fredag 29 juli 2011

Vett och etikett i bloggvärlden.

Jag blir så himla (obefogat?) irriterad när jag har lämnat tiotals kommentarer i andra bloggar och de inte säger ett pip tillbaka. Inte ett endaste litet hej eller "tack för din kommentar". Aldrig. Inte en enda gång. Jag kan liksom inte gilla de bloggarna, det går inte. Jag kan inte ens ha dem på min bloggroll. Jag vet att det inte finns något som säger att man måste kommentera tillbaka, men vadfan liksom, det känns så himla snobbigt på nått sätt. Det är en sak om man har värsta storbloggen, då fattar jag såklart, men annars? Hälsar de här människorna inte heller om någon hälsar på dem på stan? Vänder de huvudet åt ett annat håll för att de anser sig vara så mycket bättre?


Jag blir så himla trött på någon slags bloggstatus som verkar finnas där ute. Min blogg är väl inte tillräckligt ball för att de ens ska kunna skriva en ynka kommentar en ynka gång.


Blogga är frivilligt och man ska självklart bara kommentera det man vill, men lite vett och etikett är det väl ändå att på något sätt hälsa tillbaka?


Min bloggroll är härmed rensad.

33 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Jag håller SÅ med! Rensar också i min lista då och då.

Hanna Lans sa...

Och är glad över att jag finns kvar på din lista. ;)

Skrivarbloggträff i höst!

Limpy sa...

Jag håller absolut med, vet dock att jag ibland inte svarar på kommentarer eftersom jag blir så smickrad att det hela bara låter så töntigt. Men jag kanske ska tänka om.

Linnéa i USA sa...

Känner precis likadant. Som när man hälsade på de som var populära i skolan och de inte hälsade tillbaka, precis den känslan får jag.

Trillingnöten sa...

Helt klart! Jag håller med! Speciellt när man kommenterar flera gånger. Något som jag också ogillar är när någon kommenterar EN gång hos mig och sen aldrig mer, mer för att lansera sin egen blogg. Jag kommenterar bara i en blogg om 1) den andre hälsat på mig en gång, som tack för besöket. Sen får man se om det blir nåt mer med det. 2) eller om jag har intentionen att bli allvarlig och kommentera i bloggen. Ibland kollar jag en blogg kanske ett par gånger eller ett tag och gillar inte innehållet. Ibland kanske jag läser hela tiden, men aldrig kommenterar...vet inte varför, men vissa bloggar är stora och det känns som de får tillräckligt med kommentarer i alla fall... Äsch, jag verkar ju helt förvirrad ju mer jag skriver. Men jag håller med, i alla fall EN kommentar tillbaka för den goda viljan och för att vara mån om sina läsare!

Cinderalley sa...

Jag ar samst pa att kommentera, eftersom jag aldrig vet vad jag ska saga. Men jag jobbar pa det! Tycker i alla fall att det ar grymt att du ar sa duktig pa att lamna kommentarer, jag ar lite avis.

egoistiska egon sa...

Jag kommenterar bloggar i perioder. Hoppar hellre över att kommentera än att tvinga ur mig ngt krystat bara för att man ska. Samtidigt försöker jag bli bättre på att kommentera bra. Dock kan jag själv störa mig på de som så uppenbart kommenterar bara för att få kommentarer själv (behöver inte nödvändigtvis stå "läs gärna min blogg!"). Men fattar precis vad du menar, så jag säger inte emot dig.

Jojjo sa...

Jag håller helt klart med! Och tur för mig att jag var kvar i listan, haha.

Man kan blogga av många anledningar, men vem kan inte påstå att det är en extra morot när man får kommentarer?!

Sen kan jag tycka att det ibland är svårt att veta var man ska svara på en kommentar - i sin egen blogg för att man ska se sammanhanget eller i bloggen till den som kommenterade för att de ska se att man har svarat? Kanske borde göra båda, helt enkelt!

Duktiga Tjejen sa...

Mitt inlägg gäller verkligen inte någon av er! Och jag håller helt med om att man inte måste kommentera hela tiden, men jag får precis den känslan som Linnea skriver. Och det handlar verkligen inte om att kommentera jämt, men en enda ynka liten gång när man har fått typ hundra relevanta kommentarer från mig? Alltså inte "sälja-in-min-blogg" utan kommentarer från hjärtat. Jag blir faktiskt kränkt av sådant snobberi.

