tisdag 29 maj 2012

Om att baka och inte kunna äta det själv.


I helgen kom min kusin med familj på besök. Perfekt anledning att både städa och baka alltså, och jag löpte typ amok i köket bakade hela förmiddagen. Jordgubbsmuffins med citronkräm, blåbärsmuffins med chokladfrosting, vanliga bär-och fruktmuffins etc. Lite tråkigt bara att jag inte kan äta dem själv eftersom min mage och hals är helt kajko nu som gravid, men ändå har jag lyckats gå upp NÄSTAN 10 KILO. Alltså plus de fem jag gick ned i början. Jämfört med vecka 11 väger jag alltså nästan 15 kilo mer. Det börjar bli lite tungt att bära upp så att säga, men vad gäller utseendet så bryr jag mig inte.
Som tur var kunde jag iallafall äta av fruktsalladen. Äntligen svenska jordgubbar i affärerna, och då jag har järnbrist kommer jag unna mig själv mängder hela sommaren.


Låt nu sommaren gå fort och inte bli för varm tack. Är så sjukt nyfiken på parasiten i magen som bara växer och växer. Enligt ena appen kan han väga ett kilo nu och är över 35 centimeter. Inte konstigt att magen hoppar till av alla sparkar och boxar.

13 kommentarer:

Åsa sa...

Men herregud hahha du är ju 10 ggr bättre än Leila ;-) jisses vilken energi :) å fina är dom, du får baka om jag ska gifta mej en dag, deal? ;-)
Snart...snart kan du äta :)

Huset ligger i Gladö Kvarn, en bit utanför Huddinge..bland ängsmarker och stall och små mysiga sjöar..typ landet :)
Vischan så att säga ;-)
kram på dej kakmonstret :)

Västgötskan sa...

Åh, vilken underbar sallad! Jordgubbar är gudomligt gott! Tur att det är nyttigt också! :-)

Tycker du gör helt rätt i som inte bryr dig om utseende och viktuppgången i den bemärkelsen. Det är ju inget konstigt egentligen. Men förstår att det är tungt ändå..

Styrkekramar!

Maria sa...

Men visst är det mysigt när magen hoppar?!

RackarTuss sa...

Myyys!
Kram

Anonym sa...

Visste inte att det var mycket järn i jordgbbar. Bra ursäkt, funkar ju alltid liksom, vem vill lida av järnbrist? Jag ska förekomma genom att äta ohälsosamt mycket jordgubbar i sommar, med socker och fluffigt vispad grädde - nice!

Trillingnöten sa...

Svenska jordgubbar!!! Yes! Jag ska ut och handla minsann. Som jag har väntat!

Bara Sara sa...

Ojoj va farligt mycket gott!!! Och apropå Hungerspelen, jag var som du för ett par veckor sedan.. Fastnade totalt! Har bara inte fått tummen ur att köpa andra boken än bara. Har fastnat i Cirkeln nu istället!

Anneli sa...

Härligt! Det är så underbart med svenska jordgubbar, synd att säsongen är så kort.

Joanna Björkqvist sa...

Så glad att du faktiskt går upp sedan en tid tillbaka och inte bara ner... Ät allt du kan komma på och hitta det som funkar för dig. Fruktsalladen ser ljuvlig ut!!!

Husfrun sa...

Klart att du är nyfiken på lille parveln. Ät nu mycket god frukt hela sommaren lång. För lång hoppas jag att den blir även om den för din skull inte behöver bli kanonvarm.
Kram.

Rebecca sa...

Gud vad gott allt ser ut att vara! Inte bra att se en sån bild såhär på kvällen! :)

Bubbel sa...

Vad fina bakverk du gjorde! Tycker du är stong som kämpar på trots att du inte kan äta allt själv men fruktsallad är ju alltid en höjdare, kram Bubbel

Fifi sa...

Trist att inte kunna äta av allt det där goda, men fruktsallad är ju inte fy skam det heller!