onsdag 17 augusti 2011

Plötsligt händer det.


Jag har blivit kallad till min första intervju på myndighet! Jag vet inte om ni fattar hur svårt det är. Jobb på företag - inga problem. Jobb på myndighet - massa problem. De anställer typ bara internt, det spelar ingen roll att jag är utbildad inom offentlig rätt och jättelämplig som person.
Men nu så - nu är jag kallad till en första intervju inom domstolsväsendet.
Och plötsligt vet jag inte längre om det känns så himla bra.
Löneanspråk? Jo tjena, det högsta de KAN betala ut är några tusen lägre än det jag har idag. Förvisso erbjuds tillsvidareanställning och jag vill ju jobba offentligt och ha trygghet, men plötsligt känner jag mig lite tveksam.
Vill jag verkligen?
Vi får se.
Jag går på intervjun på fredag iallafall.

28 kommentarer:

Hanna B sa...

WOW, kul! Och jag själv brukar resonera att lönen är inte allt - läge, arbetsuppgifter, utveckling och just trygghet väger tyngre ju äldre jag blir (och vi är ju lastgamla, haha). Har ju ingen aning om vad det är för arbetsuppgifter men det verkar ju bra om du vill gå vidare/göra annat inom myndighetssvängen om du har erfarenheter därifrån. Du verkar väl inte så jättenöjd på din nuvarande tjänst om jag fattat det rätt?!
Stort lycka till!

Anonym sa...

Att lönen är lägre känns ju inte så kul, det kan jag förstå... men som de har behandlat dig på ditt jobb hittills så är ju det här en stor chans. :) /Sus

Duktiga Tjejen sa...

TACK! Känns faktiskt himla bra med era synpunkter, man blir så lätt blind.

Jag trivs egentligen FÖR bra på mitt jobb, det är FÖR bekvämt på alla sätt och vis, men sedan jag fick gå över från anställd till bemanning känner jag mig SVIKEN och SÅRAD och vill därmed inte vara kvar. Jag vill helt klart jobba mer med det jag är utbildad för och det här KAn vara en start. Lönespannet de erbjuder pendlar mellan 5000 tusen och får jag det högsta i spannet är det okej (fortfarande några tusen mindre än idag) men mindre än så kan jag inte riktigt ta känner jag...

Jojjo sa...

Spännande! Intervjuer är ju bra erfarenheter i vilket fall som helst, även om man sen inte vill ha jobbet!

egoistiska egon sa...

Vad kul! Strunta i allt som du inte behöver besluta om nu - t ex lön och om du VERKLIGEN vill ha jobbet. Förbered dig för intervjun bara så ser du vad som händer sen.

Hanna Lans sa...

Det är ju så att du inom statlig myndighet kan komma upp i lön ganska så snabbt, medan man på de flesta andra anställningar får en lägre löneutveckling och över längre tid. Det finns också en massa fördelar i tjänster på myndigheter som inte finns på andra. Jag skulle hoppa på det utan att blinka!

Duktiga Tjejen sa...

Merci alla!

Fast alltså ärligt, jag har varit på så himla många intervjuer att jag mer ser det som ett tidssluk än erfarenhet. Och jag förbereder mig inte, det brukar bli bäst så :P
Helt ärligt är det just lön och förmåner som jag tänker på nu, inget annat. Därför är båda HANNORNAS kommentar av yttersta vikt, det känns jättebra! Ni har ju själva jobbat/jobbar inom myndighet och låter positiva. I like that. Speciellt när man har funderingar på kids och annat så känns trygghet plötsligt mycket, mycket viktigt.

Duktiga Tjejen sa...

Ps. Jag behövde alltså besluta om lön i princip redan på telefon eftersom de förstod att jag skulle behöva gå ned - om det ens var aktuellt att tänka mig det? Därav kom det på tal på en gång.

pim sa...

åh så spännande..du får gärna berätta vd och vart det är sen. jag sitter ju på statlig mydighet emen har ingen koll riktigt..mer än att det verkar kunna finns möjlighet till variation..hoppas det går bra

Johanna sa...

