tisdag 30 augusti 2011

Jobb som kommit och gått (vad sägs om telefonlinje, toalettfabrik & Wedding Coordinator?)Jag är en person som sällan fastnar i saker (förutom minnen). Jag går vidare lite... för snabbt ibland. Jag har exempelvis flyttat 38-40 gånger och bytt jobb minst lika ofta. Ibland kanske jag uppfattas som smått oseriös, men jag har åtminstone aldrig varit arbetslös och jobbat eller pluggat jämt. Du är så duktig, säger folk, men ibland drömmer jag i hemlighet att vara arbetslös, om så bara för en månad även om jag innerst inne är glad över att jag har sluppit det.


Ett axplock jobb (eller egentligen alla jag kommer på):

* Posten (bladade reklam på lördagsmorgnar när jag var typ 16. Älskade att tjäna pengar, att jag började vid 07 när alla kompisar var lediga gjorde mig bara mer vuxen).
* Klippa gräs/städa/dela ut hyresavier och liknande en sommar i Fagersta när jag var 17. (inte så kul, nej, men jag bodde hos farmor, cyklade vilse och lyssnade på blandband med Madonna).
* Brevbärare på Citymail (vidrigt. Stod ut i två veckor på den där satans cykeln).
* Café (inte så skoj, men sjukt mycket gott att äta).
* Biljettluckan på Bolivianska Centret (Finns ej längre? Min låtsaspappa var "el presidente" och jag mumsade empanadas till tonerna av salsa, bachata och smörsång).

* Bingovärdinna (Det var värre än det låter. Här utvecklade jag rökallergi och mådde dåligt varje dag både fysiskt och psykiskt. Medarbetarna levde på pizza, öl och cigg och kom med jack i pannan efter att ha ramlat fulla i rulltrappan).
* Dagis (Hemskt. Blev nästan blind på kuppen av diverse inflammationer som kom tillbaka så fort jag satte min fot där inne. Jag refererar till den här epoken som The Evil Eye-period).
* Vikarie i spanska (mellan-och högstadiet. Hemskt. Alla villa ha guldstjärnor men ingen förtjänade dem).
* Wedding Coordinator på Puerto Rico. (Lovely, men fördröjning av Greencardet förstörde allt efter ett tag).
* Assisstant Travel Manager för kryssningsrederi i Karibien (Lovely. Förutom när chefen kallade mig monga bakom ryggen och lönen som var 5 dollar och 15 cent med avdrag för rast som jag aldrig hann ta).
* Klädaffär för gravida i Karibien, Twilfit, Pagelle och Almia i Sverige samt butiksansvarig för Almia ett kort tag (Jobba i klädbutik är så himla meningslöst och avkopplande på samma gång, men jag är en bra försäljare. I Karibien vann jag ofta säljtävlingarna och fick onödiga reklampriser).
* Barnvakt på kvällar (en kund på Twilfit gillade mig så mycket att hon bad mig passa hennes kid två kvällar i veckan medan ungen sov. Lättförtjänta pengar).
* Team-ledare på McDonalds i ett år (Rätt kul faktiskt, men när jag begärde löneök från mina 70 kronor i timmen och de sa nej sa jag upp mig och drog till Karibien. Jag blev iallafall Månadens Medarbetare typ tre gånger och vann nästan alla säljtävlingar vi hade).

* Städerska på en toalettfabrik (Det var roligare än det låter. Jag hade en flirt med en kille som jobbade där och garvattacker med en finsk medarbetare som gav mig en bibel när jag slutade).
* Au Pair i Schweiz. (Vidrigt, stod ut kanske 2.5 veckor och åkte därifrån gråtande. Dessutom råkade jag få med mig två av parets piratkopierade cd-skivor. Har dåligt samvete för det än idag).
* Hotell i bergen i södra Spanien under mitt år som jag bodde där (Slutade på en gång innan jag hann börja. Chefen var hur skum som helst).
* Personalkök och allt-i-allo på Södersjukhuset (extrajobb, trivdes superbra).
* En telefonlinje med att lura killar att jag ringde in för att hitta en dejt (obs - telefonsex var förbjudet så don't worry, men fortfarande helt sjukt).
* Reception/Växel/assistent/vaktmästare på bemanningsföretag (rätt skoj).
* Film-lager två somrar på Lidingö (rätt skoj. Förutom när jag kom till jobbet en dag och en kollega hade mördat sin familj och sedan tagit livet av sig).
* Informationsvärd på Friskis & Svettis (för ett litet arvode och gratis tränings-kort, rätt skoj).
* Mataffären Vivo samt City Gross (Vivo = kul, City Gross det värsta någonsin. Min morbror satt i bastun en gång och hörde gubbarna prata om nya kassörskan på Vivo och hur de hellre handlade av henne. Det visade sig att det var mig de pratade om).
* Norsk support på Sun Microsystems (trivdes superbra, men avdelningen flyttades till Madrid, och det var då jag sökte jobbet som juristassistent där jag jobbar nu. Fast nu är jag inte assistent längre thank God).
* Där jag jobbar nu, sedan tre år. Ett riktigt jobb med riktig lön och riktiga förmåner och riktigt ansvar.


