fredag 28 oktober 2011

Min bok - omslag och handling.


Okej kära vänner, här är utkast på omslaget - bortse från TEXTEN, den har jag bara kladdat på för att ni ska se var den hamnar ungefär, och mellan fågeln och månen dras alltså linjen mellan fram- och baksida.

Och apropå titeln, jag har aldrig gått ut med den tidigare, men här har ni den alltså.

Handling:
Min roman handlar om Ida som faller handlöst för Karibien. Och för Luis såklart, puertoricanen med de glittrande ögonen, en fjäder i hatten och alldeles för stor kostym. Hon flyttar till den lilla ön Puerto Rico och gifter sig, egentligen alldeles för ung, men där i gettot med ett hänglås på dörren och kackerlackor som närmsta grannar känner hon inte soplukten och hon ser inte de förfallna husen, hon ser bara kärlek.

Att Luis dricker för mycket och använder lättare droger blundar hon för. När hans festande övergår i missbruk och tyngre droger blir det svårare och svårare att fortsätta blunda, men hon klamrar sig fast vid honom och inser att det inte bara är han som är beroende; hon är lika beroende av honom som han är av sina substanser.

Kasten mellan lycka och dödsångest är enorma. Hon lämnar landet och Luis försöker bättra sig, men för varje gång hon kommer tillbaka inser hon att hon själv försvinner mer och mer. Tillslut är hon bara en skugga som glider obemärkt förbi. Om det inte vore för Sebastian, hennes räddare i nöden från Colombia, skulle hon ha gått under för länge sedan.

Det är nu jag behöver feedback. Jag inser att jag inte har den klassiska känslan för omslag, men den är ritad av en professionell konstnär och jag har chansen att få det ändrat.

Blir ni mindre eller mer sugna på min bok nu? Please be honest och konstruktiv. Helt ärligt har jag en svacka och funderar på att lägga ned hela skiten.

66 kommentarer:

Husfrun sa...

Det där grep verkligen tag i mig. Både omslagsbilden, titeln (framförallt titeln, så målande) och baksidetexten. Nu vill jag läsa!
Kram - och lycka till.

Duktiga Tjejen sa...

Husfrun: oj, tack! Jag är jättenervös över feedback, tror att alla ni läsare kommer totalsåga, men nu har jag åtminstone en potentiell läsare, hurra!

Åsa sa...

Oh, den behöver jag nog läsa serru :)

Sussie sa...

Jag skulle (vill!) läsa den. Däremot har jag svårt för just den fonten.. (är den bestämd?)
Jag tror det kan bli ett omslag som sticker ut - att man vill läsa baksidan o sen hela boken.

egoistiska egon sa...

Jag gillar omslaget, men säger somSussie - tror det blir ball kontrast om du kör ett hårdare typsnitt.

Jojjo sa...

Jag ÄLSKAR omslaget! Med med annan font/text precis som du skriver. Ser verkligen fram emot att läsa den, jättemycket, så lägg för allt i världen inte ner, snälla!

Duktiga Tjejen sa...

Ja alltså texten/finten kletade jag BARA dit just nu som jag också skrev, så att ni skulle få se titeln =)! Skitbra att ni skriver hårdare/tuffare stil på fonten, det ska kirras! Monki hjälper mig sedan.

Omslaget verkar hittills alltså okej. Jag har blivit så otroligt subjektiv att jag knappt vet vad som är upp eller ned längre... Kanske borde jag inte lägga ned då? ;)

Duktiga Tjejen sa...

inte finten. FONTEN.

Sussie sa...

Nej inte lägga ner!
Men en kraftfull font gör att titeln kommer fram ur det ganska granna omslaget.

Duktiga Tjejen sa...

Kära Sussie, du som jobbar med reklam, har du någon font att rekommendera som skulle passa till det här? Tacksam för alla tips! Jag hade först tänkt mig något i skrivstil, men det blir nog för mesigt hör jag på er feedback, så jag tar nått hårdare!

Lala sa...

Jättefint omslag! Tror som Sussie att det sticker ut! Gillade titeln oxå, Halva min Måne - fint! Och handligen känner jag ju till lite grann genom vår kontakt genom åren men blir ännu mer sugen att läsa om det lite mer djuplodat och i bokform! Längtar tills jag har boken i handen:)

Duktiga Tjejen sa...

