måndag 1 augusti 2011

Stockholm, inte helt i mitt hjärta.

Stockholm! Jag är tillbaka i Stockholm! Och jag blir irriterad ungefär direkt på alla ohyfsade människor och vill bara ut på landet och en småstad igen. Fattar inte varför jag bor kvar, eller jo, för släkt, men faktiskt inget annat.


Östersund var så fint. Solen sken konstant förutom precis då brudparet hade vigts i kyrkan från 1100-talet och regnet fullkomligt vräkte ned. Och mitt gamla hångel, han kom såklart hem en timme innan jag skulle till flygplatsen och vinkade från studsmattan med sin lilla dotter i famnen och såg tack och lov inte ens att det var jag. I survived.


Annan fakta:
* Barnvakten (en bekant) hånglade upp brudens lillebror på dansgolvet.
* Hann fika med två gamla kompisar i Östersund city, hur fint är inte sånt?
* Jag har sådan extrem bebislängtan att min biologiska klocka snart fan går i bitar.


Imorn har jag tagit ledigt och håller mig kvar i förorten vid skogen och njuter.

9 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Jag har konstant Stockholmslängtan! Sju år i Vasastan blev det, men vem vet, kanske blir det en flytt tillbaka så småningom?

Anna tänker högt sa...

Jag tror du tog med dig det fina vädret härifrån, mulet och regn nu på em. Håller med dig om att det är fint här, även på vintern.

Duktiga Tjejen sa...

Hanna: Jag älskar stan, men människorna står mig upp i halsen. Skrikiga, ouppfostrade jävlar som bara stör.

Anna: Det började regna precis när jag åkte, haha! Fattar inte, jag brukar alltid ha otur med sverigeväder...

Jojjo sa...

Landet är faktiskt bra fint, det :) Har balsam i själen efter en vecka i föräldrahemmet! Och imorgon åker jag hem - till landet det med! Kommer bli folkskygg snart, haha

oumberligating sa...

Vad glad jag blev efter din kommentar hos mig! Länge sedan någon "vågade" synas hos mig! (ler)
Fast jag får som sagt skylla mig själv! Flest kommentarer får man jo om man visar en bild på något gulligt och ofarligt, helst inte för mycket "åsikter" gärna recept!
Hm...nu var jag kanske lite cynisk eller Stockholmselak!
Har bara haft en kortsemester i år, men märker trots det av det som du beskriver, idag var inte många Stockholmare glada direkt, tog en rejälpromenad i vår fina huvustad, brukar kunna hamna i intressanta koversationer med okända, fast idag fungerade det inte alls som sagt!
Tog en runda till Pride festival området, tänkte att där finns det kanske lite glädje...men icke sa nicke....tror man samlat Sveriges suraste bögar och flator på samma ställe.....!
En intresant sak hände, pratade en kort stund med en "henom", va skumt hjärnan fungerar....omöjligt att artbestämma denna människa, i vilket fall som helst så var det ett trevligt möte och det är ju det som räknas!
Fin och intressant blogg du har, lägger självfallet till mig som följare.....!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Trillingnöten sa...

Hahaha, så där var jag också när jag flyttade hem till Sverige. Jag var superirriterad på svenskar vid bytet på Heathrow. Du vet backslick, rosa skjorta och så typ allmänt svenska...jag fick spader. Det gick över tack och lov.
Puh att du slapp konfronta gamla hånglet! Hade kunnat bli enormt pinsamt, med fru och barn och sånt...

Duktiga Tjejen sa...

Trillingnöten: mitt går aldrig över, det blir bara värre och värre med åren...

jenny sa...

hmm, blir inspirerad av boksidorna... men 82 böcker på ett år, gaaah. Hur klarade du det??

Duktiga Tjejen sa...

Jenny: I år blir det mycket mer, är uppe i typ 60 redan efter 7 mån... Jag är en boknörd, läser så ofta jag bara kan, thats why! (Eller så har jag inget liv, hm...)