En bok om dagen sa...

Åh, jag hoppas verkligen att du inte har kommenterat hos mig och att jag aldrig har svarat dig...

Som någon skriver här uppe, verkar det också finnas lite olika tankar om var man svarar på en kommentar. Jag svarar alltid i sammanhanget, alltså i det inläggets kommentarsfält - men jag märker att framförallt unga människor svarar i besökarens blogg. Det känns både bra och avigt.

Jag är usel på att kommentera hos andra. Ofta har någon redan sagt det som jag tänker och så tänker jag att det bara blir upprepningar - men ibland gör jag ett ryck och kommenterar massor. Ojämnt!

Roligt med kommentarer är det hur som helst. Och så är jag förstagångsbesökare hos dig, och jag tror att jag klickade mig hit via trillingnöten. ;-)

Duktiga Tjejen sa...

En bok om... Välkommen, men vilket hemskt första intryck du måste ha fått! Vill bara återigen tillägga att jag bara syftar på de bloggar som jag har kommenterat massvis med gånger, alltså ingen engångsgrej, och aldrig får en kommentar tillbaka. Som du dock skriver kanske det beror på att de kommenterat tillbaka i sitt eget kommentarsfält, såsom jag gör nu...

Har förövrigt spanat in din blogg och säkert kommenterat någon gång, men då nog genom min bokblogg... ;)

Burgschki sa...

förr svarade jag på kommentarer direkt, annars mådde jag dåligt.likadant med sms o mail o pm och allt. nu försöker jag lära mig att hålla tillbaka, men jag hoppas att jag alltid svarat på dina kommentarer. även om det ibland dröjt ett par dar. och jag håller med om allt du skriver.

Duktiga Tjejen sa...

Burg... Hoppas verkligen inte att ni tror att jag menar att om jag kommenterar en gång så måste ni kommentera tillbaka, det var inte så jag menade... Jag kommenterar inte jämt bara för att, men tycker liksom att man kan säga hej tillbaka en enda gång av tusen, och det gör ju alla vi här! :)

Tears and Pearls sa...

För mej blir det väldigt dåligt emellanåt att kommentera. Ibland gör jag det heeeela tiden, ibland inte. (fast det har jag gjort inlägg om , att jag är ledsen för att jag inte orkar (när jag hade ont) eller för att jag glömmer av. Sen beror det på om jag har något att skriva om inlägget också. Precis som Egon skrev lite längre upp. Men jag kan säga att jag läser alla inlägg som jag har både på bloglovin och som mina länkar. men du fick mej att tänka efter lite, kan jag säga. Ska bli bättre på att kommentera :)
KRAM

Lala sa...

Jag känner mig lite stött när jag kommenterar i någons blogg och aldrig får en kommentar tillbaks, känner mig såååå oviktig. Det är nog därför som jag sällan kommenterar i alla de bloggar jag läser. och apropå vett och etikett-vilka får man lägga till bland de bloggar man läser? måste man fråga om LOV innan?

Lala sa...

alltså lägga till på ens blogglista synlig på bloggen.

Hanna Lans sa...

Lala: Jag har inte frågat någon om lov alls. Däremot blev jag lite purken när en annan liksom krävde av mig att lägga till denn*s blogg. Så: Lägg till de du vill, men kräv inte att någon annan ska lägga till din. Tycker i alla fall jag.

Brave New Life sa...

Hmh...intressant. Förväntar mig nog inte kommentarer tillbaka, men något som jag har stört mig på är storbloggare som bara svarar på negativa kommentarer. De får 105 positiva kommentarer och så är det en som säger något mindre positivt, inte ens elak och så är det den som personen svarar på det. Det tycker jag är dålig stil.Men jag vet inte om det också "funkar", precis som de populär i skolan som inte säger hej så verkar de behålla sin status fastän de är taskiga. Dunno.

Duktiga Tjejen sa...

Lala: jag säger som Hanna - jag lägger till vilka som helst men skulle aldrig kräva att någon la till mig, never ever! Ibland har jag dock kommenterat typ "gillar din blogg massor så nu ligger du på min bloggroll, hoppas ok!". Vet inte någon som inte är ok med det, bloggar man öppet vill man ju bli läst :)

Sussie sa...

Kunde ha sagt det själv!

nillas liv på pinnen sa...

