torsdag 22 september 2011

Minipocket gillade jag inte i Holland förra hösten och inte nu heller.
Förra hösten var jag i Holland på jobbresa och fastnade som vanligt i bokhandlarna på flygplatsen. Vid kassan såg jag en liten ställning med just sånna här minipockets med bibeltunna blad, men jag föll inte alls för dem, jag är alldeles för traditionell. Jag vill köpa böcker som är någorlunda stora med lättvända blad och som är snygga i bokhyllan.

Nu släpper iallfall Pocketförlaget (Excess) detta nya format på 8 x 12 cm i Sverige, men helt ärligt tror jag att det kommer bli en flopp. Okej om priset låg som på en vanlig pocket, men de här kostar över 100 spänn styck. Ovärt säger jag.


17 kommentarer:

Maria Engelwinge sa...

Ovärt säger jag med. Vad är meningen med en bok med SÄMRE kvalitet än en pocket till HÖGRE pris? Jag är också alldeles för traditionell för att lockas av det här. Möjligtvis om boken kostat 20 spänn. Men för en hundring - aldrig.
Kram

Anabanana sa...

Jo, ovärt. Vem orkar pillra med en sån? Blah, personen som kom på det där hade för lite att göra..

Duktiga Tjejen sa...

De försöker med allt nuförtiden för att sälja, det räcker inte med en bra skriven story längre...

Johanna sa...

Exakt, för dyrt! Hade de varit billiga så..javisst. Hade ju lätt provat i alla fall. Men för 129 spänn som jag tror är rekommenderat pris känner jag bara glöm det.

Höll i några på bokmässan idag, men skippade pga priset. Blev 15 vanliga pockets ist.

Jojjo sa...

Säger samma sak, absolut ingenting för mig!

Sussie sa...

Spontant så nejtack... är de inte kluriga att hålla i och läsa liksom?

emma sofie w sa...

spontan tanke: hur tjocka blir dom egentligen?

Duktiga Tjejen sa...

Är visst inte ensam om att tippa på flopp...

Men alltså poängen är att de INTE blir tjocka eftersom bladen är bibeltunna! Mer miljövänligt är det ju onekligen...

Trillingnöten sa...

Hahahaha, jag garvar...100 spänn för nåt sånt. Vilket slöseri! Totalt värdelöst. Skulle aldrig falla mig in att köpa en sån. Flopp så det sjunger om det!

Stoffe sa...

Jag är ju inte en "bokmal" med en fråga; om bladen är tunna som bibelblad blir det.inte fladdrigt och svårt att läsa då?

Hanna Lans sa...

Åh, jag är tydligen ensam om att tro att det är skönare tumgrepp på en sådan här pocket än en vanlig. Jag får ofta kramp i tummen och tyckte att det här verkade vara ett bra lässätt. Däremot priset ... Men hallå? Ska den vara mindre och med tunnare blad, så får den väl betinga ett bra mycket lägre pris en en vanlig pocket? Nä, med det priset gissar jag också på flopp. Men vad gäller tumgrepp gissar jag på flipp. :)

Duktiga Tjejen sa...

Stoffe: Exakt. Jobbigare att läsa...
Hanna: roligt med en som tycker annorlunda! Fast priset gör den ändå till flopp, som sagt. Mycket märkligt att den ska vara så dyr, why liksom?

Husfrun sa...

Ja, ovärt. De måste vara tokjobbiga att läsa med pyttebokstäver och tunna blad. Jag skulle riva sönder dem på nolltid.

Lisa sa...

Det har jag varken sett eller ens hört talas om. Låter precis värdelöst om du frågar mig, vill liksom du att böckerna ska se snygga ut i bokhyllan. Och behändiga att läsa.

Lena i Nica sa...

Det ser ut som någonting man borde få på köpet när man köper en dyr inbunden bok. Typ köp boken ZZZ av författaren YYY inbunden och få YYY:s senaste bok som minipocket gratis. Eller köp förlagets storsäljare och få en lite mer obskyr titel som minipocket som reklam.

Boel I Sydney sa...

Det har jag aldrig sett, haller med on att det big inte blir nan hit, varfor skulle folk kopa dem, ser inte vidare praktiskt ut!

Joanna Björkqvist sa...

Det är ju en praktisk liten sak, men håller med om att det är dyrt. På Bokmässan kunde man köpa två för 150 kronor... Lite bättre än en för 129, men fortfarande dyrt...

Ska bli intressant att se om det slår...