söndag 3 juli 2011

New York, New York part II

Vi har gått och gått och har hotellrum på 38:e våningen not Empire State Building och vädret är perfekt, men jag undrar om jag är den enda som inte gillar New York? Jag gillade inte staden när jag var här en vecka för elva år sedan och jag gillar den inte nu. För mycket ljud, smuts, människor, trängsel, skit. Har inte hittat en pinal att shoppa (jo, två böcker av Dickens).

Jag kan verkligen rekommendera alla att åka till California istället, allt är bättre där. Och billigare. Det är rätt lustigt för hela tiden innan resan då jag har sagt att vi ska "tvåochenhalv vecka till Kalifornien... Och några dagar till NY på slutet" så har 99 % bara reagerat på NY. Typ "ååh, New York, Gud vad kul!" Whats up with that?

(Jag älskar vår resa och det är jättekul med fyra nätter mellanlandning i NY men mer pallar jag inte och saknar redan Sunny California).

Sitter på ett Starbucks nu (de har alltid gratis Wi Fi) och dricker en soyaislatte (blä!) och nu ska vi till Central Park.


Hörs på andra sidan, landar i Sverige på morgonen 4th of July.

10 kommentarer:

Cinderalley sa...

Jag fattar inte heller grejen med New York. Har varit dar typ 4 ganger, och det var val kul och allt, men Kalifornien ar verkligen sa himla mycket trevligare.

Trillingnöten sa...

Tänk vad olika det kan vara :) Sen tror jag det beror lite på vart man bott också. Bor man i NY är det mycket annorlunda än om man kommer och hälsar på några dagar. Själv skulle jag aaaaaldrig kunna tänka mig Cali. Hahaha. Mne jag har inte varit där ännu ens. Hoppas ni får en bra sista dag i alla fall!

Johanna sa...

Oj! Jag håller inte alls med dig, blev tokkär i stan när jag och min kille var där förra sommaren. Vi var i Californien också, vilket var fantastiskt, men LA tyckte vi inte så jättemycket om. Hellre SF då!

I Californien är ju naturen och variationen helt makalös, men måste jag välja mellan LA, SF och NY som stad blir det tveklöst NY. Älskade att gå omkring och spana på folk, ligga i Central Park (Fast man borde kunna bada någonstans, det var typ 38 grader varmt) och gå och käka på alla små delis. Dricka drink på någon tak-bar och aldrig nånsin känna att man "sett allt".

Förstår inte alls hur du kan ogilla..haha.

Lala sa...

Smaken är som baken:D Jag längtar tills jag får in en NY-resa i "schemat" igen. Då ska jag ta med mig Pelle och visa honom schtaan:) För mig är NY det första stället jag verkligen vill tillbaks till!

De kallar mig Skrållan sa...

Mun favorotstad är fortfarande Paris, tveklöst :-)

Vilken resa ni haft! Flyg försiktigt hem nu. Själv sitter jag på stationen i Bastuträsk och väntar på nattåget mot Stockholm. Ses på andra sidan!

Duktiga Tjejen sa...

Back in town!!

Smaken är som baken... Fattar inte charmen med NY och även om jag skulle bo där skulle jag gå under utan tystnad och natur!!

Hanna B sa...

Det är väl inte så besynnerligt att man inte gillar NYC, och tvärtom. Jag tvekade aldrig på att du skulle ändra åsikt :D

Välkommen hem och hoppas du får din dusch snart ;)

Jojjo sa...

Ok, du hamnar officiellt i min "att läsa"-lista. Fast jag hatälskar New York. Måste dit. Men skönt att åka hem. Sen längtar jag tillbaks. Knasigt!

Duktiga Tjejen sa...

Jojjo- vad roligt, tackar tackar! Gillar att bli läst :)

Hanna sa...

Jag håller självklart med dig! Jag föredrar helt klart CA. Sju år i NY var alldeles för länge...