tisdag 24 januari 2012

Jag tar tillbaka inlägget om att jag tror att den hjälper.

Lergigan comp alltså. Tror bara jag hade tur första dagen, för det har varit samma sak sedan dess. Ligger mest i sängen, mår illa, kan inte äta, gått ner två kilo på tre veckor, grinar och sover i gästrummet varje natt. Igår spydde jag sju gånger och hade ångest. När jag mår illa får jag automatiskt ångest och allt känns meningslöst. Jag är säkert glad innerst inne, men det är väldigt svårt att känna just nu.

Idag har jag iallafall andats lite frisk luft från balkongen och märkt att det är vinter ute. Fullt med vit snö, minusgrader och sol. Jag älskar att det är kallt när jag mår illa. För första gången på åratal är jag riktigt glad över att det är vinter.

16 kommentarer:

Miss Baglady sa...

Sicken dryg grej att behöva må så illa av graviditeten. Men det är väl olika för alla, så tyvärr får man kanske bara ta det (om det inte finns nån mirakelkur de kan ge dig i medicinväg) Hoppas i alla fall att du har tid att njuta något av själva grejen att vara gravid. Om inte nu så i alla fall senare. Kramar

Jojjo sa...

Jag känner en tjej som mådde så där in i femte/sjätte månaden nån gång, fick panik och sa att jag inte ville ha några barn. Jag håller verkligen tummar och tår för att det inte blir så för dig, att det går över snart så att du får lite andrum och tid att glädjas!!!

Joanna Björkqvist sa...

Åh nej... Önskar att jag hade något husmodersknep i rockärmen, men det enda jag kan göra är att hålla tummarna för att det vänder snart...

Jag förstår att det är skönare med kyla än hetta när man mår illa. Jag som är extremt åksjuk har i alla år bett bilförare att skruva ner värmen och gärna dessutom öppna fönstren...

Västgötskan sa...

Det där kommer jag också ihåg. Kyla var sååå mycket härligare vid illamående än värme. Skönt att något hjälper (lite grann). Hoppas att det kalla vädret håller i sig nu, för din skull!

Kram

MissPkm sa...

Vad F-n! Placeboeffekten hade väl kunnat hållt i sig lite längre kan man ju tycka... Vill så gärna veta vad din blodgrupp är för då hade jag säkert kunnat ge tips på örter som du kan ta.

Hanna Lans sa...

Det är skit att vara gravid. Håll ut, i slutänden kommer det en liten knodd som plåster på såren!

Husfrun sa...

Ja, kyla känns mycket bättre mot illamående. Tycker så synd om dig.

Duktiga Tjejen sa...

<3 till er!

Tears and Pearls sa...

Men ärligt. Det här är INTE OK.... KRAM

Lisa sa...

Men vad fasen! Du borde snart få näringsbrist så mycket som du spyr. Tycker så himla synd om dig!

Anonym sa...

Nee, vad tråkigt att det inte blir bättre! Jag skickar så många kryakramar till dig att du inte kan än att bli bättre!

Men, det kommer ju något ljuvligt snart, en bebbe :)

Kram

Colombialiv sa...

Men det är inte okej alls. Verkligen inte. Kan du inte fa bli inlagd pa sjukhus? Det maste finnas NAGONTING de kan göra. Nog för att det är normalt att ma illa under graviditeten, men absolut inte sadär illa.

Kram kram

Anneli sa...

Typiskt! Jag håller verkligen tummarna för att det ska släppa mycket snart.

Anonym sa...

Damn! Hoppas iallafall att det skulle hjälpa nångång så vissa dagar bli lättare!

Duktiga Tjejen sa...

Jag ska till MVC igen om ca 2v. Då ska de ta prover på allt, och det finns ju rätt stor risk för näringsbrist då... Jag äter iallafall järn, b-vitamin, folsyra och d-vitamin varje dag, men vet inte om det räcker? Visst blir det sjukhus om detta fortsätter. Förhoppningsvis släpper det, men just nu känns det... Hopplöst. Alla muskler förtvinar ju oxå både utan protein och att jag inte rör mig någonting. Kanske sätter spår inför resten av grav. De sa dock till mig att de första 12v inte är så "viktiga" näringsmässigt, men man vet ju hur vården och resurserna är i Sverige liksom... Jag vet inte. Har ingen energi.

malin sa...

åh fyyyy, ramlade in här nu och fick en flashback från hösten, inga spyor men dygnet runt-illamående med kväljningar i tre månader. jag läste en massa om att en del mådde sådär HELA graviditeten osv och hade ångest. MEN i likhet med DE FLESTA (värt att tänka på!) så gick det över efter v 12-13 för mig. då lägger sig de mesta av de där starkaste hormonerna. och den mår bra därinne, fastän du spyr. den tar av dina reserver... på gott och ont. håll ut!