måndag 18 juli 2011

Starter for ten.


I fredags läste jag ut David Nicholls Starter for Ten, och jag måste säga att den var perfekt sommarlektyr. Likaså hans One Day, men den läste jag i vintras. Det är så himla skönt med lite lättsamt och roligt emellanåt, och den här boken uppfyllde precis det. Like på den alltså.

Förövrigt har jag typ korrat min egen bok nästan hela helgen, förutom då jag har varit ute i skogen, övningskört och haft släktbesök. Det tar en jäkla tid och jag fortsätter nu smygkorra på arbetstid (don´t tell anyone).

12 kommentarer:

Joanna Björkqvist sa...

Att korra tar sjukt mycket tid! Och likt förbaskat slinker grejer igenom både ens egna och andras ögon för att plötsligt uppenbara sig flera genomläsningar senare! Märkligt fenomen!

Jag har förresten hittat flera lite mindre förlag som tar emot manus via nätet! Det tycker jag är modernt och miljövänligt!

Duktiga Tjejen sa...

Johanna - eller hur, hittar nya saker att korra hela tiden...

Vilka har du hittat? Mkt miljövänligt OCH ekonomiskt att skicka via nätet (win, win!). Sjukt jobbigt att läsa en text på dator bara, jag måste alltid ha i pappersformat för att hitta fel.

Joanna Björkqvist sa...

Svårt att komma ihåg alla känner jag plötsligt, men kolla upp Frank förlag, Bokförlaget Mormor, Brombergs Förlag, Ord Text Mening, Telegram förlag och Lind & Co, så har du några att börja med! :)

Joanna Björkqvist sa...

Och apropå korr, du stoppar in ett h i mitt namn... ;)

Duktiga Tjejen sa...

Oh, förlåt! Joanna såklart! Brombergs har jag spanat in. Tusen tack för tipsen!

Emmas Bokhylla sa...

Ah, vad spannande det skall bli, lycka till med allt!

Duktiga Tjejen sa...

<3

Jojjo sa...

Nu är det min tur att säga tack för boktipset :) Och lycka till med korrandet, kan tänka mig att det är lite smådrygt! Har inte uppfattat vad det är för genre du har skrivit inom?

mikaela sa...

Hej :)
Mitt manus hamnar i skönlitteraturfacket. Kanske en relationsroman med diverse problematik. Jag vet ärligt talat inte riktigt hur jag ska beskriva den (gott tecken va?) :p
Jag började skriva på den i december 2008, men började inte skriva på den med jämna intervall förrän hösten 2009/våren 2010.

Jag har skickat manuset till en hel del förlag, två via papperskopior men resten via mail. Det känns ju som om det är lika bra. När 2 promille blir antagna får man ju försöka öka chanserna iaf ;)

Jag har kollat på www.noff.se där det finns en del förlag registrerade, kollat vad de tar emot för manus och hur de tar emot. Sen har jag hört av mig till några förlag och frågat om intresse finns och erbjudit skicka följebrevet.

Vad är det för typ av bok du skickat?
Korr-läsningen är en mardröm. Hur noga man än läser så hittar man ändå alltid småsaker sen.. Och när ändrar man till det sämre?

Tack för peppandet!

Duktiga Tjejen sa...

Jojjo: Skönlitteratur. Man kan se typ små smakprov på hur jag skriver i denna blogg, ofta under etiketten "the past", men inte alltid...

Mikaela: Tack för alla svar, spännande! Jag hoppas att det går bra. Och - du har ju skrivit boken snabbt! Hur lång är den? Jag tänker bara på min bok just nu, har svårt att koncentera mig på jobbet.. ;)

Trillingnöten sa...

Här har jag missat ett inlägg! Vad sjutton!! Herregud. Jag ska läsa den där En dag. De hade den bara på snabblån och just nu orkar jag inte med tisdpress att läsa på 7 dagar, även om jag förmodligen skulle göra det :)

Duktiga Tjejen sa...

Trillingnöten - hatar oxå tidspress, så jag förstår dig! Däremot är One Day en sådan bok som man lätt läser ut på en halv vecka... och jag läste den på engelska. Otroligt lättläst.

Du får inte missa mina inlägg by the way, hehe! ;)