fredag 16 december 2011

Besvikelsebok.


Kanske för att jag hade sett fram emot den så mycket, kanske för att den helt enkelt inte alls är min stil, men jag gillade inte Timmarna. Jag tyckte att den var rätt intetsägande och handlade om...ingenting? Fint språk, jo, men handlingen? Nä.

9 kommentarer:

Husfrun sa...

För några år sen försökte jag läsa Timmarna men minns att jag bara kom några få sidor in i boken. Det gick inte helt enkelt.

sv. du läste rätt, jag skriver på en ungdomsbok.

Joanna Björkqvist sa...

Det här är min favoritbok alla kategorier. Jag fullständigt älskar Timmarna av Michael Cunningham. Jag har läst den tre gånger och det har jag bara gjort med den och Doktor Glas av Hjalmar Söderberg som jag också fullkomligt älskar.

Jag måste säga att jag log när jag läste att du gav MIN roman högre betyg än det du gav Timmarna. Att min bok i någons ögon skulle vara bättre än världens bästa bok var ju liiiiite otippat, om man säger så.

Underbart språk och dramatisk handling full av undertoner, tyckte jag när jag läste den. Varje gång.

Nog är det spännande hur olika smaken kan vara...?

Västgötskan sa...

Är människan till höger Nicole Kidman?? (Fick fram det efter att ha kört uteslutningsmetoden av Meryl streep, Julianne Moore och ovanstående). Jösses, vad lite smink kan göra! :-O

Joanna Björkqvist sa...

Det är framför allt lösnäsan som förändrar Kidman och inte bara sminket, Västgötskan! Ville gärna lägga mig i och säga detta, trots att det inte är min blogg, det här! ;) Det var faktiskt svårt att se att det var hon genom hela filmen! Men hon gör en grym rollprestation.

Joanna Björkqvist sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Har varken sett filmen eller läst boken och kan inte påstå att jag blev mera sugen på det nu heller.. :)

Anonym sa...

Åh vad tråkigt att man tragglat sig igenom en bok som blev en besvikelse. Särskilt om man längtat till att få läsa det! Fan!

Duktiga Tjejen sa...

Joanna- se, plötsligt kanske mitt inlägg om boken inte var så tokigt? Tror helt enkelt att vi har väldigt skild smak, så du lär nog inte ha min bok som favorit direkt heller :)

Hade ingen aning om att det var Kidman, men NU ser jag, haha! Har inte sett filmen. Kanske borde göra det för att förstå charmen med boken?

nillas liv på pinnen sa...

Ops, ska bli spännande att se vem av er två (du el Joanna) som gillar och vem som inte gillar min bok... ;)

Timmarna har jag bara sett som film och jag minns den knappt så den gjorde m a o inget större intryck.