Och FÄRG på fonten? Svart? Silver?

Lisa sa...

Älskar titeln, och omslaget är fantastiskt. Fronten skulle jag nog satsa inte allt för otippat på svart. Tror den skarpa kontrasten blir snygg, silver kanske skulle bli lite mjäkig?
Jag ser verkligen fram emot att läsa,, våga inte fega ur nu!

Sussie sa...

Jag ska ta o titta lite på fonter senare ikväll. Svart skulle jag också säga. Om den försvinner för mycket så kan man göra den 2-färgad att det blir som en vit nästan osynlig skugga bakom/brevid, det syns inte mkt men kan ibland vara avgörande för om fonten sticker ut eller inte.

Duktiga Tjejen sa...

Fan vad bra tips Sus och Lisa, thanks! Sus- du får jättegärna kika lite på fonter ikväll om du orkar och hinner, det skulle uppskattas enormt!

Sussie sa...

Om du skickar över en tom version av omslaget så kan jag skriva i titeln med lite olika fonter så ser du vad jag menar...
wozzgirl@gmail.com

Lala sa...

Schysst Sussie! Det är nice med kompisar med olika talanger!!!:)

Burgschki sa...

jag är så glad för din skull!! och jag älskar omslaget, helt fantastiskt o går så väl ihop med handlingen.

Duktiga Tjejen sa...

Sussie: you rock!! Will do...

Sagan om: vad roligt att du gillar!

Nadja sa...

Oh superfint omslag, supergripande baksideberättelse och nu vill jag jättegärna ännu mer läsa boken. Det enda nästan-kritiken jag skulle kunna bidra med är att jag inte tycker att du ska berätta om Sebastian på baksidan.. Låta läsaren märka att det finns en ängel istället så det blir mer mystiskt men annars älskar jag allt. Håller med de andra om fonten men nu är jag helt fast. När är din plan på att ge ut den själv om du ger ut den själv eller hur man säger det? :)

Duktiga Tjejen sa...

Nadja: tack! Det var inte baksidetexten jag skrev och du har nog helt rätt i att Sebastian inte ska nämnas... Och fonten blir annan = ej bestämd än. Roligt att du vill läsa! Planen är innan jul, men jag kommer inte stressa för stt det ska bli så. Just nu är den på sista korr och så är det all finslipning och tryckandet kvar! :)

Joanna Björkqvist sa...

"Funderar på att lägga ner hela skiten!???? HALLÅ DÄR!!! Vi som väntar så! Skärpning! Eller som Michaela i min egen roman gärna uttrycker saken: Skärp dig , brudjävel! ;)

Jag blir supersugen på att läsa boken, as if jag inte var det redan innan. Titeln är både vacker och poetisk, men måne tycker jag ska vara med litet m om det inte är så att någon kallas Måne.

Vi har ju pratat om omslag förut och vi har väldigt olika smak, tycker jag mig märka... Jag tycker att det jättefina färger, men alldeles för mycket barnbok för min egen del. För det är väl en vuxenroman? Det måste det ju vara med tanke på ämnet.

Om inte du hade skrivit den är faktiskt lite tveksamt om jag blivit intresserad med detta omslag. Om det däremot är så att tjejen som sitter där på stranden målar i boken och på så sätt får ut sina känslor kan det passa, men annars tycker jag personligen att det ser för hobbyaktigt ut. MEN det är bara jag! Jag vet hur olika alla tycker!!!!!

De skarpa klara färgerna förstärker känsla av barnbok och hobbymålning, tycker jag , även om det är en professionell konstnär som gjort det, som du skriver...

När jag skrivit detta tänker jag att jag kanske bara skulle jubla, men nej, ber man om feedback så känns det både fel, fånigt och fegt att inte säga vad jag tycker. Det är okej att tycka olika och du måste följa ditt hjärta. Bara du kan välja rätt till just din bebis, alltså din bok.

Fågeln gillar jag bäst. Den ger mig associationer om att sväva - drogerna och att flytta och lämna - som Ida gör.

Och du, lägg för 17 inte ner! :)

Duktiga Tjejen sa...

