måndag 23 maj 2011

D-vitamin och cysta.

Mitt D-vitamin har ökat från 14 till 49, hurra! (referensvärde 100-150, så fortfarande lågt). I och med detta vill jag faktiskt påminna er alla om hur viktigt det är att vara i solen helst 30 min varje dag och åtminstone exponera armarna. Detta UTAN solcreme.


Jag känner mig fett lurad av solcremeshysterin och solar så mycket jag bara kan (försöker med måtta, hudcancer nej tack) för att INTE få osteoporos eller en mängd andra både dödliga och mindre dödliga sjukdomar.


Ps. Har en cysta på vänstra äggstocken som har satt sig på ett blodkärl och orsakat blåmärke och det är antagligen därför jag har fått oregelbunden mens och smärtor. Håll tummen för att den är ofarlig.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det har blivit sån hysteri med solcreme så man tänker inte på att solen kanske finns i vårt liv av en anledning; att bi behöver den. Jag har slarvat med solcreme den här våren, ed resultatet att jag har fått färg.. (säkert rynkor med).

Huh så läskigt det lät med en cysta. Men cystor behöver inte vara farliga, William har ju en i ögat, och den får vara kvar. Han går på kontroller en gång om året. /Sus

Trillingnöten sa...

Ja, solen ÄR ju faktiskt bra! Man glömmer det lätt med cancerhysterin..jag måste verkligen ut i solen mer. tack för påminnelsen!

Jag hoppas verkligen att cystan är en bra en! Som föregående talare så r ju många, många inte farliga!

Linnea i Alabama sa...

Haller tummarna har borta att cystan ar som den ska. Bra jobbat med battre varden!

Lala sa...

Heja d-vitaminet! En kompis har ofta cystor på sina äggstockar, ibland får hon operera bort dem och ibland försvinner de av sig själv. Hon har PCO så jag tror det beror på det? Nåja, ett barn har hon iaf fått till och ett till i magen så det funkade att bli gravid oxå. Hoppas du har samma ofarliga!

Duktiga Tjejen sa...

Ni är så gulliga!

mimiamelie sa...

Håller också en tumme för att den ska vara ofarlig och försvinna av sig själv!

Och sol är gött... Grattis till höjda värden!

pim sa...

ja sol i normal mängd är ju nyttigt. tyvärr ökar ju hudcancer massa :(
hoppas din cysta är ofarlig

Duktiga Tjejen sa...

Tack, tack!

Emmas Bokhylla sa...

Ah, vad harligt, hoppas att du mar mycket battre snart och att den ar ofarlig!!

Duktiga Tjejen sa...

Lets hope!