tisdag 1 november 2011

Jo men jag gör ju mitt bästa iallafall...


Jag är en sån som sorterar in i minsta detalj. Till och med använda häftklamrar lägger jag i en särskild burk på jobbet för att ta till metallåtervinningen, men vad fan gör man när det ser ut så här på återvinningsstationen? Det finns alltså fler som sorterar lika fint som jag, och det är nästan alltid överfullt, iallafall där jag nu inte längre bor och har packat, flyttat och slängt saker hela helgen. Äntligen är det klart och jag bor från och med idag alltså även officiellt i tjottahejti med Monki och har ingen egen lägenhet att smita till under ett år framöver.

Det kan tilläggas att det var så dammigt och smutsigt att jag fick en allergi-attack som resulterade i nysrekord, rinnande näsa och andningsproblem hela helgen and counting. Igår jobbat jag därför hemifrån. Säga vad man vill om mitt jobb, men "frihet under ansvar är underbart" ibland. Eller; alltid.

7 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Det är ju rent sagt för jävligt när det ser ut sådär! I NY skulle vi börja sopsortera plastflaskor. Med den enorma mängd vatten och läsk som säljs så blir det ju endel. Så de fick begränsa det till de flaskor som var märkta med en 1 eller 2 i botten. Men det blev ändå för många, så de började bränna igen ... Man undrar ju hur det egentligen är ställt i Sverige, återvinner de verkligen allting som vi sorterar?

Duktiga Tjejen sa...

Hanna: det undrar jag oxå och är tveksam till det. Dessutom sparar det kanske inte alltid på energi i längden när stora lastbilar står och puttrar medan de öser upp all plast osv... Men jag vill tro att det lönar sig! Aluminium kan ju återvinnas till 100%, så jag hoppas verkligen det återvinns oxå.

Linnéa i Denver sa...

Haha, när jag var ung - typ 10 så ringde jag till vad-de-nu-heter som äger sopstationerna och sa att jag städade dem två ggr i veckan mot 50 spänn.
De gick med på det och jag hade det som sidojobb i säkert två år. Renaste återvinningsstationen i stan! Det var min samhällsinsats.

Joanna Björkqvist sa...

Usch, så trött man blir...

Anneli sa...

Tänk att det ska vara så svårt att hålla efter skräpet. Dåligt!
Hemma hos oss har vi tur, vi har egna soptunnor uppdelade i 8 olika sorteringslådor + 1 för trädgårdsavfall. Lätt som en plätt att sortera. Så borde det vara överallt.
Det ÄR skönt att jobba hemmifrån :)

Duktiga Tjejen sa...

Linnea: haha! Men bad gjorde du av skräpet..?

Annelie: det har vi med, men de blir som sagt överfulla på en gång eftersom typ en miljon delar på dem.

Hanna Lans sa...

Nu blev jag lite förälskad i Linnéa ... Vilket underbart initiativ!