Joanna: tack!! Hoppas nu att alla har varit lika ärliga som du, det är ärlighet jag ville ha! Huvudpersonen kallas Måne, så det är ett namn, jo... Men det är också en dubbelmening. Media Luna (halvmåne) betyder själsfrände på spanska, så stort M får det nog bli?

Tycker själv att framsidan kan se lite barnslig och hobbyaktig ut, men jag vet inte. Jag har blivit blind. Och vi har helt klart olika smak, ja! :) Vill dock inte att folk ska tro att det är en barnbok, det är mer ung-vuxen-roman, typ tonåringar... Mer kritik mottages GÄRNA!

Johanna sa...

Okej: Älskar titeln, den är ju jättebra. Gillar också väldigt mycket fågeln på baksidan, och precis här i texten vill jag verkligen verkligen läsa boken genast:

"Hon flyttar till den lilla ön Puerto Rico och gifter sig, egentligen alldeles för ung, men där i gettot med ett hänglås på dörren och kackerlackor som närmsta grannar känner hon inte soplukten och hon ser inte de förfallna husen, hon ser bara kärlek."

Här blir man taggad. Jag vet inte om det är baksidestexten du skrivit ut som handling, i så fall kanske den berättar lite för mycket. Det här med att hon lämnar landet etc vill man nog inte veta förrän man läser tänker jag.

Sen ang omslaget: Det är inte automatiskt ett omslag jag skulle dras till, men samtidigt känns det som att den passar innehållet på något vis. Jag är ju personligen mer för fotokonst än oljemålningar, men som flera skrivit: verkligen en smaksak. Det här omslaget kommer man nog ihåg, och det kan ju vara nog så viktigt!

Lycka till, och lägg såklart inte ner. (!)

Duktiga Tjejen sa...

Johanna: tack! Har skrivit ovan att det inte är baksidetexten utan handlingen (för att ni ska se om framsidan passar). Ska ta bort mycket från det när jag kirrar baksidan. Bra med konkret tips om vilken rad som fastnar, ska fokusera på den...

Funderade på foto-omslag först, men det kändes för vanligt på något sätt, det här är mer annorlunda... MEN jag är osäker och blind och svajar hit och dit. Har verkligen en svacka...

Trillingnöten sa...

Håller med Johanna, men så såg jag vad du skrev under! :) Jag gillar framsidan väldigt mycket, jag är en sån som är lite konstnärlig...till exempel älskar jag inledningen til serien Boardwalk empire :) Väldigt fint! Sen, som sagt, kan själva baksidetexten blir lite kortare och inte så avslöjande. En bok som jag absolut kommer att läsa, gillar innehållet!! Vad spännande det ska bli!!!

Joanna Björkqvist sa...

Det kommer att bli så spännande så att få se det slutgiltiga resultatet! Och om han kallas så kan du såklart ha Måne med stort M. Vet bara att det är lätt att folk stavar Månen och Jorden och så av bara farten! ;)

Men vilken målgrupp har du tänkt dig? Har du tänkt tonåring eller vuxen? Jag tror att det är viktigt att ha målgruppen rätt klart för sig, för det blir andra uttryck och andra vinklar om det är skrivet för en sjuttonåring på väg ut i livet än för en 30-40-åring med fler och andra erfarenheter.

Även om den riktar sig främst till tjejer eller killar tror jag är viktigt att ha med i tankarna. Förmodligen grymt politiskt inkorrekt att säga så, men så tänker jag i alla fall.

Män får mer än gärna läsa min egen roman, men jag vänder mig helt klart till kvinnor mellan typ 27 och 101 år. Måste skriva 101, eftersom min mans farmor blir det om ett par veckor och hon kan också uppskatta boken! ;)

jag förstår att du blir blind av din egen framsida till slut, så vänd tillbaka till den första känslan du fick när du såg målningen allra först. Vad hände i dig då? Tänkte du YES, this is it! eller tänkte du Nja, den är fin, men kanske lite barnslig...?

Tror att magkänslan kan leda dig långt här. jag skrev ju bara om min magkänsla, direkt när jag såg den. Det är ju så man gör som kund väldigt ofta...

Duktiga Tjejen sa...

Tack för feedback trillingen!

