söndag 27 mars 2011

Whats up med supandet? - Uppdaterad.

Typ halva bloggvärlden verkar ha legat bakis därute idag. Fan vad ni super, jag fattar liksom inte. Vad är det som är så kul? Som man inte kan göra utan att supa*? Är det verkligen värt det? Duktiga Tjejen undrar verkligen vad poängen är.


(Och ja - been there och är så jävla glad över att vara out of there).

* FÖRTYDLIGANDE: Jag fattar inte hur man kan dricka sig själv bakis, oavsett om det handlar om supande hela natten eller bara att dricka för mycket för sin egen kropps bästa. Vänligen bortse från ordet SUPA om du är av dem som blir bakis utan att SUPA. Själva ordet supa, betyder ursprungligen tydligen "att dinera med sked" så ni kan för övrigt bortse helt från det ordet. Vänligen ändra härmed mitt ordval till DRICKA ALKOHOL (HALVA NATTEN) TILLS MAN BLIR BAKIS OAVSETT NÄR MAN BLIR DET (vilket jag tror de flesta fattade var poängen från början anyways).

20 kommentarer:

Lala sa...

jamen eller hur! Guuuuud vad lite jag druckit de senaste typ 4 åren. Känns totalt värdelöst och bortkastad tid. DOCK hade jag gärna tagit EN snorfylla inom kort;)

Duktiga Tjejen sa...

Men när du drack kastade du pengar på taxichaufförer, haha! Jag vill inte ens ha en snorfylla... Never ever again, det var åratal sedan sist.

egoistiska egon sa...

Bara för att man är bakis betyder inte att man "supit". Mvh bakis mycket lätt.

Anonym sa...

Jag har krapulafobi. Klarar inte av att gå äver dendär gränsen då jag vet att det blir baksmälla. Är för rädd för morronen efter. /Sussie

Lala sa...

Ja, det var tider det! Lyx och flärd och kasta pengar omkring sig;D Vi måste göra om det, nångång, somewhere! Följ med W till mig i höst! Lovar att jag inte har annat planerat då;)

Duktiga Tjejen sa...

Egon: Fast om jag läser din blogg rätt så var det ju ganska mycket öl involverat denna helg... det är upp till var och en, men jag fattar det inte. Blir man bakis av typ 1 glas vin fattar jag inte hur man kan dricka ens ett glas vin, poängen är att jag inte fattar hur man frivilligt kan gå till stadiet bakis, oavsett hur mkt/lite man dricker (är dock övertygad om att de flesta som är bakis dricker mer än ett glas).

Duktiga Tjejen sa...

Lala: haha, fast jag super aldrig igen i hela mitt liv... :) Får se om hösten, ska åka till Spanien då och har lite andra plans men nångång ska jag verkligen komma upp!

egoistiska egon sa...

Att dricka ett glas vin är inte att supa - det var det som var min poäng. Jag dricker mycket mindre nuförtiden när jag blir väldigt bakis, precis för att undvika det. Däremot tycker jag det är mycket trevligt att sitta på en bar med vänner och äta mat och dricka lite öl eller kanske vin.

Och vad min helg har med saken att göra vet jag inte. Men FYI drack jag fem öl mellan klockan 17 och 00.30.

Duktiga Tjejen sa...

Jag skulle ligga raklång på golvet efter 5 öl, blir bakis sjukt lätt och spyr som en gris!

Det är alltid härligt när folk märker ord och missar hela poängen med inlägg; poängen - förtydligande - är att jag inte fattar hur man kan dricka sig själv bakis. Jag ska skriva in det i inlägget så att det inte misstolkas, även om jag inte tror att någon annan har misstolkat det.

egoistiska egon sa...

Jag förstår din poäng, men jag tyckte inte om ordvalet supa - vilket jag poängterade. Jag tycker det är hårt och ganska fördömmande och ville bara påpeka att man inte behöver SUPA för att bli bakis. Men återigen - förstår din poäng. Ok?

