torsdag 19 maj 2011

Vem ska jag tro på, tro på, tro på...

Jag ska släppa det här med Island nu. Jag är faktiskt i Lund nu, och jag har aldrig  varit i Lund innan. Jag har varit i Malmö, Trelleborg, Helsingborg och sånt, men aldrig i Lund. Dessutom har jobbet betalat resan så det är ju svinbra.

Jag sitter i min syrras soffa just nu och hon sover siesta (oh  sweet student-life) och jag sitter som vanligt och funderar över min hälsa. Vi kom hem från Island runt midnatt söndag mot måndag, och måndag, tisdag och onsdag har jag varit hos diverse läkare. Och tagit diverse prover.

Sammanställning so far:

Läkare 1) "Det finns ingen hjälp att få"
Läkare 2) "Herregud, du måste få medicin! Här har du repect"
Läkare 3) "Den medicinen du får kan ge dig fel på hjärtat och lite annat, den kan vara farlig för dig. Du måste få annan hjälp än den du får".

Det här med läkarvärlden alltså - ÄLSKA.

Not.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vemma, vemma, vemma! Åtminstone en bra start på vägen! Tar man den amerikanska varianten får man dessutom en höööög dos med D-vitamin, betydligt högre än de gränsvärden vi har här i EU.

Duktiga Tjejen sa...

Ja, amerikanerna skulle lägga mig på dödsbädden direkt om de såg mitt 14! Men ändå, en liten bit på väg iallafall... får se vad hormonproverna visar också!

Linnéa i Alabama sa...

men nej! vad jobbigt. Har du träffar experter eller är det "vanliga" doktorer?

Colombialiv sa...

Men alltså. Sådär får det inte vara. De måste ju för fasiken ha koll på det de säger.

Åh! Irri!

Trillingnöten sa...

Jag undrar lite om kanske läkarna också borde uppdatera sin utbildning när jag hör sånt här :P Att få fel på hjärtat är ju inte direkt nåt man vill riskera!

Duktiga Tjejen sa...

Det är både allmänläkare, en specialist och en allmän som ringde till en endokrinolog (specialist). Tycker dock alltid att de är så oeniga. Tex Monika faster som har cancer; alla säger olika. Suck.

pim sa...

jag älskar också läkare just nu..eller inte
fick brev igår om att sjukhuset inte ville ta emot mig bara för att blodåproverna inte visade på någon inflammation...nehä...tack för det...:(

Duktiga Tjejen sa...

Pim: Var påstridig!

Jag är asarg på läkarna nu. De suger. Nu sitter de iallafall på provsvaren men jag vet inte när jag får dem. Kan inte koncentrera mig.

Brave New Life sa...

Hmh..vad jobbigt. Det som är problemet är ju att även om många läkare vill att det ska framstå sådan, så vet man ju inte allt om kroppen eller om den medicin som man uppfinner. Därav alla olika svar. Kom den sista läkaren med förslag på "annan hjälp" då?

Duktiga Tjejen sa...

Den sista läkaren slutade idag och hann inte ge mig provsvaren trots att de har kommit. Så jäkla nedrigt. Är tillbaka på ruta ett i princip. Misstänker dock vad det är men vill inte ena tänka på det :/