tisdag 12 juli 2011

Lilla Stjärna...

I helgen läste jag ut Ajvide Lindqvists Lilla Stjärna, en bok som jag trodde var snäppet sämre än hans andra och dessutom handlade om en kille (!). Håller ni inte med om att det ser ut som en kille på omslaget och inte en tjej?

I vilket fall så gillade jag verkligen den här boken, precis som alla hans andra (Har läst Låt den rätte komma in, Människohamn, Hanteringen av odöda och Pappersväggar samt varit på författarträff på Mosebacke då författaren i egen hög person läste ur sin Låt de gamla drömmarna dö).

Lilla Stjärna pendlade dock lite i betyg, men jag gav den ändå ett högt i slutändan. Ingen har en så bra förmåga att varva dagens samhälle bestående av ungdomsproblem, utanförskap, längtan, kärlek och sorg med skräck och mord av den absolut äckligaste sort man kan tänka sig. Love, love, love!

8 kommentarer:

Brave New Life sa...

Uh, honom ska jag kolla upp. Jag har fått bokpaket idag!

Johanna sa...

Jag har faktiskt enbart sett filmen låt den rätte komma in, och den gillade jag verkligen trots att den handlade om vampyrer och sånt som jag normalt känner "snark" inför. Borde nog läsa någon av hans böcker! Vilken är bäst att börja med?

Duktiga Tjejen sa...

Johanna - boken är mkt bättre än filmen, så börja läs den kanske? Eller människohamn. Pappersväggar är en novellsamling och fortsättning på Hanteringen av odöda, så den får du inte börja med iallafall :)

Trillingnöten sa...

Jag e inte alls förtjust i honom:) Började på Låt den rätte komma in, men nej. Jag läste Lilla stjärna dock och den var faktiskt bra! Kanske testar på nån av de andra böckerna också så småningom :)

Duktiga Tjejen sa...

Jag älskade Låt den rätte... Och de andra! Kanske är dock Människohamn något mer i din smak?

Emmas Bokhylla sa...

Ah, den har jag inte last annu, langtar lite efter den just nu. Men just nu langtar jag efter alla bocker som inte ar HAR! :-)

Hanna B sa...

Så himla kul att vi tyckte exakt lika om denna bok. Tyckte den var en klockren 5 de första 200 sidorna, sen blev det en dipp men räddade upp sig. Är det i Låt de gamla drömmarna dö som det är en variant på fortsättning av Låt den rätta komma in?

Duktiga Tjejen sa...

Hanna B: haha! Och att vi läste den typ samtidigt... Exakt; det är i den senaste novellsamlingen som fortsättningen kommer; bara det kan ju göra att det är värt att läsa den. Jag har inte läst den än dock...