onsdag 9 maj 2012

Carbs.

Jag vill äta följande: Sallad, paprika, spenat, frukt, morötter, juice, fil, nötter, ja allt sånt nyttigt. Men vad händer när jag gör en god sallad eller en smaskig smoothie på grönsaker och juice? Jo, jag mår ännu mer illa och spyr samt blir dålig i magen.


Dagens lunch: Smörstekt torsk med färskpotatis och kokta grönsaker. Please let me keep it.


Jag kan äta följande: Carbs. Skorpan vill tydligen bara ha pasta, potatis, bröd, couscous, lite mer pasta och ännu mer potatis. Innan jag blev gravid åt jag rätt lite sånthär. Alltid fil till frulle (gör jag förvisso nu med) och sällan pasta och bröd. Potatis har jag dock alltid älskat, men jag har egentligen inte ätit bakad potatis med bara smör och salt sedan jag bodde i Karibien och vi snålade och köpte en-dollars-potatis från Wendys med Oh my God I can´t believe it´s not real butter. Nu är det divine. Fast med riktigt smör.


Couscous med tofu, grönsaker, fetaost och nötter


Skorpan har för övrigt börjat sparka på att det syns på utsidan. Det är helt obeskrivligt hur det känns. Ja, förutom att jag blir lite öm på insidan alltså; STOLTHETEN över 30-centimeters-barnet som nu kan suga på tummen, har börjat få fosterfett och väger dryga 600 gram. Obeskrivligt.

25 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Visst är det konstigt vad som funkar och inte när man är gravid? Saker man kanske inte skulle äta är plötsligt det godaste man vet! :)

Åsa sa...

Åh va häftigt :)))
Grattis till dig!
Har du provat Valio yoggi, de där me naturlig bakteriekultur? å sånt som är snällt för magen som kokt fisk, blåbärsoppa å sånt du tar när man är magsjuk? Bara tankar :)

Kramar Åsa

Marlene sa...

Kroppen brukar säga vad den behöver och just fett och kolhydrater behövs för att bygga upp hjärnan på bebisen, har jag hört... Så det är väl bara att äta de du vill ha och får behålla. Sälj kräktes jag varenda dag i 40 veckor... oavsett vad jag åt. Men ut kom det två fina ungar som idag är 17 resp 18,5 år :-) Lycka till!

Duktiga Tjejen sa...

Trillingen: Ja! Mkt märkligt.

Åsa: Kan inte äta yoghurt pga halsbrännan... Fil funkar dock, med banan och sånt.

Marlene: Att spy varje dag i 40v kan jag inte ens föreställa mig, men vet ju att det sker. Mådde du konstant illa också? Att spy är ok, illamåendet är det värsta för mig!

Husfrun sa...

Att äta det man brukar är inte att tänka på som gravid. Det är inte du som bestämmer längre ;)

Lala sa...

Dina tallrikar (nåja, maten på) ser sååå god ut!!

Bubbel sa...

Ät det som funkar och strunta i resten, det viktigaste är att du får i dig näring. Kostcirkeln kan du fixa sen!;) kram

MissPkm sa...

Stackare!!
Jobbigt att inte kunna äta det man vill och det kroppen egentligen behöver. Massa skräp mår ju ingen bra av. Men tur att du äter riktigt smör iallafall och inte den amerikanska varianten.. HORRIBLE!

Ler när jag läser om Skorpan!

mockapocka sa...

Jag tänker lite som Marlene och ibland undrar jag om inte mitt (graviditets-) illamående var ett tecken på att jag skulle ändra mina (obefintliga) matvanor. Jag mådde nämligen illa mellan måltiderna men aldrig medan jag åt. Måltiderna var de bästa stunderna på hela dygnet. Endast under måltiderna stillades illamåendet något. Jag spydde heller aldrig upp något. Det var som om kroppen/bebisen skrek: ÄT MÄNNISKA, ÄT!

Joanna Björkqvist sa...

Ät allt du kan, vill och orkar! Och ofta!

Skorpan bankar för att han är MER hungrig! Käka på! :)

Nathaly sa...

Alltså du ANAR inte hur avundsjuk jag är på dig som får vara gravid :) Saknar att vara gravid och vara vacker! Självklart hoppas och önskar jag att du får MÅ BRA resten av graviditeten också!
Klappa om magen från mig <3

nillas liv på pinnen sa...

Jag tror också att kroppen (och bäbisen) säger till vad den behöver. Vill den ha carbs så ät carbs, vetja.

Duktiga Tjejen sa...

Tack alla... Men Natta, AVIS?! Du får ta över anytime! Jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv, varken fysiskt eller psykiskt! Ful som stryk är jag också. Inte det minsta vacker. Jag har inget glow eftersom jag mår som jag mår.

Lovable sa...

Sänder kraft till dig. Har kikat in här på din blogg några gånger. Tufft arbete med att vara gravid!Har inte varit igenom det ännu men längtar. Har jag förstått rätt är du också paragrafryttare? Hoppas du snart mår lite bättre! :-) Kram Helena

Anonym sa...

Och jag kan INTE ALLS med couscous, varken som gravid eller icke gravid! :) haha!

Härligt med sparkarna!!

Vet förresten inte om du läste svaret i min blogg men jag tar det här också .. TACK för bokerbjudandet (Den perfekta mannen). Jag råkar dock (tyvärr?) ha den redan, men jag uppskattar erbjudandet och tycker du är snäll! =) Kram!

-Jenny- sa...

Sicken lyxlunch!
Jag måste bli bättre på att äta grönsaker och frukt men jag är allergisk mot typ allt så det är lite klurigt det där.
Jag är glad när jag äter mini-plommon-tomater och gurka, haha

Fröken Svensson sa...

Åh visst är det mysigt när de sparkar och man ibland till o med kan se en fot eller hand :) Men ont gör det faktiskt, särskilt när barnet sparkar på blåsan haha. Det där med mat är lustigt. Jag rökte innan o drack mängder av kaffe. Så fort jag blev gravid klarade jag inte av kaffedoft el cigarettdoft, inte ens matos. Vi fick koka all mat så att jag inte skulle spy haha.

Kramar!

Fröken Svensson sa...

För att tydliggöra: skulle inte rökt ändå såklart när jag var gravid. :)

Det jag hade pippi på var fetaost. Allt som hade med ost att göra!

Bara Sara sa...

Å sen när man inte längre är preggad kan man liksom inte fatta att man var så sugen på lakrits/ knäcke/ pasta/ metall/ batterier etc.. Ha en fin helg!!

Anonym sa...

Jag är så glad att jag inte kan vara gravid :D
:D

Christina sa...

Märkligt hur kroppen är... men du är väl sugen på vad du behöver antar jag? Jag kan noll och inget om graviditet :-) Det såg väldigt gott ut iaf, hoppas du får en fin helg!

Haba sa...

Ser jättegott ut! Varje gång jag läser om att du bott i Karibien tänker jag bara ÅJJJJJJ :)

RackarTuss sa...

*skratt* ät exakt vad du vill ha OCH får behålla!
Det löser sig allt eftersom tiden går!

Anonym sa...

Där ser du, man ska ta det väldigt lugnt med nyttigheter ... :-)
Jag är så glad att ÄNTLIGEN kunna titta in här igen utan massa röda kryss och Error-skyltar. Hoppas det fortsätter så. Kunde inte alls komma in här på evigheter.

Marlene sa...

Jag mådde konstant illa, men det blev bättre när jag sög på en halstablett. Så jag hade konstant en "citronkungen" i munnen. Den tog exakt 30 minuter att suga igenom :-)