Joanna: det här är typ version sex av omslaget så jag är redan blind. Och just nu känner jag inte YES! för något av boken. Är i en svacka och funderar ju på att lägga ned.

Jag har ingen målgrupp och kan inte tänka så heller, det skulle bara begränsa mig. Varför är det viktigt menar du? Och på vilket sätt skulle jag göra det annorlunda om vi nu säger unga vuxna? Har du något tips? Jag har som du märker inte ens tänkt i de banorna... ;) Det här blir bara en bok som folk jag känner läser, så då känns det likso inte som det spelar så stor roll vad jag har för målgrupp. Målgrupp vänner och bekanta? ;) Räknar inte med att någon annan ska köpa och räknar snarare med att gå back än plus :)

Duktiga Tjejen sa...

Ps. Det är TJEJEN som kallas Måne, inte någon kille. Hoppsan vad det togs för givet att det var en kille, hihi, intressant!

Colombialiv sa...

Jag gillar idén med en tuffare, svart font. Jag tror att det kan bryta av bra och bli en snygg kontrast.

Kan du inte lägga upp förslagen från Sussie så får vi ta ställning?

PS Guuuuud vad spännande du håller på med OMSLAG! Det innebär ju att boken är ungefär en millimeter från att vara färdig!

Lfthmn sa...

Jag tror att det blir jättebra! Tänker bara på en sak som Amanda har skrivit flera gånger, att man vinner inget som författare på att komma med färdiga omslag eller illustrationer och grejer till förlagen, de vill liksom fixa med sånt själva men jag förstår att det är viktigt för målbilden - typ: Såhär kommer min bok att se ut när den är klar och utgiven!

Jag tycker du är så duktig! Heja, heja, heja du!

Duktiga Tjejen sa...

Colombialiv: helt klart att jag lägger ut den om hon tar fram förslag! Även med potentiell baksidetext kanske :)

Är ganska många millimetrar kvar dock, men jämfört med alla mil i början är det ju ingenting! :)

Sofia sa...

Jag vill verkligen läsa din bok! Men tror att titeln måste sticka ut mer, alltså själva fonten på texten.

Klart en terapeut som jag vill läsa om med-beroende!
Kram på dig och lycka till!

Duktiga Tjejen sa...

Sofia: vad kul! Och jepp, fonten blir inte denna jag bara la dit imorse för att ni skulle se titeln! :)

Emmas Bokhylla sa...

Jag gillar verkligen omslagt och texten vackte direkt intresse!
Jag tror att manga skulle kanna likadant om de fick den i handen!

Ah, jag ser verkligen fram emot nar den kommer att finnas i tryck! Jag ar sa himla glad for din skull!

Joanna Björkqvist sa...

Men duktiga Tjejen: Nu får ta och gaska upp dig! Jag kan tänka mig att många visst kan vara intresserad av din bok! Det är ju ett jätteintressant ämne i och med att vi reser allt mer och världen samtidigt blir mindre främmande! Jättebra ju!

Jo, jag tycker faktiskt att målgruppen är viktig. Man pratar ju och förklarar på ett helt annat sätt till femåring än för en femtioåring, för att hårddra det hela. Min bok bygger mycket på igenkänning t ex och jag tror att det är mycket lättare för en kvinna att känna igen sig i min nyförlösta, asexuella, prestationsinriktade nyblivna mamma än för en man. Ytterst handlar om erfarenheter på olika sätt.

Om man riktar sig till unga är man ofta mer tydlig, kolla t ex Tusen gånger starkare av Herrström, för det är ett utmärkt exempel. Vi som vuxna fattar direkt, men genom fler och fler exempel målas bilden allt tydligare upp för de typ tolv-trettonåriga läsarna. En kanonbra och nyttig bok som inte alls klappar på huvudet utan bara är helt rätt i sn ton och sitt upplägg.

Nu måste jag åka iväg en sväng, men jag älskar såna här diskussioner! :)

Sussie sa...

Pröva maila över igen, för jag fick ingen bilaga....

Duktiga Tjejen sa...

Emma: merci!
Sus: jäkla SHIT. Har ingen dator förrän ikväll och från telefonen går det tydligen inte att gå med bild, bröl!

