söndag 5 juni 2011

TBE-varning.

Skärgårdsbesöket resulterade i tre fästingar som ännu inte hunnit sätta sig PLUS två som hunnit bita sig fast; en som jag tog bort igårkväll i knävecket och en idag på skuldran, och det värsta är att jag saknar ett TBE-vaccin och rent statistiskt borde få TBE nu med tanke på det antal fästingar jag hittills har fått i mitt liv. SCARY!

Imorn kommer fästingbussen till min kommun och då tar jag spruta tre. Hjärnhinneinflammation nejtack (och helst inte borrelia heller).

12 kommentarer:

CINDERALLEY sa...

Alltså, jag har ALDRIG haft en enda fästing, och då har min familj ändå fyra hus på landet/i skärgården där jag spenderade alla mina somrar som barn. Så himla knäppt att du får så många.

Duktiga Tjejen sa...

Jag vet, det måste vara nått med mitt blod eller nått. Fast de andra hade ju oxå diverse på sig. Vår ö är en av de med allra mest fästingar dock. I princip alla jag har tagit med har fått fästingar där.

Anonym sa...

Jag hade också missat spruta 3 (var gravid då o ammade länge efter det o glömde sen bort det)
Jag var för 1 vecka sen och tog den och de kollade upp det att det tydligen inte var någon fara trots att jag saknade en spruta som skulle ha tagits 2008. Jag fick den nu och skulle ta följande om 3 år (Sen då man börjar ta dem med 3-5 års mellanrum. /Sus

Johanna sa...

IIIIEEUUUUHHH vilken vidrig bild. (Tur att du fick bort fästingarna snabbt iaf, så att de inte hann se ut sådär)

Fröken Fynd sa...

Tack för kommentaren :) Du verkar ha en läsvärd blogg. Måste ta mig en stund och läsa ikväll ;)

My Myself and I sa...

Urk. Jag är hyperkänslig. Jag t o m vaknar av att en fästing kryper på mig...

My Myself and I sa...

glömde - lycka till! :) Vill du har tips så kontakta gärna mig...

malin/lokalresan sa...

Nämen huvva. Fy för fästingar. Fick min första (och enda, tackolov) för två år sen och hade panik i flera dagar och trodde att jag skulle dö. Men ja, trots att jag aldrig vaccinerat mig slapp jag det ändå.

Duktiga Tjejen sa...

Tack för alla kommentarer!

Jag vaccinerade mig först för två år sedan, då hade jag redan haft över 50 fästingar...galet många.

My Myself and I - TACK! Jag kommer garanterat behöva tips och råd!

Lillaleex sa...

Ellerhur! Fästingar är vidriga och speciellt bilden på hunden som hade 1000 tals fästingar på sig som jag hade bild på i min blogg! Åh stackars dig, tur att vi inte har så mycket fästingar här i norr, fast tror dom börjar dra sig hit mer och mer. Hoppas du har det bra :)

Duktiga Tjejen sa...

Lillaleex- din bild var den värsta jag har sett, får rysningar i hela kroppen!

Fifi sa...

Usch, fästingar är läskiga!