tisdag 20 september 2011

Jag ♥ Kryp.

Jag har en märklig äckelfascination för insekter/småkryp och sånt allmänt... omysigt. När jag var liten kunde jag gå ut i regnet och fylla fickorna med daggmaskar och som tonåring fotade jag gärna spindlar och gräshoppor i olika vinklar. Don't ask me why.

Nu när jag bor i Tjottahejti och går på nästan dagliga promenader i naturen hittar jag alltid så mycket spännande. I söndags såg jag en stor grop i skogen och var såklart tvungen att gå dit och titta. Döm om min förvåning när jag nästan ramlade ned i världens jordgetingbo där det svärmade av getingar. Jag var totalt fascinerad där jag stod i bara ben och har faktiskt aldrig sett något liknande på riktigt, har ni? Nu fotade jag slarvigt med min telefon, men här snackar vi flera decimeter bara själva boet.


Förra veckan slingrade sig den här ormen över vägen... Och i lördags en ödla, men den var för snabb för att fångas på bild. Ödlor kryllar det av utomlands, I know, men i Sverige ser jag dem väldigt sällan.Jag är även en sån som flyttar på sniglar som ligger mitt på vägen och riskerar att bli övercyklade och vänder på tordyvlar som hamnat på rygg. Härom veckan var hela stigen full av dem, så min promenad tog lite längre tid än planerat...

26 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Den där fascinationen får du gärna behålla själv :) Fast jag har inget emot såna där små saker. Ormar, ödlor och sånt. Men när det kommer till bin och MYROR. Nae. Då får jag hål i skallen och panik :)

Anonym sa...

Jag måste fråga en sak.. du som läser så mycket.
Jag läste en recension om en bok som jag tänkte läsa men nu har jag såklart glömt namnet (trodde jag kom ihåg det men det var fel..) Det är en sann story om en kvinna som kidnappades i sydamerika någonstans och sedan kom att leva med gerillan och fick ett barn tillsammans med en av gerillamedlemmarna. Hon "släpptes" sen men kom att leva kvar med dem en tid efter det också..
Har du någon aning om vad det är för bok? Trodde det var Nataschas 3096 dagar men det var inte den.. och det stör mig att jag har glömt namnet på den nu. Gah. / Sussie

Duktiga Tjejen sa...

Men BIN gör ju HONUNG och är ganska snälla! Getingar är dock värre... Är sugen på att gå till det där boet igen, men samtidigt vill jag inte riskera att bli stucken...

Duktiga Tjejen sa...

Sus: kan det vara "även tystnaden har ett slut" av Ingrid Betancourt? Läste om den i DN och vill oxå läsa... Hoppas att det är rätt nu!!

Hanna Lans sa...

Vilken vacker orm! Själv hade jag myrkrig i trädgården här om veckan men min kamera var för kass för att få några vettiga bilder. Små myror slogs mot större. De bet på varandras ben och där de kom åt. Döra myror låg överallt. Så himla intressant!

Maria Engelwinge sa...

Jag är lite rädd för insekter. Om de är vackra går det bra men om de är bruna, svarta, ludna och har en massa ben och tentakler får jag lätt panik. Ormar bekommer mig inte alls. Väldigt vacker orm du fångade på bild:).
Kram!

Åsa sa...

Fin egenskap :) Vilken speciel orm?
Jag är likadan. Tycker de förvisso är otäcka, emn kan inte ha ihjäl en spindel utan lyfter snällt ut den :)

Kram på dig!

Anna sa...

Du skulle stormtrivas i Australien!

Anonym sa...

Jag är inte säker på om det är den, men den påminner så mycket så det måste nästan vara det? Ska leta upp den iallafall. :) Tack! /Sus

Lala sa...

Jag har ALDRIG sett en orm irl! Skulle skita knäck tror jag;)

Anabanana sa...

Hahaha! Jag är precis likadan! ;D

pim sa...

ha ha vad söt du är:) kan riktigt se mig framför mig att du går och lyfter in små hjälplösa djur till säker mark :)

Madlar sa...

Jag har inga rädslor för kryp. Är inte speciellt intresserad heller. Om de låter mig vara så låter jag dem vara ifred.

Duktiga Tjejen sa...

Tippar på kopparsnok. När jag var liten lyfte jag upp två stycken och blev biten, men de är ju inte giftiga... Anna i Australien - i Australien är ju typ allt giftigt, iik!

Lala: aldrig sett en orm?! Oj! Det finns många i skärgården...

Johanna sa...

Tjusig orm! Ser helt guldig ut ju.

Duktiga Tjejen sa...

... Och därav namnet Kopparsnok! :D

Lala sa...

Nej, aldrig! Men då ser jag ju älgar och renar lite då o då ist;)

Emmas Bokhylla sa...

Jag plockar ocksa sniglar!

Hanna Lans sa...

Vi har huggorm i trädgården. Det är ju lagom skoj. Men vi har även igelkottar, så jag antar att ormarna hålls efter något. Kopparorm har vi gott om, men jag har aldrig sett en sådan ljus som på bilden.

Duktiga Tjejen sa...

Igelkottar är så söta! Huggormar gillas inte. Men visst är allt sånthär så fascinerande? Det där jordgetingboet... Åh vad jag vill fota det närmare men ändå inte... Äckelförtjusning!

Husfrun sa...

Jag är precis tvärt om, men nån ska ju gå mot strömmen ;)

Stoffe sa...

Haha vilka spännande upptåg du har på dina promenader!! Det är ju galet vad du hittar.
Dock. I Skanstull såg jag förra veckan en MUS sprang utanför min port haha

kram

Anonym sa...

Ha! Ha! Vad söt du är. När jag var lite försökte jag och kompisen rädda maskar som kom upp på asfalten när det regnade. Det var mission impossible så det var määngder... Ormar har jag dock lite svårt för...iiih! Men det skyller jag på våra sommargrannar som tryckte i oss barn hur faaaarligt det var med ormar och skrämde upp oss med att stigen mellan våra hus var jättefarlig för där kunde det finnas orm, jadda, jadda! Skall försöka att inte överföra min rädsla på lillkillen.

Kram Erika

Joanna Björkqvist sa...

Och jag som idag hittade en larv bland mina smörgåsrån! Den fick flytta ut i rabatten, men först tog jag en hel bildserie på den, förstås! ;)

Duktiga Tjejen sa...

Larver i smörgåsrån är ingen hit, de får helst hålla sig utomhus;)

Anonym sa...

Can I post your put up to my weblog? I'll add a inbound link to your forum. That’s one really candy post.

Feel free to surf to my blog ... having trouble getting pregnant the third time ()