Tusen gånger starkare läste jag tidigare i år faktiskt och gillade! Men nu när jag redan skrivit klart är det ju lite sent att börja tänka på målgrupp... Unga vuxna, thats all, djupare målgrupp än så har jag inte, men såklart att det är skillnad på hur man skriver till en fem eller femtio-åring, det fattar till och med jag;) Sen om man kommer marknadsföra sin bok en massa är det väl bra med målgrupp, men jag har inte planerat att göra det... Inte med den här boken.
Den är för personlig på något sätt.

Är inte i form att gaska upp mig.. ;) Ämnet är intressant (medberoende, förälskelse osv) men jag har hela tiden varit tveksam eftersom den är just så... Personlig. Vill jag tex att släkt och Monki ska läsa? Är den ens bra skriven? Hm... Älskar oxå sånna här diskussioner, hoppas vi kan fortsätta sen! :)

Linnéa i Denver sa...

Oh vad roligt!! Jag håller med Johanna. Tror målgrupp är viktigt.
Jag gillar framsidan, hade inte allt gissat på att den skulle vara så varm och inbjudande. Men det känns som om du inte är helt 100 på den och då tycker jag att du ska avvakta. Det är ju ditt verk och då måste det representeras av något som får dig att brinna till 110%

Det finns såå mycket nsygg omslagskonst här nu, kolla in chris cleaves omlsag på hans böcker.

Duktiga Tjejen sa...

LInnea: haha, och jag som för ett par veckor sedan la in ett foto på En bok av Chris Cleaves och skrev att det är precis min stil!!

Sussie sa...

Nå ingen panik för min del, maila den då du hinner o kan.
/Sus

nillas liv på pinnen sa...

Jag fullkomligt ÄLSKAR omslaget! Skulle direkt dras till den boken om jag såg den i en bokhandel.
Och jag är HELT fucking ärlig, känner jag att jag behöver tillägga eftersom du verkar orolig att alla inte vågar säga sin egentliga mening.
Och din beskrivning av handlingen gör mig inte mindre intresserad. Tänkte först som vissa andra att du berättade lite för mycket men såg sedan att du inte hade tänkt använda hela texten som baksidestext.

Duktiga Tjejen sa...

Sussie: love!! Skickar ikväll...

Nilla: Så otroligt skönt att höra, speciellt med tillägg att du är ärlig! Ibland är det faktiskt svårt att veta... Får lite den känslan när jag läser Joannas kommentar, som att hon faktiskt är den första som är helt ärlig? Smaken är verkligen delad!

Anonym sa...

Helt klart en bok jag vill läsa! Blev helt gripen av handlingen och hoppas att det kommer finnas ett sätt för oss härborta i Amerikat att beställa den! Gillar omslaget, men håller med övriga om att titeln behöver "poppa" ut mer, jag såg den inte vid de två första anblickarna av omslaget och med en så fångande titel ska den ju definitivt synas! Kämpa på och notera alla framtida köpare du har här bland kommentarerna och hur många som inte ens kommenterar men sannolikt har gjort en mental note om att detta är en bok de vill läsa!

Duktiga Tjejen sa...

Sara: tack för din kommentar! Jag säljer till alla som vill köpa, det lör väl kosta lite extra porto till Amerikat bara... Jag blir så glad för responsen, kan nog inte lägga ned detta projekt...

Anneli sa...

Jag gillar också omslaget. Det har en karibisk konstnärlig känsla med en aura av ensamhet och en önskan om att få komma bort. Den känns annorlunda och det tror jag är bra.

Jag vet att det kommer djupa svackor när allt känns hopplöst men allt hänger faktiskt på dig och att du aldrig ger upp. Ge dig inte, ge dig istället fan på att ge ut din bok. Jag vill verkligen läsa den!

Stort lycka till!

Anabanana sa...

Vackert! :) Och den där boken vill jag läsa, hörru! :)

Duktiga Tjejen sa...

Annelie: Exakt det jag vill förmedla! Du har sett det direkt. Härligt. Tack för dina peppande ord oxå!

Annabanana: Tack!

Saga sa...

Oj, det har blir lite komplicerat.

