måndag 19 september 2011

Spar-tips för ofåfängiga.

I pausen på Idol-audition i fredags blev jag trött på mina slitna toppar och tog fram saxen och klippte av sju centimeter. Jag har, som nämnt tidigare, varit hos frisören två gånger i mitt liv. Ena gången var för att jag fick ett specialerbjudande, och andra gången var i Cochabamba i Bolivia för att göra slingor för 40 spänn (för hårtvätt fick man ta med eget shampo och håret sköljdes med en spann från en  hink med kallt vatten).

Dagen efter var jag på en 30års-fest (fast mitt alter-ego Tant Agda drack bara ett glas vin och började gäspa vid så sent som klockan tio), och där pratade jag med en kompis som är frisör och blev nyfiken på vad det hade kostat att klippa topparna hos ett proffs. Sexhundratjugospänn! Rekommenderad klippning? Var åttonde vecka! Slingor och klippning? Ettusentrehundra! CRAZY. Betalar ni verkligen så mycket? Om vi säger att man går till frissan varannan månad, kör klippning tre gånger om året och slingning och klippning tre, så är det lika mycket pengar som en flygresa till Karibien. Im just saying.

Så istället för att lägga tusenlappar hos frissan köpte jag nya skor. Jag gillar dem massvis men blir lite osäker. De är fodrade med fårull och kostade 700 spänn. Vad tycker ni?33 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag håller med! I min stad kostar det 380kr, inte lika illa, men färga kostar 650kr för kort hår. Jag som har långt får betala 1000kr...jag klipper mig 1-2 gånger per år. Orka mer. Så dyrt!
Älskar skorna! Jag har sett ett par med längre skaft som jag är sugen på! Var köpte du dina?

Anna sa...

Vad festligt, jag har helt samma attityd till att klippa håret! Det är ju helt meningslöst. Just nu börjar det bli lite svårt att kamma med allt saltvatten jag utsätter det för - så jag kanske ska plocka fram Ikea-saxen någon dag? :-)

Duktiga Tjejen sa...

Trillingen: 380 är ju bättre. Antar att hyran av stol i centrala Sthlm är högre = dyrare klippris.

Skoj att du gillar skorna! Jag köpt mina på Andiamo, minns dock inte märke nu... vet heller inte om Andiamo är en kedja eller om det bara är en butik? Butiken ligger i centrum ett par km ifrån mig...

Burgschki sa...

finfint!

jag har långt hår som jag kapar själv för frisören får inte till det såsom jag vill hade. har inte vart hos frissan på fme år men det är iofs billigt här, i hamburg o berlin kan du klippa dig för en hundring typ.

Sus sa...

Andiamo är en kedja. De finns här med. :) Snygga var dom.

Här kostar det runt 30€ att klippa sig och jag tycker att det är sjukt dyrt. :P
Jag gör det så sällan jag bara kan, about 4 ggr i året.. för min frisyr är så fjantig att lägger jag själv saxen i den så syns det. :P När jag hade längre hår så toppade jag det själv.
Att göra något mer än klippa (slingor, färg) är uteslutet. Jag vägrar lägga pengar på nåt som försvinner så fort. Snål-Verner har talat.

Sofia sa...

Jag ville boka klipptid förra veckan, samt slingor för min utväxt. Kalaset skulle gå på £150, alltså 1500 kr. Aldrig i livet. Jag är snål när det gäller sånt, jag tycker inte pengarna är värt det. Jag kan inte klippa mig själv (det skulle sluta i katastrof), men jag har en frisör hemma i den hålan där mina föräldrar bor där det endast kostar 230kr för en klippning. Och det tycker jag räcker!
Så jag är nog lite ful i håret tills nästa gång jag är och hälsar på päronen, helt enkelt.

Tycker dina nya skor är fina och om de håller dina fötter varma så är det defintivt värt 700 kr!

pim sa...

nej. jag klippte mig 2008 och en gång i år och då lade jag 1200 på det. nu när jag har kort måste jag iofs klippa mig oftare om jag ska behålla kort men ska leta upp en billigare frissa och ev vänta tills nästa sommar. luggen klipper jag själv.
enn annan grej jag stör mig på är alla som klgar på att de inte får långt hår men som sen klipper sig var sjättevecka. då hinner det ju för bövelen inte växa ut. klart det tar hundra år innan det blir långt då. mitt blev midje långt för att jag inte klippte mig på tre år.

