fredag 8 juli 2011

Böcker utlästa på resan.


Första boken var Bright Shiny Morning av James Frey, en bok jag hade stora förhoppningar på. Jag hade dessutom planerat i typ ett halvår att jag skulle läsa den på just den här resan eftersom den utspelar sig i Los Angeles. Den varvar fakta med historia och fiktion, en alldeles perfekt blandning som tilltalade mig från första till sista sidan. Jag har tidigare läst hans Tusen Små Bitar och Min Vän Leonard och gillade dem svinmycket båda två (mest den första) och jag måste säga att den här också var mycket, mycket bra. Bitvis stör jag mig dock på hans språk, bitvis älskar jag det. Hursomhelst - har ni inte läst James Frey så rekommenderar jag honom varmt, främst A Million Little Pieces.


Den andra jag läste var Den Glömda Trädgården av australienska Kate Morton, en bok som jag tror att man antingen älskar eller tycker är dålig. Personligen så älskade jag den från första till sista sidan. Den är lättläst, spännande, vacker och sorglig och har precis allt en bok behöver för att få mig att hellre läsa än att sova eller göra något annat (typ spana in sjölejon eller shoppa i New York). Historien varvar nutid och dåtid om en släkt och sökandet efter Nells riktiga föräldrar... Ju mer jag tänker på boken, ju mer älskar jag den faktiskt. Läs den!


Den tredje boken var ett spontanköp på Newark strax innan planet hem skulle gå; New York Times bestseller The Shack. Baksidan fängslade mig direkt - en verklighetsbaserad historia om en man vars dotter blir kidnappad och mördad och hur han fyra år senare åker tillbaka till den stuga där hon troligen mördades, för att vara med om en helg som förändrar hela hans liv. Ja, ni hör ju själva; sjukt spännande och intresseväckande. Boken började lika bra också, men när den sedan kapitel efter kapitel handlade om Gud och Jesus och en massa dravel som jag har hört tusen gånger förut tröttnade jag ganska snabbt. Ett tag funderade jag på att sluta läsa helt, men eftersom den bara bestod av 270 sidor så fortsatte jag att läsa. Jag tror faktiskt att även denna är en antingen revolutionerande älska-bok, eller en gäspframkallande klysha. Sista kapitlet fick mig dock att gilla boken igen så jag är ändå glad att jag läste ut den.

Nästa bok jag läser ut blir bok nummer 50 i år.

4 kommentarer:

pim sa...

fina bilder:) coola sjölejon :)

Trillingnöten sa...

Bra tips! Jag ska skriva upp allt jag kan :)

Johanna sa...

Har inte läst något av Frey ännu men är sjukt sugen på det, ska klicka hem några böcker genast. Har en hel hög goa födelsedagsböcker liggande som jag börjat beta av nu på min fyradagarsledighet - underbart. Perfekt att få lite boktips medan man läser bloggar!

Hanna sa...

Själv tillhörde jag dem som tyckte illa om "Den glömda trädgården"... Faktiskt så att jag var tvungen att skriva ett inlägg om det. Men jag älskar verkligen att det finns så många olika smaker, för det betyder att det finns plats för alla böcker! :) Och alla författare!