onsdag 20 juli 2011

USA i bilder part VII (sista delen!):

Jag gillade inte New York år 2000 och jag gillade inte staden så mycket nu elva år senare heller. För lite natur, för mycket ljud, smuts och otrevliga människor (tacka vet jag Kalifornien och Florida).

Jag har ingen aning om hur man fixar och trixar med bilder heller för att de ska bli sådär supersnygga, utan ni får helt enkelt ta dem för vad de är.

För nytillkomna läsare eller allmänt nyfikna finns min bildserie från vår tre-veckors roadtrip 13 juni - 3 juli 2011 om ni klickar på följande länkar:
Yoga i Bryant Park.

 New York från ovan; 86:e våningen i Empire State Building.

 Monki vid Times Square.

 Times Square by night.

 Minnesmärken vid Ground Zero. Kändes lite märkligt att Twin Towers stod där sist jag var där...

 Lås på Brooklyn Bridge. Tydligen någon slags tradition att sätta fast dem där överallt.

 När jag var i NY år 2000 blev jag portad från Frihetsgudinnan. Den här gången missade vi sista turen och jag fick återigen endast skåda statyn från håll i Battery Park. Den här puertoricanske mannen (nähä?!) var dock trevlig underhållning; han fick mig att känna mig lite som hemma (La tierra de Borinquen...).

 Gillar modet i NY alltså. Men whats up med att rita streck på benen?

 Spåbubblor i Central Park.
Vi kom lite sent, och gräsmattorna höll på att "stänga", träden fick inte röras, och på promenadslingan längs vattnet får man bara gå åt ett visst håll.
Natur i New York alltså...

Farwell New York and USA! Vi ses igen...

15 kommentarer:

Joanna Björkqvist sa...

Vi var i New York på bröllopsresa 1997, så jag får så många positiva minnen när jag ser dina bilder!

På den tiden fanns t o m WTC kvar och vi var där just den 11 sept, men fyra år tidigare... Tur det...

Sussie sa...

Jag tyckte att alla New Yorkers var otroligt vänliga o alltid sa sorry o thank you. Annat är det i Helsinki. En knuff, en ilsken min och kanske "haist vittu". :P

Duktiga Tjejen sa...

Joanna: WTC var kvar när jag var därr år 2000 oxå, så märkligt nu...

Sus: otrevligare i Hesa än NYC? OMG! Stackars!

Johanna sa...

Haha, jag tycker att det är helt obegripligt hur du inte kan älska NY. Supernajsa bilder förresten, den på yogagänget är ju underbar.

Jag älskade att titta på människor och smygfota dem, blev ett helt blogginlägg med bara massa smygtagna bilder på coolt folk, minns jag =)

Men det här med människorna: Jag tyckte att de var så ÖVERLÄGSET trevliga i new york! Så fort vi bara stod still nånstans, eller råkade ta upp en karta och se helt lost ut, så tvärstannade folk (till och med på cykel!) och frågade om de kunde hjälpa till med något.. Men jaja, sådär är det väl alltid, man får ett jättebra eller ett jättedåligt intryck och sedan sätter det sig. Sen lägger man bara på minnet alla erfarenheter som bekräftar det där förstaintrycket.

Duktiga Tjejen sa...

Tack Johanna!

Fast alltså, jag gav det verkligen en ärlig chans denna gång, men jag GILLAR inte storstäder. Var 10 veckor i Buenos Aires och höll på att krevera av naturlängt. För mig är det obegripligt hur man KAN älska en sådan smutsig och stor stad som NY ;)

Hanna Lans sa...

Counter clock-wise om jag inte missminner mig ...?

Jag gav NY sju år och har stött på både snälla och otrevliga människor, fast mest snälla, och jag gillar ändå inte NY.

Duktiga Tjejen sa...

Hanna: Sju år kan man ju inte sätta emot. Vi är åtminstone två som inte gillar, så helt ute och cyklar kan vi ju inte vara.

Anonym sa...

Jättekul, inspirerande och intressant att läsa om din resa, ni verkar ju ha haft det hur bra som helst! Härliga foton också, gillar att du fotar lite andra saker en de klassiska som man för det mesta får se från sånna ställen.

Håller såklart tummarna för din bok också, heja heja!

Jojjo sa...

Jag har en hatkärlek till NY, eller egentligen storstäder i allmänhet. Skulle gärna vilja bo där ett år eller så, bara för att. Men jag trivs rätt bra på landet med, en mix av stad och landsbygd är nog min melodi :)

Duktiga Tjejen sa...

Träningslyckan: tack!

Jojjo: Blir nyfiken på hur du bor...

Linnéa i USA sa...

Ohh jag tycker så mycket om dina foton!

Trillingnöten sa...

Nostalgi och saknad för mig :) Vad trist att du fortfarande inte känner dig bekväm med NYC :) Men så är det, vi kan inte alla älska allt hela tiden!

Duktiga Tjejen sa...

Linnea: Tack!

Trillingen: Förstår att det blir nostalgiskt! Och tur att vi alla gillar olika :)

Lala sa...

Jaa, du tar så fiiina bilder!! Annorlunda, coola och ba wooow;) Jag gillar miniatyreffekten på min kamera oxå! Men hur får du så fina färger?

Duktiga Tjejen sa...

Lala: taack! :) Ibland är färgerna fina för att de är starka på riktigt, ibland använder jag vivid-funktionen. Alla kameror har nog inte den, dock.