onsdag 3 augusti 2011

Think the way you want to think.


Jag fick rätt många reaktioner på mitt inlägg om att inte ha kontroll över matintag, och Brave New Life skrev faktiskt ett helt inlägg på sin blogg om hur hon har lyckats ta kontroll. Läs hennes inlägg här.

Jag måste ju säga att hon har rätt, vi kan styra våra tankar och styrs inte av dem. Jag gick till och med en kurs i detta i Holland i höstas genom jobbet, men på något sätt har jag aldrig riktigt applicerat det på vad jag äter utan mest bara på vad jag gör av min tid (saker tar inte tid, jag har tid, jag väljer vad jag gör med den och jag prioriterar).

Kanske kan Bondhustruns tips om att tänka på annat även hjälpa i vissa fall?

Jag ska testa lite nu, med start från idag. Vi får se hur det går.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle vara nåt för mig... din kurs alltså. Börjar känna mig stresad och elak för att det ständigt är någon som vill nåt av mig. :P /Sus

Duktiga Tjejen sa...

Sus - den heter Winning Edge och var väldigt bra. Man får lära sig att inte stressa upp sig över saker man inte kan rå över också, och att inse att man faktiskt vill ha de saker man har eftersom man har valt en att ha dem. Ingen tvingar en att jobba där man jobbar eller att sysselsätta sig med andra stressmoment. Antingen lägger man av med dem eller inser att man faktiskt vill göra dem. Check it out!

Trillingnöten sa...

Vilka bra inlägg dessa två var! Verkligen livsförändrande :) Jag ska tänka på samma sätt...och jag har faktiskt redan börjat. Bara att inse att det inte kan ske en förändring i sättet att tänka över natten. DET är det svåra. Man vill liksom NU vara så där perfekt och förändrad...vara glad för det man FAKTISKT gör inte bara vara missnöjd med vad man INTE gör...Tack för tipset!!

Duktiga Tjejen sa...

Trillingen: Exakt, det är inte lätt direkt... men det är en start att ha redskapet i handen, även om det tar tid att lära sig att använda det. Måste förövrigt säga att du är ett perfekt exempel på förändring och där det även ahr gått snabbt! Dina bilder i bloggen var ju med ett års mellanrum och det såg ut som två helt olika personer... Im so impressed!

Anonym sa...

Låter som något som jag skulle behöva right now.. det finns inte i bokformat då? (bara kurs?) Antar att det inte är så lätt att hitta kursen här?
Nåjo, men imorron till så har jag semester och sen blir det jobb på JOBBET så det ändrar betydligt.

Hur som helst tänkvärda saker!

/Sus

Duktiga Tjejen sa...

Sus - tror inte den finns på bok... men jag har hört att "en klagofri värld" (bok) kan hjälpa. Den ska hjälpa en att börja tänka annorlunda genom att "lura" hjärnan. Man får då inte klaga på något under 30 dagar, och tillslut tror hjärnan att man är nöjd. Kanske kan vara värt att testa...