onsdag 16 november 2011

Never let me go?


...Typ så kände jag inför att slänga denna underbara tjocktv från 80-talet under flytten. Sällan har en bättre bildkvalitet skådats, och dessutom slapp jag hålla på att fippla med fjärrkontroll och en massa jobbiga uttag. Förvisso var den tjockare än vad den var stor, men vad sjutton - det var min farmors bror Holgers gamla tv som vi ärvde på...åttiotalet, och den har alltid hängt med sedan dess. Tills nu. Jag grinade nästan när jag tog avsked, men som en klok (och möjligtvis relativt okänslig) själ sa:

-Tror du att Holger kommer tillbaka bara för att du sparar hans tv eller?

Nä, just det. Varken farmor eller Holger kommer tillbaka. Time to move on, men det gjorde ont i hjärtat.

9 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Jag har också tänkt på bildkvalitetetn hos de äldre apparaterna. Varför går den inte att få med till de platta? Eller är det mina ögon som blir äldre ...?

Joanna Björkqvist sa...

Vi har faktiskt en tv från 50-talet i vår källare. Svartvit, såklart.

Maria Engelwinge sa...

Det är nostalgi, men jag måste säga att jag tycker att bildkvaliteten på plattskärmarna är jättebra. Är det jag som glömt hur tjockis-TV:arna var?
Kram!

Duktiga Tjejen sa...

Jag håller med Hanna! Bättre kvalitet som bara den.

Joanna: det är grejer det! Men använder ni den liksom? Lite brandfarlig..? Jag har ingen plats för gamla saker, lite trist. Hade sparat den om vi bott i hus med källare/vind eller så... :(

Maria: det BORDE stämma det du skriver. Hanna och jag kanske har slitna ögon ;)

Sus sa...

Jag tycker också bildkvaliteten på dessa gamla tv´s är riktigt hemsk...

emma sofie w sa...

Jag älskar bildkvalitén på min jättegamla tjocktv, tror det kan vara äldre än vad jag är. Om jag jämför med min kompis plattv så vinner mig med hästlängder.

Men, det där med att slänga saker som kommer från personer en saknar och gillar, mycket mycket svårt ibland.

Johanna sa...

Förstår precis, jag är vansinnigt nostalgisk av mig. Har tex sparat en dörr (!) från vår gamla vedbok på landet för att den ska rivas nu och jag bara kände att jag måste ha något kvar. Så nu... har jag en dörr i förrådet, som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med.

Jojjo sa...

Min granne hade sin morfars gamla TV från typ 60-talet tills här om året, han blev helt förstörd när han var tvungen att byta den!

Hanna Lans sa...

Johanna: Om det är en fin dörr rekommenderar jag att du skaffar en glasskiva med samma mått och lägger ovanpå och gör till en bordsskiva!