fredag 16 september 2011

Blogaward(s).


Jag har fått den här awarden i veckan av både Joanna, Trillingnöten och Maria Engelwinge. Motiveringarna är så fina att jag blir totalt rörd. Aldrig att jag kan sluta blogga så länge jag har er.

För awarden ska man svara på fem frågor som jag kanske inte tycker är de allra roligaste, men det är rätt kul att läsa andras svar på dem.

1. Varför började du att blogga?
Jag började blogga 2006 (innan det på Lunarstorm, haha) då bloggandet var rätt nytt eftersom jag alltid har älskat att skriva. Att blogga märkte jag snabbt var ett perfekt forum för att få feedback, likasinnade vänner och få uttrycka känslor och åsikter relativt anonymt. Tillslut blev min blogg helt o-anonym och hela släkten läste den, och även om jag först tyckte att det var jättekul med massvis av läsare som kände mig så började det begränsa mig. Jag ville skriva om osäkerhet, mitt förflutna, ex, rädslor och ångest, men det gick liksom inte. I våras bytte jag därför domän till den här och meddelade bara vissa att det var jag och ingen vän "IRL", familjemedlem eller släkting känner till den. Jag bloggar även om böcker för en nättidning på Västkusten tillsammans med en gammal brevkompis eftersom jag inte bara älskar att skriva utan också att läsa (som ni nog har förstått). Jag uppdaterar alltid min Läs-lästa under rubriken "Lästa 2011" till höger.

2. Vilka bloggar följer du?

Se listan till höger. Dax att uppdatera den snart igen, dock. Har en hel bunt jag vill lägga till och möjligtvis några som jag kan ta bort eftersom jag inte har någon relation med dem. Tvåvägskommunikation föredras (förutom självklart när det gäller storbloggarna).

3. Vilka favoritfärger har du?

Olika på olika saker. Älskar t.ex. rött i inredning men inte på kläder. Blå, grön, lila.4. Vilka

4. Vilka favoritfilmer har du?
Det stora blå och Den oändliga historien.

5. Vilka länder drömmer du om att få besöka?
Har inga sånna där jättedrömmar längre. De jag verkligen drömmer om att besöka åker jag till, som att vi t.ex. ska till Hawaii i februari. Vill gärna åka till Australien också, men jag har fått för mig att jag egentligen inte vill åka dit utan bo där. Jag åker ofta tillbaka till samma ställen igen eftersom jag alltid saknar mina utspridda vänner (t.ex. på Puerto Rico i Karibien där jag har bott). Irland vill jag förresten väldigt gärna till, kanske i vår? Det kanske låter kaxigt, men jag har rätt god ekonomi eftersom jag både tjänar bra (tycker jag), är väldigt ekonomisk och dessutom typ inte har några (onödiga) utgifter - förutom resor och böcker. I framtiden hoppas jag ju som ni vet på att ha både hus och barn, och då blir det såklart andra bullar.

Mina fem nomineringar (fast egentligen får jag väl ge 15?):
Linnea i USA: Jag älskar hennes blogg och superdiggar henne som person. Hon är en enorm förebild när det gäller träning och att ingenting är omöjligt, har vettiga åsikter och en hund som behöver tandställning. Hon har just flyttat med sin man Sockerbiten från inskränkta Alabama till Denver och skriver om allt mellan himmel och jord. Om USA, om träning, om hemlängtan, kulturkrockar, sin hund och kärlek.

Trillingnöten: Hennes inlägg, som tagna från en chokladask eftersom de handlar om allt mellan himmel och jord, kommer som på beställning först av alla svenskbodda varje morgon. Om ett nytt inlägg inte skulle finnas där skulle jag nästan bli orolig att nått hade hänt. Den här bloggen är en av de första jag läser varje dag och jag gillar hennes personlighet som bara den. Hon har massvis med vettiga åsikter, en amerikansk man som jag inte vet någonting om men är jättenyfiken på, en supersöt dotter och jobbar som lärare i en svensk småstad. Hon har en jädra diciplin, läser en massa böcker och verkar veta precis vad hon vill.

Cinderalley: (Varför känns det som mina nomineringar plötsligt har tema USA..?) En snygg, cool, supertatuerad Stockholmstjej som drog till San Diego och sedan träffade kärleken med magrutor, gifte sig och stannade kvar. Hon åker på festivaler, har ett bra jobb, dricker flera liter vatten per dag och är vegetarian, och har just flyttat från ett hus till ett annat. Kan tilläggas att jag fick en chock när jag upptäckte att hon är sex år yngre än jag, det hade jag aldrig, aldrig trott. Hon bloggar ärligt och rakt och alltid med välskrivna inlägg. Like, like.

Morran och Omvärlden: Det här blir nästan en kärleksförklaring till Hanna Lans. Hanna, kära Hanna, den dagen då du lämnade en första kommentar i min blogg angående min bok som just var klar, så var det som om en helt ny bloggvärld öppnades för mig. Det var genom dig jag hittade så många likasinnade. Du är min förlagsguru och inspiration till att ge ut själv. Förutom att jag gillar din bok Som någon annan bäddar så gillar jag dig som person; du verkar vara otroligt stark, modig och rättvis. Jag kan tänka mig att du är en såndär supervän som gör allt för en, men blir du förbannad blir du förbannad och då åker alla kort fram på bordet. Ärlig och rak, precis som jag gillar.

