torsdag 10 november 2011

Venice i oredigerade bilder - del 1/2.

Det vimlar av små bagerier i Venedig. Alla säljer typ samma sak, och dessutom är det dyrt. Jag köpte dock en hel del turrón (turrone) som jag tänkte bjussa på på julafton (spansk grej).

 Självklart åkte vi Gondola. Vi haffade en vi såg i en kanal utanför turiststråket och mötte inte en enda annan Gondol på hela färden. Vår gondoljär tjuvrökte när vi kom ut på Canal Grande och tog 85 euro för 35 minuter, något vi faktiskt inte ens prutade om (vilket andra säkert hade gjort, men då hade jag inte njutit av färden utan känt mig dum). Jag trodde att Gondol-åket skulle vara den största turistfällan av alla, men eftersom vi var så avsides var det typ bästa upplevelsen på resan. Dessutom var det uppehåll i den ständiga regnet just då, hurra!

 Det var riktigt spännande att se Venedig från Gondolen. Det går aldrig att se alla hus och kanaler ordentligt om man inte åker båt. Gondolfärden var dessutom knäpptyst och bara gled fram... Kärlekstunneln nästa.

 Vi åt såklart glass, vilket var både gott och billigt. Tre stora kulor för 3 euro. Crema Veneziana var dock äcklig. Som kall äggtoddy. Blurk.

 En ensam gondoljär som raggar turister.

 Lustiga huset. Typ. Nära Rialto-bron.

 Typisk husvägg. Halva Venedig ser ut att nästan rasa ihop. Det gör väl stan snart också...

Jättemycket spännande konst i staden. La Biennale di Venezia hålls vartannat år och är grymt stor. Som tur var pågick den just när vi var där.

 På Markusplatsen är det inne att mata duvor och få dem att hoppa upp på en. Inget för mig riktigt med tanke på hur mycket mask de där fåglarna innehåller... Men kul att se. Det är förövrigt grymt vackert där nere vid Dodge-palatset.

En okänd man och duva.

 Regn, regn, regn mest hela tiden! Vackert ändå.

 Trots allt regn hängde det kläder överallt på tork (eh...blöt...)

Jag hann läsa halva Tidresenärens Hustru av Niffenegger. Mycket bra hittills! (Har sett filmen också). Älskade även hennes Själens Osaliga Längtan som jag läste tidigare i år. Här ligger boken på fönsterblecket på vårt (tredje) hotellrum.

 Typ som vi har kebab-hak i Sverige har de ställen där de säljer pizza-rullar, det vill säga halva pizzor ihoprullade med olika ingredienser för 3-4 euro styck. Gött.

 Monkis hotellfrulle. Baguette med sylt, skinka, bacon, ägg och två sorters ostar. På en och samma macka alltså. Det gäller att passa på...

 Vi var tre nätter på ett fyrstjärnigt hotell som var riktigt jävla sunkigt. Hotel Principe. Rekommenderas INTE. Vi bytte rum tre gånger och kunde knappt sova, dels på grund av ljudnivån på gatan och dels på grund av att ventilationen var trasig i ett av rummen så att det var uppemot 45 grader. Blä. Här är iallafall sista dagen då det hade regnat så mycket att det blev översvämning. Se bara uteserveringen på hotellet på bilden. Dock var det ändå för kallt för att sitta ute, så det var mest spännande.

 Se själva marginalerna efter regnet liksom. På flera ställen var det översvämmning och de fick pumpa ut vatten från diverse lokaler. Strax efter att detta foto togs spöregnade det igen.

Sista dagen gick vi till andra sidan stan. In fact gick vi runt HELA Venedig sammanlagt. Den här sidan, bortanför Markusplatsen, var sjukt fin. Santa Ana hette området kanske?

Klädupphängning i Santa Ana.


Del två kommer bara innehålla bilder på venezianska väggar och sånt.

32 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Ser ju heeelt hemskt ut :p Att ni stod ut!! Jag fattar inte, hahaha...nu blev jag sugen på pizza!

Lisa sa...

Ja vad roligt att få se lite bilder! Sjukt hungrig blev jag dock. Och nyfiken på Monki (och dig! :)) Samt att Venedig verkar vara himla fint trots regn och översvämning.

Lisa sa...

Ja vad roligt att få se lite bilder! Sjukt hungrig blev jag dock. Och nyfiken på Monki (och dig! :)) Samt att Venedig verkar vara himla fint trots regn och översvämning.

Duktiga Tjejen sa...

Sätter typ aldrig in bilder på oss i bloggen, speciellt inte Monki. Han skulle bli skitsur ;)

Joanna Björkqvist sa...

Jättefina bilder!!! Underbara färger! Jag har varit i Venedig i strålande sol två gånger, men det känns som om färgerna inte riktigt kom till sitt rätt då. Nu lyser de mycket mer!

Och jag håller med om det där med duvorna - usch för att få dem på sig!

Maria Engelwinge sa...

