lördag 21 maj 2011

Domedagen...

Vi har suttit och läst om familjer som har sålt sina hem, sagt upp sig från sina jobb och planerat så att ekonomin ska räcka exakt till den 21 maj och inte en dag längre. Vuxna människor med barn och utbildningar, som säger att "förut gillade jag att jaga tvättbjörn, men det här är mycket viktigare". Att frälsa folk innan undergången, att upplysa oss andra ignoranter som inte har satt sprätt på alla pengar och faktiskt lever som om there was a tomorrow.

21 maj 2011, och jag är i Lund hos syrran som fyller 26 denna dag, lillayrran som var så liten för inte alls så länge sen har blivit stor. Och jag kommer sitta på ett tåg på kvällen när jorden ska gå under, och hon kommer ha fest.

Om det verkligen fanns en domedag har jag iallafall levt mitt liv till fullo hittills. Jag är nöjd, men önskar mig gärna mycket mer tack. Mycket mer. Det är ju dock inte första gången det är tänkt att vi ska gå under så det är onekligen förvånade att folk verkligen går in för det till hundra procent. Eller, egentligen förvånar det mig faktiskt inte alls.

10 kommentarer:

CINDERALLEY sa...

Jag ar inte heller forvanad, dessvarre.

Linnea i Alabama sa...

usch, jag har inte inte levt mitt liv till fullo, alldeles for lite godis.

Trillingnöten sa...

Här sitter jag på domedagen och hade inte en aning om den! Hmmm...har jag levt mitt liv fullt ut? ja. Hade jag vetat om domedagen hade jag nog haft en mer speciell fredag med min familj. Å andra sidan är alla dagar speciella :)

Anonym sa...

Jag hade ingen aning om att det var domedagen idag. /Sus

Emmas Bokhylla sa...

Jo, det dar har jag hort om... Bland annat sa ar det en dam nere i Mbeya-regionen som har gatt ut med att hennes by kan fa stena henne till dods om jorden inte gar under i dag, sa saker var hon pa att den skulle gora det. Shit, i morgon maste bli en lite jobbig dag for henne...

Duktiga Tjejen sa...

Alla dagar är speciella, ja! Och stackas afrikanska kvinna. Hoppas folk inte är så hemska att de faktiskt stenar henne...

Underlandet sa...

Det är faktiskt helt otroligt att folk ger upp sina liv sådär, och går så blint in för något. Vad är det för konstig makt såna där pastorer har över folk?

Anonym sa...

Skulle det inte vara .. väntas nu vad var det.. 20.12.2012?
Nåja, jag var på bästa tänkbara ställe. Yttersta skärgården i södra Finland. :) /Sus

Duktiga Tjejen sa...

På min födelsedag Sus! 20 dec alltså...

pim sa...

jag satt på en slamträff i hovmantorp och åt herrans massa mat. möjligtvis att min mage gick under :P