torsdag 3 maj 2012

Det är vår!



Idag var jag hos läkaren igen. Jag trodde inte att jag skulle få förlängd sjukskrivning, speciellt inte eftersom jag var ärlig och sa som det var: Jag mår bättre, inte kräkts på flera dagar, kan äta. Visst mår jag lite illa på eftermiddagarna, äter lergigan comp en gång om dagen och skulle behöva ta igen mig lite. Men ändå. Ingenting jämfört


-En månad till, föreslog hon.


- Nja, svarade jag. 


Men den här veckan och en till? Och sedan börja jobba två veckor halvtid.


Det värsta är bara att jag inte tror att jag får något uppdrag på så sätt, men mår jag tipp-topp kan jag ju bryta sjukskrivningen. Hoppet är som bekant det sista som överger en.


Jag växer så det knakar och har fått dille på thai-mat förutom pistagenötterna. Möjligtvis spänner jag ut magen lite extra på fotot nedan i vecka 23. Jag gillar ju att ha mage, vill att den ska synas. Och Skorpan därinne sparkar hårdare och hårdare. Och ofta.


Det är nästan så att jag vill fira med ett glas rosé på balkongen, men det går ju inte. Jag är aldrig sugen på vin, men nu är jag plötsligt det. Kanske ska jag slå till på något alkoholfritt från systemet? Finns det något gott rosé?



26 kommentarer:

Helena (misspkm) sa...

Vad fin du är!! Jag tror inte att ett halvt glas rose skulle skada - är du sugen på det så är det något i kroppen som vill ha det. Men jag vet att i Sverige är det verkligen NO NO NO till minsta lilla droppe alkohol när man är gravid, så det kanske är bättre att låta bli.

Joanna Björkqvist sa...

Sugen på vin? Härligt - DET är det största friskhetstecknet jag hört från dig ever!!! ;)

Slå till - det är ju ändå fredag (som jag skrev i min blogg)! Jag dricker inte rosé, men det finns goda alkoholfria vita viner på systemet och Ica, tycker jag. Ska man köra är det helt okej som substitut, tycker jag.

För övrigt; du ska inte bara överleva graviditeten. Du ska njuta också. Därför: NOLL JOBB! Ett bra tag till i alla fall.

Sluta vara så jävla duktig!

(Mycket kärlek och omtanke i de orden ska du veta! )

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

vacker bild!!

Klem Anna

Christina sa...

Ta det lugnt ett par veckor till och vila upp dig! Men skönt att du har blivit så mycket bättre!!

Linxter sa...

Hörru, sluta vara så duktig! ;-) Klart du behöver vara hemma och ta igen dig! Lyssna nu på doktorn!

Vad beträffar alkoholfritt så tycker jag att många alkoholfria är lika goda som vanligt vin. En del smakar dock bärdryck, men det är mest de röda. Jag drack knappt innan jag blev gravid heller eftersom jag alltid fick sådan fruktansvärd bakfylla, men jag minns att jag blev jättesugen på smarriga drinkar när jag var gravid. Konstigt!

Nathaly sa...

Så mysigt!!!!!! åh vad underbart. Jag vill också ha den fina gravidmagen! Skönt att du mår bättre nu, det förtjänar du! Puss puss puss till dig och bebbo, vi längtar tills han kommer ut!!!!!

Nathaly sa...

Så mysigt!!!!!! åh vad underbart. Jag vill också ha den fina gravidmagen! Skönt att du mår bättre nu, det förtjänar du! Puss puss puss till dig och bebbo, vi längtar tills han kommer ut!!!!!

Johanna sa...

Fin mage!!

Annika H sa...

Tänk på att det i princip alltid är 0.5% alkohol i även om det står alkoholfritt. Bara några få är helt fria :) Och att man skulle dricka Rose bara för att du är sugen på det gör det inge mindre farligt. Och jag är röksugen och betvivlar att min 23 veckors bebis skulle gilla det :p Är nog bara för att vi inte får som man blir sugen. Kul att du mår bättre :) Har följt dig ändå sen jag låg och spydde i v 10 hehe. Mådde dock bra mycke tidigare än dig!

Anonym sa...

Vilken fin mage och vad kul det är att gå in här och läsa dina inlägg nu när du mår bättre!
En blogg är på gång förresten, har smygbörjat litegrann, men meddelar dig om någon/några dagar vart du hittar mig ;-)
kram
-Jenny-

Bara Sara sa...

Fin mage!! Och fint foto på körsbärsblom - har jag också fotat idag:-)

Västgötskan sa...

Åh, vilken fin mage du har fått!
Hoppas det går ännu mer åt rätt håll nu och att du kan njuta sista månaderna. :-)

Kram!

Duktiga Tjejen sa...

Tack alla!

Och Annika H - självklart skulle jag inte dricka vin med alkohol! Det säger ju sig självt! Har hittat ett med 0.0% (jordgubbsvin). Cigg tycker jag dock inte ens går att jämföra... Skönt att du mår bättre och kul med kommentar :)

Jagger sa...

Så härligt att du mår bättre... och gu vilken härlig bild högst upp.
PS. Tröjan är plåtad nu. ;)

Åsa sa...

Hahha va rolig du är..sugen på vin ;-) fast du aldrig är det annars :)
Hahha, sötnöt, njut nu å va ledig :)

Kramar!

Bubbel sa...

Vilken fin liten mage du har och vad skönt att du sakta men säkert börjar kunna vidga ditt matintag!:) Vet många goda rosé viner men dessvärre tror jag alla har alkohol...hoppas du får en härlig helg, kram Bubbel

RackarTuss sa...

Du..... inget "duktig" tjejj nu!!!
Jobba kan man göra sedan.... ja, jag med bla Joanna här.
Tjopp tjopp o go o gla helg! :D

Nadja sa...

Åh vilken fin mage! <3

Fröken Svensson sa...

Vilken fin mage =) Och så skönt att lösa att du fortfarande mår betydligt bättre! Har hört att det finns gott rosevin som är alkoholfritt men har aldrig testat och har tyvärr inga tips.
Kram!!

Haba sa...

fin bild!

Det är så skoj att läsa att du mår så mycket bättre!

Norpan sa...

Kan nog vara bra ändå att få lite extra tid på sig. Då har du ännu lite mer energi när du väl ska börja jobba. Ta vara på tiden hemma så länge, det är ju vår :) Fin mage! Kram

Jojjo sa...

Åh vilken härlig mage! Och skönt att du mår så mycket bättre, glad för din skull!

Min plats i solen sa...

Klart att du ska visa din fina mage. Så mycket som det bara går. Vi kvinnor tycks ha en hang-up med våra magar och kämpar så för att dölja dem så behovet av att visa upp den då vi är gravida är härligt befriande. :)

Är så glad för att du mår mycket bättre nu men vännen, sluta nu vara duktig och lyd doktorns råd. Vill doktorn att du ska vara sjukskriven i ytterligare en månad så lyd rådet. Du jobbar och sliter och står i i alla andra lägen men nu är det din och ditt barns hälsa det handlar om. Ni har haft en tuff start.

Glad för din skull. Klappa om fina magen och ha det gott!

Kram Lotta

Anonym sa...

Vad härligt att höra att du är fit for fight igen. Jag vet ju hur det är att vara sjuk och då brukar det bara hålla i sig några dagar. Du är så stark och äntligen får du andas ut och njuta av kommande vår. Kram

-Jenny- sa...

Tadaaa! Bloggen förklaras härmed startad. :-)

Fyrabarnsmor på Hisingen sa...

Grattis!