måndag 9 juli 2012

Ge mig en tavelkrita!Jag kan ju inte äta choklad, glass, bullar, feta såser och sånna saker pga halsbränna och illamående, och suget för det är rätt obefintligt iallafall. Men tavelkritor. ÅH. Jag har varit så sugen på det i VECKOR. Inget annat sug, bara tavelkritor. Möjligtvis betong och fog. Lukten i garaget är den bästa, lukten som jag inte ens gillade innan jag blev gravid.


Men jag har inte gett efter. Inte en enda gång har jag ens slickat på en tavelkrita fast det är min högsta önskan just nu. Bara att se på bilder av dessa kritor får det att vattnas i munnen. Ibland är kalciumtabletter ett minimalt substitut som fungerar i någon minut om jag tuggar dem trots att de ska sväljas, men sedan drömmer jag om kritor och fog igen. Singoalla, som just fått sin Edgar, förstår vad jag menar. Vi har följts åt lite grann i denna craving på Instagram. 


Ibland slickar jag på duschväggen i nödfall, för där har vi någon slags sten som luktar lite som tavelkrita. Tyvärr hjälper det inte nämnvärt. Och jag känner mig lite skum som står och trycker tungan mot en vägg när ingen ser. Monki vet iallafall om det.


Varför kunde jag inte ha fått en normal craving, typ mjölk eller bananer?


Det enda positiva är att jag övar upp min diciplin något helt sjukt. Inte ens en lördags-tavelkrita slinker ned. Det ni!


Tidigare cravings under graviditeten:
O'Boy.
Sliskiga klubbor med tuggummi.
Pistagenötter.

20 kommentarer:

Jagger sa...

Men... hur vet du att du är sugen på dem. Du måste ju ha smakat? ;)

Johanna sa...

Hahaha det där är så sjukt konstigt. Jag var HEELT säker på att du menade skolkritor, godisarna alltså, när du skrev om det på Instagram. Och sen när du hade till "som jag inte får äta" fick jag panik och undrade om det var så att man inte får äta lakrits som gravid. hehe. Skulle bli mkt svårt för mig att lyckas vara gravid i nio månader i så fall.

Men ja... bra att du står emot. Eller vad säger man? :) Blir en kul story att berätta för barnet i alla fall.

Husfrun sa...

Hoppas du blir sugen på nåt trevligare snart.
Kram.

Duktiga Tjejen sa...

Jagger: Tro mig, jag VET att jag är sugen på dem. Jag kan föreställa mig smaken, så är det bara. Det kallas tica-syndromet har jag fått veta av min BM.

Johanna: Undrade verkligen vad du menade på Instagram, haha. Typ "de som är så goda". Då tänkte jag nästan att VA? Folk äter dem verkligen? Har försökt med sånna skolkritor, men de smakar skit jämfört. Laktrits är nog det bästa godiset att äta som gravid, så du kan vara lugn, haha! Glöm dock inte att smaken förändras som gravid, så det man tyckte var gott innan är det inte sen osv. Alltså kommer du kanske ogilla laktrits även om du har svårt att föreställa dig det nu...

nillas liv på pinnen sa...

Hahaha! Skönt för dig att det bara är åtta veckor kvar.

Hanna Lans sa...

Hahaha! GArage och bensinlukt kunde jag supa in länge och väl under graviditeten. Efteråt också om jag ska vara ärlig. Det slutade inte i och med att sonen kom. Däremot försvann det när jag slutade amma.

Tavelkritor har jag hört är ganska vanligt att krejva. Undras vad det är i dem som kroppen suktar efter? Bra att du kan slicka på duschväggen. Verkar helt normalt. Helt.

emma sofie w sa...

Hahaha, tavelkritor alltså? Hoppas det ger med sig snart, kan tänka mig att det är så sjukt frustrerande att vara sugen på något som en verkligen inte får/kan äta!

Lfthmn sa...

Jag trodde man bara kunde få cravings på mat så detta var nyheter för mig! Otroligt så kroppen hänger ihop...!

Dalkullan sa...

Haha! Jag kan tala om att det värsta behovet av betong har gått över. Jag går inte längre ner i källaren enbart för att sniffa betong och underjord. Men när jag väl går ner dit, då vattnas det fortfarande i munnen. Men det går att kontrollera mig nu. Haha.

Anonym sa...

HAHA! Och fy! =D Kanske du borde testa med de där godiskritorna istället ? :)

-Jenny- sa...

HAHAHA! Vad sjukt. Och kul, fast jag förstår om inte du tycker det. Ikväll när jag duschar kommer jag att föreställa mig dig som står och slickar på duschväggen, haha...

Byter förresten visst vecka på tisdagar nu eftersom appen uppdaterats och bf är 39+6 istället för 40+0... Flyttning en dag till alltså, börjar vänja mig vid det.

Casa Annika sa...

Men det är väl utmärkt! Tavelkritor får du väl inte halsbränna av? Tänk vad trist om du varit toksugen på bearnaisesås, och vad illa du skulle må om du då gav efter för suget.

pernilla sa...

ha ha ha gravdicravings är så kul. läste om en som åt blomjord. en bekant åt citron fast det har jag göhrt fler som väntar tjejer som gör. en annan chef var tvungen att ha ett speciellt äpple som växte på ett träd i en trädgård...:)

pernilla sa...

ha ha ha gravdicravings är så kul. läste om en som åt blomjord. en bekant åt citron fast det har jag göhrt fler som väntar tjejer som gör. en annan chef var tvungen att ha ett speciellt äpple som växte på ett träd i en trädgård...:)

Limpy sa...

Är det bevisat att det är farligt att äta tavelkrita?

Christina sa...

Hmmm, vad mumsigt det låter.... ;-)
Skönt att se framåt och att få en paus också!

MissPkm sa...

Hahaha... det var ju det roligaste jag har hört.. och jag undrar också hur man sjutton kan vara sugen på dem! Har du smakat på dom tidigare?? Kram

Duktiga Tjejen sa...

Nope, har som sagt aldrig smakat på dem tidigare och har redan testat godis-kritor (som smakade blä!).

Kommer nog skratta gott åt det i efterhand, men nu är det inte så himla skoj... Avlider nästan av sug!

Vet inte om det är bevisat att de är farliga, men man blir jättehes av dem och vissa hävdar att man får feber. Tror inte att de är så jättenyttiga... Tyvärr. Den som bevisar att de är nyttiga belönas STORT.

Limpy sa...

Jag åt en massa tavelkrita när jag var yngre just för att bli hes, men feber har jag aldrig hört att det skulle kunna leda till. Jag fick dock ingendera och fick snällt gå till skolan ändå.

Joanna Björkqvist sa...

Haha, det är en lustig craving som jag hört från andra också! Så ofattbart märkligt!

Själv hade jag inte en enda craving... Men å andra sidan god aptit på allt. Det måste jag ju haft när jag lyckades gå upp 32 kg... :D