Forst, fantastiskt blogg, hamnade har tack vare Linnea i USA lankade, tycker du skriver roligt och bra och gillar alltid boktips som den bokmal jag ar. Och ar darfor valdigt intresserad av den bok du skriver

Sen, varfor detta blir komplicerat. Tycker inte alls om ditt omslag. Skulle aldrig kopa en bok med liknade omslag utan direk rekommendation fr ngn. For mjukt. For smetigt. For romantiskt. Sarskilt illa tycker jag om bilden pa den vita flickan/spoket.

Baserat pa handling sa ar det ju en karlekshistoria, men komplicerat och mkt svartare. Nu ar ju dock detta med estetik sa otroligt personligt. Din smak ar inte min smak och baken ar delad osv. Varlden vore ju mkt trakigare om alla tyckte lika.

Saga sa...

Glomde saga att baserat pa beskrivning av handlingen sa ser jag, trots omslag, fram emot att vid ngt tillfalle lasa den nar den ar publicerad

MissPkm sa...

Jag tycker detta omslag är hur vackert som helst. Det är sorgligt, ensamt, och vackert. Bilden verkar passa in precis med hur du har förklarat handlingen. Att månen är målad så "mystisk" och tillsammans med titeln gör det ännu bättre. Det är som att hon, tjejen på bilden och hon i boken, har så mycket gömt under ytan. Hon verkar leva det perfekta livet på utsidan men i verkligheten ser det annorlunda ut... Jag är dålig på att läsa romaner - men jag vill läsa denna! KRAM

Joanna Björkqvist sa...

Jag tycker det är HÄRLIGT med alla kommentarer och tror att alla är ärliga, inte bara Nilla och jag, utan det är så att alla har olika smak och så ska det ju vara! Annars hade ju alla omsalg sett likadana ut och fy så trist det hade varit!

Intressant att du tänker att inte ens Monki och din släkt ska läsa! Mycket intressant! Det gör att jag blir ännu mer nyfiken på din bok, för den känns väldigt nära dig och då griper den säkert tag i läsaren, i det här fallet mig t ex.

Unga vuxna är en utmärkt målgrupp, tycker jag! Det känns som om ämnet kan passa och om du känner så har du kanske lite undermedvetet vänt dig till dem, eftersom du själv var ung när boken tog sin början - för det var du väl?

Jag tror att det här blir alldeles utmärkt bra och jag ser som sagt fram emot att läsa boken alldeles oavsett omslag. Tänk på all fin peppning du har fått här, så kan du nog gaska upp dig lite ändå! ;)

Titeln har jag ju redan sagt är underbar, men kul att Måne var en tjej! Lustigt att jag tänkte att det var en kille, närmare bestämt Luis. Kanske för att Luis är så likt luna? :)

Ska bli så kul att fortsätta att följa din resa och framåt jul slår vi till och köper varandras böcker, right? :)

Joanna Björkqvist sa...

En annan grej när det gäller omslaget förresten: Ditt namn ska vara stort! Titeln också, men när det gäller att bygga sitt varumärke som författare så ska namnet vara stort, gärna större än titeln, och inget man smyger med i ena hörnet! :)

Nadja sa...

Kan du ha den klar tills ni kommer till Hawaii tror du? :P Nej jag skojar bara.. Om Hawaii fortfarande är aktuellt dvs med eventuell bebis och allt men det hoppas jag det är

Duktiga Tjejen sa...

Saga: tack för ärlig kritik! Den uppskattas. Roligt att du vill läsa boken trots omslaget. Tack för de fina orden om min blogg!

Helena: Tack! Exakt det jag vill förmedla.

Joanna: Jag är sån som liksom mest tar åt mig av den "negativa" kritiken, det är den jag fokuserar på och helt klart har ni en poäng i det ni skriver! Förövrigt har jag noga uttänkt att jag INTE vill ha mitt namn stort eller i fokus. Jag vill ha det litet. Det är inte jag om det ska stå stort och flådigt över boken. Kanske kommande böcker, men inte den här. Jag gillar inte böcker där namnet är större titeln, det strider emot hela min syn på litteratur och visar dagens samhälle där man läser författaren och inte boken. På den här blir det inte så, men jag är medveten om att det är så man ska göra nu för att passa mallen och marknadsföra sig själv. Detta är som sagt ingen bok jag räknar med att marknadsföra eller sälja stort av. Om den hade blivit antagen av förlag hade det varit en annan sak förstås :)

Nadja: Deal!! Då tar jag med den dit såklart! Vi har dock inte köpt resan än, här segas det sanna mina dar.