Det händer att jag inte kommenterar tillbaka. Inte för att vara dryg (hoppas jag, eh...) utan för att jag inte har utrymme.
Märker också att en del skriver innehållslösa kommentarer för att ragga till sin egen blogg, vilket de väl kan få göra men då är det inte så troligt att jag responderar.

Men tack för dina kommentarer hos mig, just då behövde jag stöd så de var mycket välkomna!

MissPkm sa...

Hahah, ja, jag håller med dig! xoxo

Emmas Bokhylla sa...

Jag håller verkligen med, och som Linnea skrev - det känns som när man hälsade på de ' coola' på högstadiet och de inte hälsade tillbaka, man kände sig så förminskad! Lite likadant nu - man kanske inte srkiver tillräckligt intressant,inte har tillräckligt många besökare, vad vet jag?

Sen kan jag vara dåligt ibland på att kommentera, men för tillfället handlar det mer om att min internet är dåligt, att blogger är blockat på jobbet (jag kan inte ens läsa bloggar på mina raster!) etc. Och så bruakr jag inte svara på "hej, fin blogg, kommentera gärna på min"-kommentarer alltför ofta.

Sedan KAN det hända att jag glömmer, men då handlar det bara om någon enstaka kommentar, annars håller jag koll på mina favoriter! :-)

S.W sa...

Jag känner mig så träffad! Både av att jag svarar för sällan och kommenterar så dåligt. Jag vet inte om det är lathet, tidsbrist eller ovana. För jag har ju alltid en reaktion på det jag läser. Ibland tänker jag kommentarer i huvudet.

Fast å andra sidan var jag ju den där tjejen i skolan som gärna försjönk i min egen värld (bok) och inte var så brydd om det där med hälsande...^^

Duktiga Tjejen sa...

Vill bara säga att jag inte har syftat på NÅGON av er i detta inlägg, att inte kommentera jämt är verkligen okej och jag gör inte heller det. Om man skulle behöva det skulle bloggandet bli till ett tvång och rätt trist. Mina tankar gäller något helt annat och jag har nog en par, tre, fyra bloggar in mind. Eller fler.

pim sa...

jag kanske aldrig har legat på din blogglista eller var det mig du syftade på? jag irriterar mig också lite på det. kommenterar två tre bloggar en hel del coh får ALDRIG minsta lilla reaktion tillbakla. en av dem klagar tom på att folk inte kommenterar...

ang lägga till så fråga rinte jag heller. däremot har jag inte lagt upp denna på min blogg lista eftersom jag inte visste om det var ok då den är anonym. men är det ok lägegr jag upp den också

Duktiga Tjejen sa...

Pin: syftade verkligen inte på dig! Jag har inte alla bloggar jag läser ibland på min bloggroll utan bara de som uppdaterar ofta och jag läser dagligen. Irriterande att inte få en enda reaktion någonsin, som om man inte ens existerar.

Fröken Fynd sa...

Förstår precis vad du känner! Jag struntar ofta i att kommentera för att det känns så meningslöst. Jag svarar på ALLA kommentarer som lämnas på min sida. Bara för att det är så kul när någon skriver eller tycker något! Om det skulle bli väldigt många (har inte hänt än så är inte orloig) ;) kanske det skulle bli svårare. Däremot brukar jag tänka mig att om någon är intresserad av personen bakom kommentaren kollar dom in på bloggen. Sedan om dom inte skriver en kommentar brukar jag bara tänka att dom säkert är lite som mig. Att man inte vill skriva om man inte spontant får en känsla för texten.

Sofia sa...

Bra där. Här med älskar jag din blogg och tycker den är skitcool!

Duktiga Tjejen sa...

Men tack, jag är så glad för alla kommentarer och reaktioner! Ni är guld hela bunten.

Johanna sa...

Håller med dig, det är en lustig värld den här bloggvärlden. På många sätt.

Mirijam sa...

Hm. Jag svarar nästan alltid på mina, fast samlat bland mina egna kommentarer. Kanske går ett par dagar, sedan sätter jag mig ner och svarar på allt i de senaste dagarnas inlägg. Men som sagt, bara hos mig själv, tycker nog att det blir för hoppigt annars... Specillt om man ska diskutera vidare, så är det lättare om allt är samlat.

Duktiga Tjejen sa...

Mirijam: absolut, det är inte riktigt det jag menar... Tack för kommentaren by the way :)