söndag 24 juli 2011

Man (jag) märker att man (jag) har blivit äldre när......man (jag) får veta att ens fjorton år YNGRE bror har skaffat flickvän och dessutom får nästan full pott på högskoleprovet. (Låg inte han nyss i blöjor? Nu kommer han kanske aldrig mer vilja åka med sin kärringgamla syster till landet, bröl).

...man lyssnar på P3:s serie med sommarhits från de senaste 20 åren och kan Kris Kross "jump" utantill och fick sin första (äckliga) kyss samma sommar som hiten kom.

...man inser att 1990 faktiskt var för 20 år sedan och minns hur man spelade in videos från MTV på VHS och köpte LP-skivor och spelade in blandband till kompisar.

...man får ont i huvvet av att ändra dygnsrytm på typ två timmar och helst går och lägger sig senast klockan 23 på helgen och hellre plockar blåbär i skogen än att shoppa eller fika på stan.

...typ alla omkring en har barn och gifter sig (utom en själv dårå, men poängen är att man MÄRKER det och blir sist kvar).

...man har fått allt det här slängt i ansiktet på en och samma dag genom en hink nostalgi.

3 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Amen! Jag fick en helt galen nostalgi och släng av "kärring" när jag i våras läste en bok för mina elever med ordet kassettband i. Det visste inte vad det var!!!! Herregud liksom! Jag är antik!

Duktiga Tjejen sa...

What, visste de inte ens vad det var?! Crazy! Några skrattade åt mig när jag sa "platta" om ett album, det lever kvar sen LP-tiden...

pim sa...

jag har fortfarande min hvs kvar och i användning:) den är bra den.

fick också lite äldre varning när jag satt och såg på big 4 konsertten och insåg att det var 18 år sen jag såg metallica..och då var jag ändå 17 när jag såg dem..hua..