söndag 1 maj 2011

Maj-utmaning!

Träningslyckan har satt upp en Majutmaning att springa varje dag och inte äta någonting onyttigt alls. Ingenting.

Jag är faktiskt ganska lockad av det här med en 100% nyttig månad, men jag började första maj med att äta våfflor till brunch och har därmed redan failat. Fan. Jag har märkt att jag har ätit något onyttigt nästan varje dag de senaste två veckorna, och ju mer snacks jag äter, ju mer vill jag ha. I och med detta borde jag verkligen haka.

Det andra målet, att springa varje dag, där passar jag. Jag trivs bra med att springa ett par gånger i veckan och utöver det gå på step och spela innebandy + en massa promenader. Jag har liksom fått för mig att kroppen behöver lite variation och vila, och dessutom brukar jag få ont i kroppen om jag springer för mycket. Är det kanske bara ursäkter jag har? Är jag bara en sån för lat jävel som skyller på annat för att slippa? Jag måste faktiskt ta mig en rejäl tänkare idag.

Men ni andra då; sugna på att anta utmaningen?

12 kommentarer:

Lala sa...

Och jag har börjat dagen med en dammsugare och en sockerkaksbit och coca-cola;) Vi kan väl köra en egen utmaning i typ..september/oktober? DÅ är jag på och DÅ måste jag ner i vikt oxå;) Springa I fucking hate så prommisar duger!:)

Linnéa i Alabama sa...

Oh vad svårt att inte äta något onyttigt alls, och att springa varje dag låter inte heller kul. Jag kan tänka mig att springa 5-6 dagar i veckan. Jag gillar iden att man bör SVETTAS varje dag. Lite cleansing lixom

Anonym sa...

Voi fan, där brast det! haha! men jag skrev ju inget om våfflor så nu blev jag osäker.. det finns ju rätt sunda alternativ av dem också! :)

Såklart behöver kroppen vila och variation, men fan vad tråkigt det är att vara så pretto jämt! Bryt mönster, testa nåt nytt, våga! Att springa 20 minuter en dag betyder ju inte att man behöver skippa innebandyn eller promenader eller vad nu annat man vill göra den dagen! Skulle man ha tänkt såhär skulle aldrig triatlon eller ultra eller marathon kommit till heller.

Är man dock inte van att springa så håller jag med om att detta kanske inte är rätta utmaningen att börja med, men annars är ju tanken att det liksom inte ska vara nån big deal - något som högbelastar kroppen eller ens kan kallas träning alla gånger. Men såklart allt är relativt, vissa räknar 1h promenad som träning, andra räknar 20 minuter jogg som aktiv vila.

Nya tag med kosten imorgon - kom igen nu kör vi! :)

Duktiga Tjejen sa...

Fast jag tycker nog att det är pretto att INTE äta onyttigt och att SPRINGA varje dag..;) och våfflorna åt jag med sylt och grädde, så inga hälsoalternativ här inte...

Kommer inte springa varje dag men ska åtminstone inte äta nått onyttigt förrän i helgen :P

Miss Baglady sa...

ja hänger gärna på fast får inte springa eller träna på ett tag, men äta nyttigt, absolut.

Duktiga tjejen sa...

Då kör vi med det nyttiga!! Fast jag tror jag kommer faila på helgen... I Will do my best.

Linnéa i Alabama sa...

Du, jag skrev inget sist. Men tack för din fina kommentar. Det betyder jättemycket.

Trillingnöten sa...

Onyttigt kan jag klara utan, men att springa varje dag hinner jag inte. Jag kör min egen utmaning i sommar istället...med denna majutmaning i åtanke! Tack för idén!

Brave New Life sa...

Jag har försökt att inte äta något onyttigt på en bestämd tid, en vecka eller så. Men det funkar inte för mig, det gör att jag bara är mer uppmärksam på det och vill ha det mer. Jag försöker dra ner och tänka på vad jag kan äta istället. Jag tycker att kakor etc är viktiga och sätter guldkant på tillvaron, man ska bara äta det mindfully och inte slänga i sig det.
Och på tal om att springa så får jag inte det (pga knä och livmoder) men jag kör Linnéas utmaning http://mybravenewlife.blogspot.com/2011/04/okay-this-is-pretty-brave-i-think.html
sen går jag minst en timme varje dag och 2 gånger på gymmet och ca 3 gånger yoga per vecka. Mer kan jag omöjligt hinna.
Men lycka till, tjejen!

Duktiga Tjejen sa...

I hear ya- jag tänker också bara mer på onyttigheter om jag inte får dem, och tränar/promenerar i princip dagligen. Ska dock försöka hålla mig till helgerna...

Emma sa...

Ah, sluta ata onyttigheter, det vore nog bra for mig, men jag aaaalskar dem. Speciellt nar jag far paket fran Sverige med choklad och Gott&Blandat....

Duktiga Tjejen sa...

Emma: du får dispens när du får Sverige-leverans;)