onsdag 7 september 2011

Flytt cirka numero 41.

En sjö nedanför min hyresetta.


Jag har ju min hyresetta som mest bara slukar pengar och dammar igen. Inatt sov jag för första gången där på tre månader, och sammanlagt har jag väl sovit där ett par nätter på ett halvår. Jag hade en singelkompis som skulle hyra, men när vi sågs i juli hade hon börjat dejta en gammal kompis och ett par veckor senare åkte de till Barcelona där han friade (!) och nu ska de gifta sig. Därmed var det inte längre lämpligt att hon skulle hyra min lägenhet om man säger så, mer lämpligt är att hon ska flytta in hos honom och det kan man ju hålla med om. Däremot var hennes 50-åriga kollega intresserad, så igår träffades vi äntligen i min lägenhet och allt kändes bra, så från och med första november hyr jag ut den ett år och kan därmed spara ungefär 50.000 papp.

Efter detta gick jag över till min granne och vän och vi gick en mils promenad, drack thé och snackade en massa innan jag gick förbi Gamla Filmstaden och hem igen med lite lätt separationsångest i hjärtat. Jag har flyttat till tjottahejti, med sammanlagt 2.5-3h resväg per dag till jobbet istället för 30 minuter promenad enkel väg, från den kommun jag verkligen älskar till en annan som är mindre bra men helt okej, men jag gör det ju in the name of love så det är såklart värt det. Ändå. Det känns ju.

Flytt numero 41 i mitt liv ungefär. Och jag överdriver faktiskt inte.

8 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Usch. Jag tycker att jag har flyttat mycket, men det blir bara 12 gånger nu när jag räknar efter.

Duktiga Tjejen sa...

12 gånger, det är ju ingenting! :D

Johanna sa...

OJ, det var rejält många gånger! Jag har flyttat nuskavise...5 gånger.

Känner mig alltid supernostalgisk när jag flyttar, och går runt och tänker "åh det här är sista gången", "åh, nu kommer jag inte käka lunch här mer" etc etc. Det ÄR lite sorgligt, det går inte att komma ifrån.

Johanna sa...

Sex gånger förresten, om man räknar med ett ställe där jag bara bodde i två månader. Sex flyttar.

Fröken Svensson sa...

Vad gör man inte för äkta kärlek :)

Trillingnöten sa...

Åh vilken tur du har! Perfekt :) Jag har också flyttat typ en del...erm...25-26 gånger och jag är inte klar ännu. Jag gillar att flytta lite :) Lite nytt, spännande och så du vet!

Duktiga Tjejen sa...

Måste säga att det är oförskämt lätt att hitta folk som vill hyra min lgh, räcker med att nämna det för en person så har jag tre nya kandidater. Bostadsbristen är enorm här.

Linnéa i Denver sa...

uh, hata flytt! Har flyttat ca 20-25 ggr och hatar det varje gång