Sagan om Ingen: Som egentligen är sagan om Någon jag tycker verkar asball. Hon bor i Tyskland och har just separaret från sin kille efter tio år, har (i mina ögon) drömjobbet och verkar allmänt sund, ball, driftig och bra. Hennes inlägg är alltid tänkvärda och innehållsrika om samhället och hennes liv. Nästan på allt vill jag bara skriva under på.

Sen gillar jag verkligen ALLA bloggar som jag har på min lista, annars skulle de inte finnas där.

Without you my blog is nothing, nothing at all.

20 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vet du, det är ingen bra morgon för mig. Detta är TREDJE gången jag skriver samma sak nu. Har tryckt bort rutan, glömt att logga in...Gud vet vad!

Vad jag vill ha sagt är i alla fall att jag var så himla glad i går av Lottas fina motivering och nu får jag ännu en dag av värme i hjärtat! Jag vårdar dina fina ord ömt!

Det är så kul att läsa andras svar på dessa frågor, man lär känna varandra ganska bra :) Och det där med Lunarstorm log jag stort åt. Jisses. Det var länge sen. Nostalgi! Hade nästan glömt bort!

Och så är det så kul att få uppmärksamma sina favoritbloggare! :)

Hanna Lans sa...

Åh, vilken underbar morgon detta blev! Jag som somnade ledsen och vaknade lite mindre ledsen, men ändå inte glad. Stort tack! Och ja, det verkar som om du fångat in min personlighet på pricken. ;)

Sussie sa...

Tack för några bra bloggtips som jag halt fräckt lägger i min länklista i min blogg. ;)

just another ordinary day sa...

Jag är också väldigt förtjust i fina Linnéa i numera Denver. :) Boken "Som någon annan bäddar" av Hanna Lans fick jag nog tips om hos Linnéa och även hos dig och läste den på en dag. Förmodligen den bästa bok jag läst på otroligt lång tid och jag rekommenderar den till alla, även på bibblan att de ska sprida ordet vidare.:) Jag tycker också såklart att du skriver väldigt bra och är en rolig blogg att följa.
Kram, Maria.

Stoffe sa...

Vilket fint inlägg.
Du har en fantastisk blogg och jag är så glad att jag ramlade in hos dig första gången. Läser den varje dag. Jag har som du sett en ganska öppen blogg, och det är som du säger, ibland funderar även jag på att byta till en mer anonym. Det är så mycket som inte kan reflekteras och man vill berätta så mycket!
jag önskar dig en fin dag!

Duktiga Tjejen sa...

Vad fina ni är!! Och Stoffe- jag smälter. Love!

Joanna Björkqvist sa...

Visst är det härligt att vi har varandra i bloggvärlden! Önskar dig en jättefin fredag! :)

pim sa...

Åh "det stora blå" jag måste se den snart igen

Anabanana sa...

Jag har faktiskt också bytt från en mer o-anonym blogg till den jag skriver på nu. Det blev massa missförstånd och jag hann med att bli utskälld av närstående som inte alls förstod (och aldrig någonsin kommer att förstå mig). Förhoppningsvis har ingen såm hittat till mig nu.

Din blogg är mysig och du verkar vara en så rolig person, bodde jag närmare hade jag nästintill krävt en kväll med vin!

Kram!

Duktiga Tjejen sa...

Annabanana- åh, hade helt klart tackat ja till en sån kväll även om jag bara hade druckit ett glas ;)

Linnéa i Colorado sa...

Men wow! Tack! Vilka fina fina ord, blir ju alldeles till mig så här på morgonen. Jag är så glad att vi alla bloggare har varandra, får och ger feedback och öppnar världen lite för varandra. Kram

Jojjo sa...

Haha jag bloggade också på Lunarstorm, det hade jag glömt! Undrar just om siten finns kvar?!

Hoppas du haft en fin fredag iaf och att helgen blir bra!

Cinderalley sa...

Åhh, tack snälla för de fina orden! Håller med Linnea om det där med att bloggandet öppnar världen lite, det är så sjukt fint ♥

Duktiga Tjejen sa...

Man blir så glad över att få höra sånt... Även om fem kändes lite lite och jag får dåligt samvete för de jag inte har nämnt...

Husfrun sa...

Vad roligt att läsa dina svar. Hoppas du får en fin helg. Kram.

Burgschki sa...

åh fan så snällt skrivet TACK!

nillas liv på pinnen sa...

Grattis till dina awarder!
Jag är inte förvånad att du fått hela tre.

Duktiga Tjejen sa...

Så snälla ni är.

Nilla- det är jag, men jag är glad. Du förtjänar fler, älskar hur du skriver. Ser fram emot boken!

Fröken Svensson sa...

Förstår att du fått nomineringar. Din blogg är jätteskoj!

Duktiga Tjejen sa...

Tack fröken Svensson!