torsdag 11 augusti 2011

Bokmanus...


När jag var ungefär 12 år hade jag en jättestark dröm som resulterade i en novell på typ 10 maskinskrivna sidor. Jag skrev om den på gymnasiet och min svensklärare tog mig åt sidan och sa att den var jättebra och att jag påminde henne om Selma Lagerlöf, vilket jag antog var en komplimang. Sedan dess har den här novellen följt med mig liksom en skugga och jag har alltid känt att jag har velat göra något mer av den. De senaste åtta åren ägnade jag mig dock enbart åt det bokmanus som jag äntligen skickade in till förlag den förra veckan och den här, men nu har jag ju äntligen tid igen till min gamla idé.

Och plötsligt hände det. Igårkväll föll alla bitar på plats och jag kom på precis hela storyn. Idag jobbar jag hemifrån (som varje torsdag) och gick just på en promenad som resulterade i att storyn utvecklades i huvudet ännu mer. Jag gick så fort för att jag  bara ville komma hem och skriva ned alla idéer att promenaden slutade på 7 kilometer på 59 minuter, vilket var rätt svettigt.

Så nu fortsätter jag alltså snart med manusskrivandet. Jag tänkte att jag kanske kunde ta en månads paus eftersom korrigering och förlagsletande tog upp all min tid utanför jobbet, men why wait? Jag väntar ändå bara på svar från alla förlag (olidligt, även om jag räknar med att bli refuserad från alla 13 jag hittills har skickat till). Hela hösten och vintern tänker jag sålunda fortsätta skriva så att pennan glöder (härliga åttiotalsuttryck). Fattar inte hur jag ska hinna jobba heltid samtidigt bara...

17 kommentarer:

pim sa...

åh vad kul. jag fick alltid ghöra i skolan att jag borde bli författare som stor. speciellt när jag lämnde in en 32sidors uppsats en gång:) läraren blev inte glad hi hi.. men det har stannat vid långa brev...

Desirée Fredlund sa...

Men vad roligt när historien bara kommer till en så!!! Lycka till!

Lala sa...

Längtar tills jag får läsa DIN bok!!:) Varför jobbar du hemifrån på torsdagar förresten?

Jojjo sa...

Vilken härlig känsla! Längtar också efter att få läsa din bok!

Duktiga Tjejen sa...

Pim: Passa på att skriva. Skriv, skriv, skriv! Min C-uppsats i plugget var förresten på 100 A4:a, mycket nöjd :)

Lala: Jobbar hemifrån på torsdagar eftersom jag har så lång resväg till jobbet (sammanlagt per dag 2.5h-3h och det blir så sjukt tröttsamt i längden...)

Tack alla, hoppas verkligen att nått förlag vill ge ut min bok, annars gör jag det ändå!

Trillingnöten sa...

Superhärligt! Det är så skönt att vara kreativ! Tänk vad den där läraren öppnade för dörrar :) Lärare rules (ibland i alla fall). Tänk vad härligt det skulle vara att bara kunna ta ledigt från jobbet ett år och skriva! Det skulle vara bättre än bäst.

Fifi sa...

Vad kul, heja heja!

mikaela sa...

Ursäkta att jag inte svarat dig, har inte varit inne på min blogg. Men refuseringsbrevet som kom var vänligt men jag tror inte de läst mer än följebrevet, men hon sa att breättelsen verkade intressant och att karaktärerna var bra beskrivna. Men som sagt tror inte hon läst mer än brevet, därav det snabba svaret.
Men 12 kvar att vänta på svar ifrån. eller om det är 13 kvar..

Anonym sa...

Om ideérna flyter på så varför vänta. :) Härligt.
Hade gärna skrivit nåt jag med men jag tror jag varken har skrivarkonsten i blodet eller idéerna heller för den delen.... /Sus

Duktiga Tjejen sa...

Trillingen: Den gymnasieläraren var dock noll inspiration måste jag säga. Ingen av mina svensklärare har inspirerat mig det minsta... Han på högstadiet brukade ta MINA uppsatser och läsa högt för klassen UTAN mitt tillstånd, och jag hatade det. Vågade knappt skriva.

Mikaela: Då finns hoppet kvar! Vi har säkert skickat till samma förlag... ;)

Linnea i USA sa...

nu vill jag skrika som en idrottslarare, kooooor bara kooooor! Oh vad roligt!

Johanna sa...

Å vad roligt det låter, blir jätteinspirerad av att bara hära på dig! (ehm läsa menar jag).

Heja!

Duktiga Tjejen sa...

<3

Jessica - En flicka som är stark sa...

åh vad spännande och roligt!! Lycka till!

Brave New Life sa...

Jag vet, det är som om man inte har tid att jobba ibland! Happy writing!

Duktiga Tjejen sa...

<3 igen.

LInda sa...

vad kul att du vågat dig till att skicka in ditt manus. OCH att alla bitar äntligen föll på plats. Inte ofta det händer bara sådär. :-)