Grattis! kul!

Gå på intervjun och ge järnet, så kan du ju fatta alla de där besluten sen, när du rott iland jobbet.

Spännande!

Duktiga Tjejen sa...

Exakt, måste ju ro iland jobbet först :P

Det är ju inte jobb som domare direkt, men beredningssekreterare som förbereder mål och utför "detektivarbete". Sånt gillar jag. Dessutom måste man börja på "botten" för att ta sig uppåt i den omöjliga (oh förlåt - offentliga) sektorn. Känns bara skumt att gå lite BAKÅT bara för att man byter bransch liksom, men ja...Vi får se helt enkelt.

Cissi sa...

Å vad spännande! Hoppas det går bra och att du blir nöjd! ;) Min mamma jobbar som föredragande på domstol och hon har alltid trivts, eller oftast iaf! ;)

MissPkm sa...

Kul att du blivit kallad till intervju. Det är dock superjobbigt att ställa om sig.. CHANGE you know.. ;) Jag hoppas iallafall att det blir precis så som du önskar till slut...

Burgschki sa...

wohooo lycka till. jobbar ju även jag för en myndighet eller vad man ska säga. ja, fett med pengar äre ju inte.

Linnéa i USA sa...

Bra jobbat!! Jag säger som Hanna. Är man duktig och har en bra chef så kan man nog avancera rätt snabbt lönemässigt. Go go go!

nillas liv på pinnen sa...

Grattis till intervjun! Till en sån kan man alltid gå för att ta reda på om man skulle vilja ha jobbet.
Detektivarbete låter skitkul!

Tears and Pearls sa...

HURRA !!!!! Lycka till!!!

Erika sa...

Men ååååh vad spännande!!! Jag tycker att det låter grymt bra. Och lönen kan du alltid förhandla upp. Kraaam!

Duktiga Tjejen sa...

Ja, jag går dit för att ta reda på om jag vill ha det, det låter bra! Tack alla för support och pepp!

Linnéa i USA sa...

I dunno om du redan läser denna blogg, men varje gång jag läser den tänker jag att du borde läsa den!

http://ninnischulman.blogspot.com/

Trillingnöten sa...

Schaisse vad spännande! Jättekul! Satsa och kör hårt för sjutton :)

Duktiga Tjejen sa...

Linnea- det gör jag inte men ska helt klart lösa sen imorn, tack för tips!

Lena i Nica sa...

Jag vet inte alls hur det är för beredningssekreterare, men att sitta ting brukar ju löna sig i längden även om det innebär låg offentligsektorlön under själva tingsperioden eftersom man blir så mycket attraktivare på den privata arbetsmarknaden efteråt när man vet hur domstolarna fungerar.

Duktiga Tjejen sa...

Lena: förvisso, fast jag är redan relativt attraktiv på privata och inte offentliga, jag VILL jobba inom den offentliga... Är inte ute efter slavgöra eller "första jobb" för att komma upp mig privat, tvärtom. Kanske dålig grej det här då...

Sofia sa...

Åh grattis! Vad roligt!

Hanna B sa...

Det som är spännande med att jobba på en myndighet är att man just får lära sig så mycket om hur allt fungerar, där alla beslut tas och så vidare. Deevärre existerar ju även de tröga beslutsvägarna och att man ständigt är bevakad att man verkligen följer alla lagar och regler som finns inom offentlig sektor (iofs bra). Men för mig är det väääldigt mycket politik, på gott och ont.

Duktiga Tjejen sa...

Hanna B: jag jobbar ju med regelföljning i dagens läge... Och det är sjukt mkt regler i min bransch eftersom vi samarbetar med det offentliga, så reglerna är nog inget problem direkt ;) Vore spännande att se domstolsarbetet på nära håll en gång i livet... Vi får se :)

Hanna B sa...

Ja regler & lagar får man hoppas att du kan, det är ju därför sådana som du finns ;) Jag är ju bara en tekniknörd!