Joanna Björkqvist sa...

Jag ska ha det ganska stort och flådigt i alla fall, som du ju sett på min blogg! Hehe! ;)

Jag håller helt med dig om att det är så nu för tiden; att man köper böcker utifrån vem som skrivit dem. Förr blev man lite känd för att man var författare. Numera blir man lätt mycket känd och då skriver man en bok och blir författare. Konstig ordning.

När det gäller att ta åt sig måste man ändå sålla vad man sedan väljer att ändra. Eftersom alla har så olika smak kan man aldrig tillfredsställa alla. Och då blir det till slut inte ens din bok. Så kände jag när jag bestämde mig för att min bok var klar. Inga fler fick läsa, för jag orkade inte med mer synpunkter just för att jag inte kunde ändra och rätta mig efter alla...

Duktiga Tjejen sa...

Joanna: helt sant. Eftersom smaken är så olika kanske det tillslut blir för många kockar... Jag har iallafall fått jättemånga bra tips, framförallt gällande fonten!

Dum ordning det har blivit och precis som du skriver; först känd, sedan skriver man, istället för tvärtom. Ser supermycket fram emot din bok!

Anonym sa...

Den här boken skulle helt klart dra mitt intresse till sej med detta omslag, gillar det och tycker det är tilltalande!

Sus sa...

Har mailat 3 olika mail åt dig med olika förslag och idéer... :)

Duktiga Tjejen sa...

Tränings: Vad kul!

Sus: you rock! Ska genast kika (har dock ingen dator nu, bara mobil).

Sus sa...

Jag hoppas du får upp pdf´ar för det är bra mycket jobbigare att göra dem till jpeg´ar...
Du kan bolla förslag o idéer till mig så kan jag ändra o greja. :)

Gun sa...

Jag har aldrig varit här förut men blev nyfiken av din kommentar hos Husfrun. Är redan sjukt imponerad, både av din bokidé och omslaget och skulle gärna läsa din bok. Jag har illustrerat en bok en gång, och det var ju kul när den blev utgiven, men det måste vara ett enormt jobb att skriva en bok från början till slut. Att liksom få ihop allt till en läsvärd berättelse. Det är mycket mer än vad jag skulle klara av.

Anonym sa...

Nu är jag lite sen med att kommentera, sorry. Men here it

Jag är en sån person som kan låta bli att köpa en bok på grund av omslaget. Jag tar bara upp böcker som har "fina" omslag, såna jag gillar. Blir jag sedan fångad av baksidetexten köper jag, annars inte... Vilka omslag som får in uppmärksamhet varierar i det oändliga, jag vetbara att jag direkt känner bu eller bä. När man beställer på nätet har jag säkert missat en massa bra böcker för att omslaget inte var bra...

Jag hadetagit upp din bok, för omslaget säger "ja" till mig. Och jag hade köpt den också, för handlingen gillas. Jag läser mest deckare annars, men blandat med lite chock-lit och kärlek... Det jag inte gillar riktigt med omslaget är ändå stranden. Det blir lite plottrigt. Måne ska vara där såklart... Men sen skulle jagintevilja ha med något mer, jag gillar när det är lite mer kalt... Jag förstår att hatten med fjäder fyller en funktion, men skulle inte den kunna vara på baksidan, och de där två guppen (vad är det för något?) tas bort? Så att det bara blir Måne och hatt, fast inte nära varandra. Så tycker jag. Och så klart titeln, men det jobbar du ju redan på.

Heja dig!
-Jenny-

Duktiga Tjejen sa...

Gun: men tack, vad roligt! Vilken bok har du illustrerat? Du kanske skulle ha illustrerat min :)

Jenny: åh, tack! Och tack för de konkreta tipsen! Klumparna på stranden är snäckor, men de borde kanske tas bort... Ska fundera på allt du skriver och ta ett snack med konstnären!

Anonym sa...

åh jag vill läsa:)

pim sa...

åh jag vill läsa