fredag 26 augusti 2011

Och Duktiga Tjejen blir..?


Jag vill inte heta Duktiga Tjejen längre, det är så mesigt. Det var bara en moment of weakness, och det skär liksom i mina öron. Någon som har nått förslag på nytt namn som passar mig och den här bloggen bättre?

26 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Sånt där är så svårt!! Och så när man startar en blogg vet man ju inte riktigt vart det bär hän, vad man ska skriva om ordentligt. Jag måste fundera på det där vad som skulle passa. Nu tänker jag bara duktiga tjejen :)

Hanna Lans sa...

Kanske dags att blogga under eget namn? Om du ska ge ut bok och sådär? Själv tänkte jag lägga över allt till en blogg i eget namn nu efter sommaren, men har fortfarande inte kommit till skott. Jag startade min som Morran då jag trodde att jag skulle blogga anonymt. Men så förstår jag ju nu att jag står för allt jag skriver, så att skriva under eget namn känns helt rätt. Ska bara få tummen ur och ändra.

Duktiga Tjejen sa...

Tanken med den här bloggen är att vara anonym, när boken ges ut så kommer jag starta en ny med mitt namn men ha kvar den här. Jag hade en annan förut men halva släkten läste den, därav bytte jag. Jag vill ha den här anonym.

Johanna sa...

Å, svårt!

Jag är inte överdrivet förtjust i mitt eget "lillaj.blogspot.com" som jag valde för att, ja jag vet inte. Min pappa brukar kalla mig för lilla J, och då tänkte jag att det var ett bra smeknamn. Önskar att jag kom på något fräckare, men lite sent att byta adress nu liksom.

Kommer inte på något bra förslag till dig men lovar att tycka till om du slänger fram några att välja mellan!

My Myself and I sa...

Bokens namn? Så börjar du bygga varumärket för den.

jenny sa...

Ja.. du vill ju vara hemlig... hmm, svårt.

Jag är inte heller nöjd med min blogg. Hatar hur glest texten ser ut, men måste ha den inställningen för att korten ska bli någorlunda fina. (De som jag importerat fån min gamla blogg).

Duktiga Tjejen sa...

My: som sagt anonym blogg, så det funkar inte... Me jag har tänkt tanken. Passar dock inte riktigt. Tack ändå.

Colombialiv sa...

Åh, jättesvårt! Har som Johanna inga direkta idéer att komma med, men lovar att rösta om du lägger upp alternativ!

Fröken Svensson sa...

Jag gillar namnet som är :)

Linnéa i Denver sa...

hoho, mitt första namn var skruttplutt.. det kändes lite töntigt det med. Jag gillar duktiga tjejen! hon r så duktig... höhö

camilla sa...

"Beyond Duktiga tjejen". Bloggaren "sura tanten" (googla på det) hette ett tag "beyond" och så hennes tidigare bloggalias. Signalerar till andra och kanske dig själv att du vill komma vidare. Bara en idé..l

Linnéa i Denver sa...

GILLA camillas ide!

Duktiga Tjejen sa...

Camilla: tack för tipset!!

Husfrun sa...

Duktiga tjejen tycker jag låter precis så där ironiskt som jag antar att du menar. Så för mig känns namnet perfekt men det är alltid en känsla som ska sitta rätt för skribenten.

De kallar mig Skrållan sa...

Jag är så dålig på att läsa bloggar nu, men ba' så du vet: Jag läser alltid ikapp hos dig! Så himla kul att det gick bra på första intervjun! Jag håller alla tummar jag har!

Angående namnet, sånt brukar bara komma fallande en vacker dag. Plötsligt vet man, tror jag. Nu senast tog jag ett favoritord som inte ens är ett ord, men välj något som gör dig glad?

Duktiga Tjejen sa...

Husfrun: visst är det ironi, en viss irritation över "vad duktig du är" och all duktighet som förväntas...Kanske behåller jag namnet och så blir det som Skrållan säger; att en vacker dag dyker bara rätt namn upp! :)

Joanna Björkqvist sa...

När jag började blogga ville jag få plats med ALLT som är jag. Jag ville inte att namnet skulle begränsa mig eller sätta ramarna.

Jag tänkte och tänkte. Och så blev det stort: Joannas universum!

DÄR måste allt rymmas tänkte jag och det gör det! Ett helt universum för mig själv! Men anonymitet är inte min grej förstås! ;)

Camilla sa...

Hmmm svårt. Det där måste du känna efter och bestämma själv.
Hoppas att du hittar ett namn som du vill ha.
Kram!

S.W sa...

Milsten.

nillas liv på pinnen sa...

Jag ser också ironin i 'Duktiga tjejen' och tycker därför att det kan vara ett bra namn. Din rubriks undertext stöttar ju upp det också.

Men det är klart att du måste känna att det är rätt.

'Duktiga flickan' skulle vara ännu tydligare ur ironisk synvinkel, men kanske låter det lite infantilt?

'Supertjejen'? med tanke på din profilbild...

Emmas Bokhylla sa...

Hmmm, det är ju riktigt svårt...jag gillar verkligen "Duktiga Tjejen"!

Och om du skall starta en ny blogg för boken,så är ju marknadsföringen löst på det sättet.

Hmm, vad vill du förmedla? Gillar Nillas förlag, "Supertjejen" skulle vara rätt kul!

Vad det än blir så blir det nog jättebra!

Kram!

ps. änderna i poolen är av plast, så dem kan jag lätt övertala att ha brudslöjor på sig! .-)

Bodypalace sa...

Hej kommentera gärna minst 3 inlägg i min blogg för att peppa tjejerna och killarna som är med.

Kommenterar du så kikar jag gärna in i din blogg igen och läser igenom mer noggrant ;) och kanske gillar jag din blogg så mycket att jag lägger till den i "bra bloggar" i min blogg så mina 500-1000 beöskare kan hitta till dig också.

Mvh Bodypalace – en blogg där alla är vackra & unika
(ursäkta reklamen men jag ser den som positiv, vill att så många som möjligt ska hitta till bloggen för se budskapet jag vill sprida och motverka kroppsidealen som media spyr ur sig)

Duktiga Tjejen sa...

Nu droppar tipsen minsann in! Gillar Milsten och Supertjejen, men det känns bra att alla inte delar spy på Duktiga Tjejen... Fast de som håller tyst kanske gör det ;) tack alla!

MissPkm sa...

Hahah.. det är säkert bara du som tänker på vad din blogg heter, eller vad du heter... Vi läser bloggen för att vi gillar vad du skriver och inte för vad den heter. Men charmen med en blogg är att du kan byta namn när du känner för det, hur ofta du vill. xo

Duktiga Tjejen sa...

Fast jag tänker ganska mycket på vad andra bloggar heter! Läser dem såklart för innehållet, men schyst innehåll + schyst namn = optimalt.

MissPkm sa...

Ahh. True.. Nu får ju panik.. Måste byta namn på min blogg också! hahaha Har du kommit på något än?