Duktiga Tjejen sa...

OK :) Har även skrivit förtydligande men uppenbarligen har ordet supa inte samma innebörd för mig som för dig, för mig är "supa" och "dricka halva natten" typ samma sak, men jag kan köpa att det är hårdare och typ kanske egentligen syftar på att hinka i sig sprit i typ tonårssyfte att bli snorfull bara för att.

Och ja, mitt inlägg är ju rätt fördömande, det håller jag helt med om, därav ordvalet supa. Tycker att det är ytterst dekadent att ligga bakis och brukar hålla inne med den åsikten vanligtvis eftersom jag vet att det hör till normen att dricka alkohol på helgerna. Oftast är det åt mig som folk ger konstiga blickar om jag tackar nej...

Miss Baglady sa...

äsch, jag dränkte mina sorger. ibland behöver man det. utan att vara sjuk i huvudet för det. ps. så bakis blev jag dock inte. överdriver lite ibland.

Linn sa...

Äh. Det är roligt att vara full. Gillar till och med att supa. Gillar hetsen i det. Och ja, det är faktiskt värt det.

Duktiga Tjejen sa...

Då har jag ju iallafall fått två svar att det är värt det. Det är ju upp till var och en om man tycker det, själv har jag typ bakisfobi, men det beror nog på att jag är allergisk (får utslag! spyr!) av en hel del alkohol också...

De kallar mig Skrållan sa...

Är det inte frågan om hur mycket man gillar att vara full vs hur man upplever effekten? I alla fall så länge man har koll, men många har ju inte det och trots att de kanske föresatt sig att inte dricka så mycket att de blir kalas/bakis så blir det så ändå?

Jag tycker inte om att vara full, så jag slutar liksom av mig själv och har inte varit bakis på flera år. Men tycker man väldigt mycket om att vara full kanske man tycker att det är värt Dagen Efter? Vissa verkar till och med tycka att det är lite mysigt att vara hängig i soffan och äta skräpmat.

Duktiga Tjejen sa...

Jo, tror också att det där med bakis nästan är lite mysigt och som en ursäkt att bara få dega och käka skräp och tycka synd om sig själv med gott samvete. SJälv hatar jag det, så sjukt bortkastad tid - därav vill jag inte ens riskera att sätta mig i den sitsen. Dock verkar ju folk tycka att det är värt det som sagt, alla är vi olika... själv fattar jag det inte riktigt (förutom när man är tonåring).

Karin Lindström sa...

Jag tycker allt med alkohol är skit.

Men man kan vara baknykter på söndagarna ändå! Jag gillar myskläder, slapphet och att få sega bort en halv dag.
:D

Anonym sa...

Exakt! Fast utan huvudvärk, att spy eller ha ökänd söndagsångest... Jag är dock väldigt dålig på att slappa, övar på saken... /duktiga tjejen

http://hvpim.blogg.se sa...

jag håpller med dig. jag slutade tom att dricka för ett antal år sen för att jag blev så dålig. jag drack en cider och satt på toa halva dan..INTE värt det för fem öre så jags lutade och festar nykter. går jag på aw kan jag ta ett glas vin men det händer 1-2 ggr per år.men bara ett glas och bara röd vin för det blir jag inte dålig av...
dock tycker jag det är sjukt när jag vill festa, fira nyår elelr tom gå på bröllop och dricka vatten..vilka blickar och pikar man får. man är ju rent dum i skallen vilket jag tycker är sjukt! det är väl upp till var och en...pikar inte jag de som dricker ska väl de inte pika mig?

Duktiga Tjejen sa...

Fast jag pikade ju typ de som dricker nu, men det är mest för att jag är trött på att folk ifrågasätter varför jag tackar nej. Sen om jag dricker lite undrar de vad jag har för utslag, mår jag bra? JA MEN JAG ÄR JU FAN ALLERGISK SÄGER JAG JU. Folk fattar inte. Och oavsett, bakis - så jävla ovärt.