lördag 23 juli 2011

Livet idag, igår, förhoppningsvis imorn.

Jag ligger i sängen och äter yoghurt med nyplockade blåbär (enochenhalv liter plockade idag) och fläkten surrar svagt. Jag känner i hela kroppen hur GLAD jag är över livet. Att jag lever, att jag har världens bästa kille och syskon och att det är sommar och att min mensvärk har gått över och jag har fått bokpaket, både ett beställt och ett med recensionsexemplar, och det är lördag och jag bor i Sverige vid skog, vatten och närhet till familj.

Ville bara säga det, att jag är så himla glad över livet och att jag inte brukade känna så, men att det har blivit så himla mycket lättare att uppskatta det lilla efter att ha legat i tusen bitar på botten.

9 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Såna här dagar ger jag min familj en extra kram och extra mycket kärlek, tänker på det som man faktiskt har. Vad sjutton gör ett par kilo för mycket, en rostig skruttbil och såna trivialiteter när det finns de som går igenom helvetet varje dag (överallt i världen)....njut!

Duktiga Tjejen sa...

Exakt! Jag tänkte liksom på det här extra mkt innan jag hörde om Norge igår. Then again - när jag tänker på detta och att man bara lever en gång osv kan det faktiskt få mig ännu mer att tänka att det är dumt att gå igenom livet onöjd; dvs med några kilo för mkt, rostig bil osv... Vill ha det bästa bästa och inte missa något! (har by the way en ny bil, årsmodell 2010, bättre för miljön än en skruttis).

Trillingnöten sa...

Klart man ska ha det bästa och kosta på sig när man kan! Att spara pengar gör ju egentligen ingen glad :) Man kan ju dö imorgon och då har man sparat i onödan (nu tänker jag på mycket pengar, inte nån hundralapp hit och dit)...samtidigt tänker jag också. När jag ligger där på dödsbädden, vad är det jag kommer att tänka? Att jävlar vad jag skulle ha velat vara smalare? Jag skulle ha köpt den där telefonen? Antagligen mer att vara med familjen, sagt hur mycket de betyder för mig och sånt...kanske att resa runt världen :) Men mest min familj (beroende på hur gammal man är när man slutligen lämnar jordelivet)....Det finns så mycket i livet! :) Tack och lov!

Jojjo sa...

Härlig känsla, sån som man skulle vilja spara i en burk till en regnig dag. Gillar för övrigt din inställning - om man bara lever en gång, varför nöja sig med annat än det bästa?! (Pst. Har också en miljöbil à la 2010!)

Duktiga Tjejen sa...

Fattar poängen, men tänker lite mittemellan. Om jag dör med pengar sparade kanske jag dör med tryggheten att mina barn får ärva i denna hårda värld. Kluvet. Såklart kärleken är viktigast, men varför inte satsa på så mkt som möjligt? Det blir en kombination av att bara leva en gång och att leva i framtid. Knepigt, men... Handlar inte om överskottskilona i sig, utan att ha levt på bästa sätt. Att vara så nöjd som möjligt.

Trillingnöten sa...

Helt rätt :) All in när man bara lever en enda gång!

Emmas Bokhylla sa...

Vilken underbar kansla, vad glad jag blir!! KRAM!

Johanna sa...

Fint, härligt, NJUT.

Duktiga Tjejen sa...

Njuter dagligen!