Vilka otroligt vackra bilder! Tack för att du delade med dig. Flera stycken ser ut att vara tagna i Visby innerstad, särskilt Santa Anna-plejset och utsikten från ert hotellrum med boken på fönsterbläcket.
Jag blev sjukt sugen på Monkis macka trots att jag aldrig har sylt på bröd och inte äter kött. Men om jag kommer tll Venedig nån gång så kanske...:).
Stor kram!

Åsa sa...

Ooooooh va vackert!!! Nu måste jag ju åka dit juh!
Shit så vackert o romantiskt det låter :)
Finfina bilder och rolig text :)

Men jag börjar bli så nyfiken på Monki :)
Vill se bild juh hahha, fast jag vet det inte går :)

Kramar

Åsa sa...

Ooooooh va vackert!!! Nu måste jag ju åka dit juh!
Shit så vackert o romantiskt det låter :)
Finfina bilder och rolig text :)

Men jag börjar bli så nyfiken på Monki :)
Vill se bild juh hahha, fast jag vet det inte går :)

Kramar

Emmas Bokhylla sa...

Ah, vilka underbart fantastiska bilder!
Haarligt det ser ut!

Duktiga Tjejen sa...

Monki är så SNYGG att ni skulle SVIMMA om jag la in bild! Skoja bara. Han vill vara anonym, trots att han inte ens känner till bloggen. Fast jag tror att han vet att den finns men inte låtsas om det...

Villa Frejas bokblogg sa...

Underbara bilder, hinner inte titta så noga just nu eftersom vi ska iväg och familjen står vid ytterdörren och stampar. Men jag ser att ni åkte lite gondol där för mig ;)

Anonym sa...

Men färgerna, FÄRGERNA!!!

Duktiga Tjejen sa...

Har kamera med vivid-funktion...

Villa Frejas bokblogg sa...

Nu är jag här igen och måste bara säga att jag älskar Italien. Bara att se det rundade teglet på taket gör mig glad.

Och jag var en av de som matade duvor på Markusplatsen :)

Anonym sa...

Vilka fina foton, särskilt från Sant Ana med de färgglada husen och från gondolfärden. Ser helt underbart ut :-)

Duktiga Tjejen sa...

Jag har bara varit på Sicilien och i Venedig av Italien, men det är ett helt overkligt underbart land!

Anonym sa...

Hej fina!
oj vad vackra bilder. Helt underbara Du/ Ni är så duktiga på att fånga ögonblicket i en bild :)

Hehe, om Monki inte känner till bloggen hur kunde han då kommentera kavajfrågan för ngra veckor sedan ;D Har du mig som skärmsläckare kanske :p

Lala sa...

Fina bilder, gillar vividfunktionen!!! ÄLSKAR den italienska glassen och åt varje dag när vi var där:) De godaste pizzorna jag ätit är som följer: 1) En i Milano med mozarella, parmaskinka, ruccola och ricottaost 2) En i New York med ricottaost och spenat 3) En oxfilepizza halvt inbakad med DIG på Lidingö:)

Anneli Stålberg sa...

Underbara, underbara bilder! Är det konstigt att man längtar bort nån gång? :D
Tack för tipset om billigare gondolfärd. Jag vill verkligen göra en sådan, men priserna på 2000 pix känns lite jobbiga. Nu vet jag att det går att göra lite billigare. Perfekt!

Anna sa...

Fina bilder! Var där för ett par år sedan, håller med dig om att maten inte var nåt speciellt - kan få godare pizza hemma, haha!

Helena (misspkm) sa...

Så vackra bilder!!!! Färgerna är helt fantastiska!!

Anonym sa...

Which came first? chicken or the egg

Anonym sa...

Otroligt vackra och inspirerande bilder som vanligt då du är i farten! :)

Nadja sa...

Oh vad underbart det sser ut, trots regn. Vi hade massa regn när vi var i New York men det var mysigt på nåt sätt. Och vilka härliga färger som kom fram ja! Jag blir också nyfiken på monki och dig - ännu mer! - är Hawaiiresan fortfarande aktuell? :)

Duktiga Tjejen sa...

Tack alla! Och Lala, att du minns den pizzan! :) Stockholmspizzor alltså... The best...

Och Stoffisen, jag visade DIN blogg, den har inget med min att göra :) Jag hade en offentlig blogg förr, så jag låtsas att jag kommenterar genom den...

Anonym sa...

Haha jag kom att tänka på det efter att jag kommenterat. lämnade några hjärnceller utanför kroppen när jag kommenterade ;)

Duktiga Tjejen sa...

SToffisen; det är okej, haha!

Lala sa...

Haha, jag minns både pizzan och pizzasalladen för båda var det göttaste jag ätit i pizzaväg:D

Fifi sa...

Det såg riktigt nice ut! Mm, mycket god mat :) Fast de där duvorna hade jag ju inte vågat gå nära.

jenny sa...

Väldigt fina bilder, hoppas att ni hade det härligt tillsammans!

Duktiga Tjejen sa...

Tack tack! Vi hade det mycke härligt. Vi är världens bästa resteam.

Lisa H sa...

Superfina bilder! Gillar alla härliga färger!