måndag 26 september 2011

Födelsedagsweekend.

Jag har minsann läst era inlägg om bokmässan, och Joanna skrev att det var bästa Bokmässan någonsin... Nåväl. Vi hade åtminstone kalas, och det är ju inte fy skam det heller.

Vem vill missa en solnedgång i förorten? Jag älskar när det ser ut såhär från vår balkong.

Jag hade fixat tapas-tema.



Observera Venedig-weekend:en i rött. Han blev multo feliz. Vi tänkte hyra cykel, äta frukostar (!) och TA DET LUGNT (något vi aldrig gör på semestrar vanligtvis).

Barnbesök hela helgen (Hur mutade man barn innan det fanns majskrokar?)

Och så hann jag läsa ut Mario Vargas Llosas Den Stygga Flickans Rackartyg som jag verkligen gillade. Som synes har jag en hel del böcker av honom, varav den första inhandlades i Bolivia 2005. Jag älskar Sydamerikanska författare, fast mest magisk realism och García Márquez (ni har väl läst honom?). Jag fick även med Monki ut på en liten löptur (nya, nyttiga livet börjar efter 30 för honom) och imorse ville jag inte alls gå till jobbet. Jag var först på kontoret och bara längtar tills jag får gå hem igen. Avskyr att jag ens känner så.

25 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Har du gjort den där pizzan själv!? Den såg i alla fall supergod ut :) Så där lite tjock och degig...mums... Hur gör man sån i så fall :)

Där fick jag svaret på vilken bok av Vargas du läste. Den boken var det jag startade, men som jag inte kunde läs ut. Jag pallade inte. Koma aldrig in i boken...hm...kanske ska försöka igen?

Jojjo sa...

Usch jag känner likadant idag... känns som om jag håller på att stelna ihop och krympa här ibland, inte bra.

Duktiga Tjejen sa...

Trillingen: Ärsh, man har ju olika smak på böcker... Men den här kom verkligen igång sedan! Tyvärr är pizzan det enda i matväg som är fusk... Men den är den godaste som finns; Dr Oetkers stenugnsbakade med mozzarella.

Jojjo: Ja ursh. Dålig start på veckan.

Johanna sa...

Vad gott allt ser ut! Var Venedigresan en överraskningspresent? Då undrar jag ju genast: läser Monki aldrig din blogg? (Eftersom du redan skrivit om den här).

Johanna sa...

Och jag gillade också boken skitmycket, har ju precis läst ut den och bloggat den :)

Trillingnöten: ge den en chans till!

Nadja sa...

Ooooh vad gott, jag älskar tomat och mozarella med kalamata oliver. det måste jag göra nån dag i veckan! Dr Oetkers mozarellapizza brukade jag också äta när jag bodde i Sverige, verkligen bäst. Speciellt med extra ost!

Duktiga Tjejen sa...

Johanna: Han vet inte ens om den här bloggen, jag bytte till denna domän för att bli anonym och slippa släkt och vänner, så ingen IRL känner till den...

Nadja: Fast det här är en ny som kommit från dem, tusen gånger godare än deras vanliga mozzarella! :)

Joanna Björkqvist sa...

Jaaaaa, det var verkligen bästa bokmässan någonsin och då har jag ändå varit där 15-20 gånger förut! :)

Åh, Venedig är underbart - vilken kanonpresent! Dit åkte min käre make och jag när vi lämnade barnen för allra första gången i mer än en natt. Vi bodde mitt i smeten i tre nätter och det var underbart! Sedan var vi där med barnen också för tre-fyra år sedan - jättekul det med!

Känner inte Monki alls till denna blogg???? Vad intressant!!! Har ni hemligheter för varandra...? ;)

sus sa...

Åh vad det såg gott ut! Nu blev jag sötsugen, haha...

Christel sa...

Åh! Det borde införas krav om att man måste skriva i rubriken att inlägget innehåller bilder på mat som ser så jäkla god ut. Så hungrig! Men ni verkar haft det mysigt. :)

Duktiga Tjejen sa...

Joanna: Jag har oxå bokat hotell i smeten, vid kanalen 1km från Rialto-bron. Och ja, vi har hemlisar -iallafall jag! Jag vill kunna dela med mig om mina tankar om honom oc vårt förhållande, på gott och ont, men när han kände till min förra blogg blev jag begränsad. Hade samma domän 2006-2011 men bytte. Han kanske känner till den utan att säga något...

Maten var riktigt smarro!

nillas liv på pinnen sa...

Är hungrig just nu och känner att jag nästan hade bytt bokmässan mot den där maten på dina bilder. Nästan, alltså. Ser fram emot nästa års bokmässa och hoppas att den inte sammanfaller med Monkis nästa födelsedag!

pim sa...

det ser gott ut och venedig är mys. gå inte fel bara. vi hamnade på polisstationen :)

anagoesbananas. sa...

Fy fan vad gott det där såg ut. Helt plötsligt känns min middagsplanering kring falukorv och kokt potatis inte riktigt sådär.. jättelockande.

Emmas Bokhylla sa...

Harlig helg du har haft!
Jag med, trots att jag inte heller var pa Bokmassan! ;-)

Lala sa...

Gosch vad mycket goood mat! Tur att jag är nyligen hemkommen från en kompis som bjöd på god mat annars hade jag svultit ihjäl;D (köpstop gäller även mat. Nää, skojja såklart..hahaha)

Duktiga Tjejen sa...

Blir själv sugen igen, haha! Jag gillar att fixa mat... Och äta den!

Pim: räknar med att gå vilse, men det är ju lite charmigt oxå.

Stoffe sa...

OMG! nu blev jag hungrig! Alla verkar gilla din pizza (som ser så god ut) men jag tycker att potatisen fick det att vattna i munnen. Blev precis påmind om att det är dags för lite "jordfrukt" :)

kram

Linnéa i Colorado sa...

oh så fint! Maten ser sanslöst god ut!

Duktiga Tjejen sa...

Det var gott :) Tack för alla kommentarer!

Potatis i ugn är min favorit, helst mixat med rödbetor... Yum!

Boel i Sydney sa...

Vilka fina bilder, de dar tartorna ser ju helt underbara ut!

Trillingnöten sa...

Btw, jag var helt ute och cyklade med boken av Llosa! Jag läste ju Bockfesten. Den var INTE bra. Ska ta mig an Den stygga flickn istället! Verkar ju bra mycket bättre!

Trillingnöten sa...

Min andra kommentar, tror den första försvann? Skumt! skriver om, men den andra kommentaren kanske dyker upp så småningom! haha
äsch, hade superfail på vilken bok jag läste av Llosa...så dålig var den alltså. Jag läste Bockfesten. Nu ska jag nog läsa Den stygga flickan istället :)

Anonym sa...

Vilken underbar bild från din balkong! Maten ser minst sagt aptitretande ut och en resa till Venedig - wow. Jag säger bara en sak: åk gondol. Kan man tänka sig något mer romantiskt? Hardly.

Duktiga Tjejen sa...

Gondol it is! Lär kosta runt en tusing, men det får det vara värt såklart! Vi tänkte hyra cykel också...