Och idag var jag på intervju två inom domstolsväsendet då. Sex personer skulle intervjua mig, men det blev bara fyra. Jag är vanligtvis bra bland folk och kände att det skulle bli spännande, en utmaning att få en bunt personer att gilla mig och säga hon, det är henne vi vill ha!

Men när jag väl satt där kändes typ allt fel. Jag ville inte längre. Blev knallröd i ansiktet och hade inga frågor att ställa och kände mig totalt bedömd och ifrågasatt. Att dessutom behöva gå ned i lön? Plötsligt kom jag i tvivel på om jag ens vill jobba på en myndighet. Skumt. Det har varit en önskan så himla länge, och nu när jag fick chansen längtade jag tillbaka till mitt vanliga jobb.

30 kommentarer:

Johanna sa...

Men JÄVUL vad många jobb, haha. HELT galet.

Trist att det inte kändes bra på intervjun, men om du kommer på att du ska stanna där du är och att du inte känner någon stress därifrån, så var det kanske inte bortkastad tid med intervjun ändå? Hoppas du kommer på vad då helst vill, inte så himla lätt alla gånger.

Trillingnöten sa...

Jisses, hur många jobb som helst och inom spridda områden också! :) Jag tycker det är roligt att pröva på olika jobb! Har varit städare, jobbat på tivoli (fixat sockervadd, sålt biljetter och lotter), reklamutdelare, guide, au pair, språklärare, barnvakt, kokosbollsförsäljare (typ lura kunder att man kommer från en skola för att sälja kokosbollar. Asjobbigt. Mitt i vintern och press att sälja så mycket det bara gick under en dag. 12 timmar plus resa fram och tillbaka i minivan...)

Om du inte känner att jobbat är rätt för dig, ta det inte!

egoistiska egon sa...

Haha, det där med att vara arbetslös en månad har jag också önskat mig. Knäppt. Mina två veckor mellan jobb nu var helt fantastiska.

Burgschki sa...

hahaha sicket fantastiskt cv. och du, följ magkänslan.

Duktiga Tjejen sa...

Kom just på ett till jobb, haha. Man kan ju tro att jag gått i pension by now. Började jobba så fort jag fick enligt lag fh har jobbat sedan dess parallellt med studier eller bara jobbat. Ibland mer än två jobb samtidigt...

Egon: två veckor mellan jobb känns som det optimala, då är man ju just mellan jobb och inte arbetslös!

Johanna sa...

Svar: Haha, fantastiskt att Savannbyxorna håller än! Högstadiet var ju underbara tider alltså. (Men du, vad menade du med "blev också årets par i nian i vapen". Vapen? Är kanske trög nu).

Duktiga Tjejen sa...

Johanna: haha, jäkla Iphone! Kollar på film samtidigt och det ska stå på BALEN.

Anabanana sa...

Sicken världsvan mänska du är - sjukt impad :D

MissPkm sa...

Härligt!! You ARE change!!!

Hanna B sa...

Vad kul att läsa, snacka om att provat på det mesta ;) Dock trist att du kände som du gjorde på din intervju.. eller bra?!

Hanna Lans sa...

Vad trist att det inte kändes bra på intervjun! Men ok om du tycker att din nuvarande arbetsplats är bra förstås.

Om man listar alla jobb man haft så blir det en hel del. Jag vill inte ens börja nysta i den härvan... Just nu är jag supernöjd med hur och var jag jobbar. Hoppas kunna stanna länge!

Duktiga Tjejen sa...

Det bästa var ju att jag kände att det är ok där jag är nu, trots all skit ja har fått. Jag har alltid trivts här, men att de tagit bort anställningen- det är det jag avskyr. Har dock andra saker på g, därav tror jag att det är taktiskt att stanna...

Jojjo sa...

Men oj, va kul, du är nästan värre än mig! Ska läsa detta riktigt ordentligt när jag har tid, nu hann jag bara skumma igenom det men jag har också jobbat som wedding coordinator fast i Florida! Och delade ut morgontidningen på helgerna under gymnasiet. Samt delade ut reklam. Allt för att jobba och tjäna pengar, hehe.

Duktiga Tjejen sa...

Jojjo: huvudkontoret låg i Miami för mitt jobb som Wedding Coordinator, vad sjukt! Kanske samma företag...

Anonym sa...

ha, ha...här är en som är PRECIS likadan! Har flyttat massor och har som hobby att söka jobb :-). Har jobbat på tivoli, i blomsteraffär, i reception på ett bostadsföretag, som mäklare, som administratör i fastighetsbranschen, som fritidsledare, som administratör på ett kommunledningskontor,som logistiker på SAS (längsta hittills och älskade det!) som konferensbokare, som solrosplocerska, som plantförsäljare m.m. Måste jag säga att jag är på G igen!?

Lycka till!

/Louise

Duktiga Tjejen sa...

