara som jag har i huvudet...

Så blev jag väldigt nyfiken på hur du hittade Hanna Lans bok "Som någon annan bäddar"? Jag träffade nämligen henne på en skrivarkurs under våren o hon har recenserat den hos mig men jag har som sagt inte kommit mig för att beställa ett ex. fast jag så gärna vill läsa den, precis som med "Niceville" som jag fick i vintras men ännu inte har läst fast "alla" säger att den e så bra..kan vara att den inte e i pocket <;p

Kramis från Pockethexan själv som nu lägger till mig som följare så att vi kan tjata mer...
Ses!

Duktiga Tjejen sa...

Pockethexan: jag kom i kontakt med Hanna Lans genom min blogg, hon skrev till mig här när jag skrev om mitt manus, och sedan började vi läsa varandras bloggar. Bloggvärlden är verkligen ett bra ställe att marknadsföra sig på!

Vad har du för böcker på g? Eller de kanske inte är skrivna än? Jag började skicka in mitt manus förra veckan, men räknar inte med att det blir ett Fallet Vincent Franke direkt ;) Inte för att min bok är en spänningsroman, men ändå.

Lägger till din blogg på min bloggroll, kul!

Jojjo sa...

Du, känner du till nån bra boksite där man kan ha "ska läsa" listor? Bok.nu är så sjukt seg, jag har inte ens varit in på hela sommaren för jag lessnade. Och dessa två bör nog stå på min "att läsa" lista!

Duktiga Tjejen sa...

Tycker du att bok.nu är seg? Förvisso sega att ta in nya titlar... ;) boktipset.se är bra oxå, testa dem!

Jojjo sa...

Tack! Jag tycker sidan i sig är seg, det tar jättelång tid att ladda en sida. Sånt har jag inte tålamod till, haha

Hanna B sa...

Niceville har jag fingrat många gånger på i butikerna.. men har så mycket oläst hemma. Men det verkar som jag får köpa den ändå efter dina ord om den!

Är också inne i ett lässtim (dock inte i din liga) och vill läsa allt på en gång!

Duktiga Tjejen sa...

Jojjo: det håller jag förvisso med om! Boktipset.se är inte så segt! :)

Hanna: ja, Niceville är verkligen läsvärd, vet att du kommer älska den!! Den är lite i samma anda som to kill a mockingbird (dödssynden).

nillas liv på pinnen sa...

Jag tyckte också jättemycket om Här ligger jag och blöder! En klockren bok. Min yngsta som är 17 läste den, och var helt såld.

Niceville ligger i min trave som väntar att bli läst...

Nadja sa...

Åh, Här ligger jag och blöder hade jag lagt fram för att läsa på flyget men glömde sen packa ner den och nu ligger den hema i sverige och skräpar.. Boo, och här kan jag inte direkt den :( Jag får övertala mamma att skicka den.. Jag har köpt en liten hög med böcker som ska med till stranden imorgon. Man blir så himla glad av nya böcker!

Duktiga Tjejen sa...

Ja, böcker är underbart! Gud vad livet skulle vara tomt utan dem.