Louise: hehe! Så är det ju, tills man trivs. Jag har äntligen ett bra jobb med bra lön så jag söker mig inte vidare på samma sätt längre... Rätt skönt... Lycka till själv! :)

Anonym sa...

Jepp...fast personligen tror jag drömyrket kom för tidigt. Älskade som sagt mitt jobb (och mina kollegor) på SAS och stannade i nära 10 år. När jag nu gått vidare jämför jag hela tiden, vilket är skit! Dessutom finns inte ens avdelningen jag jobbade på kvar, så det är liksom kört oavsett...Nu har jag iofs ett helt ok jobb, bra tider, bra chefer och bra lön - ska inte klaga mao :-). Men man VET ju aldrig vad som finns runt hörnet...

:-)
/Louise

De kallar mig Skrållan sa...

Du är nog den första jag hör talas om som haft fler jobb än jag. Sjukt imponerande, vad du hunnit med!

Och känns det så med jobbet, så skippa och satsa på något annat. Plus, vad är så fantastiskt med att jobba på myndighet egentligen?

Nadja sa...

Wow, helt galet. Det låter otroligt spännande med alla dina jobb i alla fall! Men läskigt med han som mördat sin familj och sen begått självmord.. vad hette det dock för jag känner en kille som jobbat på filmlager på lidingö..

Jojjo sa...

Jag jobbade på en konferensanläggning så det var de bröllop som hölls på anläggningen jag hade ansvaret för :) Det roligaste jobbet jag någonsin haft, amerikaner är så mycket bättre på att bre på än vad svenskar är och det fanns inga gränser för vad man kunde få göra!

Duktiga Tjejen sa...

Skrållan: Men du är väl ett par år yngre så du har ju tid to catch up liksom... ;)

Nadja: Tror bara det finns ett enda filmlager på Lidingö, tror att det är nordens största (?!)

Jojjo: Det kan ju ha varit samma företag ändå... jag jobbade bara med små bröllop - sånna som gifte sig på hotell eller kryssningar innan de åkte på honeymoon. De bredde inte på så mycket faktiskt...

Emmas Bokhylla sa...

ojoj, det var många jobb, många roliga! Men, vad läskigt med han som mördade hela sin familj, fy katten! När jag tänker efter så har jag bara haft typ 4-5 styckna, men fler lär det bli!

Jag skulle också gärna vilja ha lite 'in-between-jobs'-tid, dock behöver jag lite mera tid, för på den triden skall jag hinna flytta hem till Sverige, hitta ny lägenhet etc. Fast, allt går ju, bara man fokuserar! Men, en två-tre veckor när man bara läser och förbereder sig, det vore amazing! :-)

Synd att det inte kändes bra på intervjun, men det kanske var skönt att få den insikten?

pim sa...

jisses avd jobb. jag får jobba tills jag är hundra fäör att komma upp till det antalet...jag har alldeles för liten cv--hotell, allt-i-allo, cafe, smörgåsnissa, kontorist, reception, växel hrm ja.)

Duktiga Tjejen sa...

Pim: jag vet att jag är rätt extrem.. ;)

Anonym sa...

Tablets are like the Titanic; it should never be your primary device, unless checking
email, watching You - Tube videos, and stalking people on Facebook is what your life consists of.
If you little bit understand technologies, you can easily root
your Black - Berry. In standard version blackberry playbook there are no support for GPRS, EDGE and 3G.

Anonym sa...

In fact, even if you lost the whole partition, data
recovery is still able to retrieve the lost data for you.

The NP-NF310 retails around $350 and features an ultra fast start-up speed (under 3 seconds) and a
9+ hour battery life. If the system is just
in sleep mode then the resume time is instant.

Also visit my site :: samsung chromebook reviews

Anonym sa...

3 inches screen of Zopo ZAP900h is really a cool thing
about Zopo ZP910 and as it is having a Quad Core processor you should really check
out its features. When it comes to connectivity, the T-Mobile G1 packs a real punch.
Moreover, it has been observed that Apple's i - Phone apps access personal data without asking user's permission the way it should be.


Review my web site :: galaxy s4

Anonym sa...

It's a very interesting concept where you have to balance objects perfectly on the field which are provided to you. Canon's deal with detection can acknowledge as much as.
According to Chung, the Nikon has the edge for detail and for the addition of a crop mode while canon has the advantage for lack of moire and high ISO performance.Here is my web site ... canon eos 5d mark iii

Anonym sa...

But, with the most recent turn of events, the i - Phone 5 has made a landmark
in the smartphone industry. Because we're functioning off of absolutely nothing more than pure rumors and speculation, I might be looking at as well much into this and the i - Phone start has been and will carry on to be delayed for simple and extremely evident factors. Odin is thought to be preparing to roll into the market with the new Android 4.

Stop by my site :: samsung galaxy s4

Anonym sa...

You see people passing time by checking on friends, catching
up on texts or e-mail or playing a video game oblivious to
what is happening around. Altogether, one will
find it easy to edit files, upload them and share them with others, as well as take either single images and look at them for instant review on the 480 by 360 screen.
It can also be used to quickly search Google or
Wikipedia.

Also visit my homepage ... samsung s4