Fröken Svensson sa...

Jag klipper mig var tredje månad ungefär, betalar olika beroende på vem jag anlitar. Jag har två bra frisörer, en kostar 300 kr och kommer dessutom hem till mig. Den andra 640 och han är proffsig. Jag antar att det där beror på vilket hår man har, mitt tjocka hår är det svårt at klippa själv då det måste tunnas ut osv och inte många frisörer som förstår sig på mitt hår heller. Så att lägga nån hundralapp extra för att inte se ut som en pudel gör jag gärna hihi. Men självklart, mycket pengar blir det.

Husfrun sa...

Jag har ALDRIG varit hos frisören :) Tänk vad massvis med pengar jag sparat.

Underbara skor, de ser jättesköna ut.
Kram.

Tears and Pearls sa...

Jag brukade klippa håret var 8.de vecka eller så, men nu har jag låtit mamsen eller nån kompis klippa mej istället i ung 1½ år. men just nu skulle jag verkligen behöva gå till en frissa! Nu känner jag att jag skulle behöva en frisyr, typ samma längde, men mer uppklippt. Hade det innan, o trivdes. (anledningen till att jag skultade gå till frissan va att den jag hade just då, ALLTID klippte MER, så när jag hade fått långt hår, som jag ville slutade det med att det blev ca 10-13 cm kortare.... men som sagt, nu är det väl dags.

Duktiga Tjejen sa...

Pim: fast man har ju olika hår. Jag hade inte klippt mitt på kanske 3 år nu men det blir bara till axlarna ändå...

Roligt att INGEN har sagt att skorna är fula, jippie! Då behåller jag dem. Priset är lugnt, vill bara att de ska vara snygga... Jag behåller dem! Kram och tack till er!

Ps. Skulle nog gå till frissan om jag hade rakt hår. Då hade jag ju kunnat göra en frisyr.

Anonym sa...

Håret har sin längd "inprogrammerad" eller vad man ska säga.. alla kan inte få midjelångt hår, oberoende om de klipper det eller inte, så är det bara. /Sus

Hanna Lans sa...

Min sambo brukar klippa håret i nacken på mig och jag själv resten. Färg har jag skaffat i paket. :) Nu har jag dck så kort att jag inte tror att sambon fixar nacken längre och har istället gått till frisör för 390 kr. Men sist blev jag inte nöjd alls. Tror att det bir kökssaxen igen.

Joanna Björkqvist sa...

Fårull låter perfekt när kylan kommer - behåll dem! Ser mjuka och sköna ut också! :)

Duktiga Tjejen sa...

Sus: exakt...

Tack Joanna!

Colombialiv sa...

Men gud vad dyrt! Jag har inget Sverige-perspektiv längre, kostar det verkligen SÅ mycket? Jag som tycker att min frisör här som tar lite drygt 100 spänn är dyr.

Duktiga Tjejen sa...

Husfrun: du har rekord!!
Colombialiv: blev själv chockad. Nu är detta dock priser i Stockholms innerstad, men ändå. Och så tror jag att man generell tjänar lite mer i Sverige än Colombia. Fortfarande fett dyrt. De måste ju dock oxå överleva på en inkomst och 1300 delat på typ tre timmar och sedan går mer än hälften bort i skatt och andra avgifter... Och sen har de stols-hyra på det = kvar Max 100 i timmen enligt min frisörkompis.

egoistiska egon sa...

Jag betalar 300 ca, fast inte i Sthlm. Skulle aldrig klippa mig själv eftersom mitt hår behöver tunnas ur med kniv = omöjligt. Men jag färgar själv, på rekommendation från frisören. "du kan lika bra göra det själv" och så bestämmer hon färg bara.

Duktiga Tjejen sa...

Egon: helt överkomligt pris. En jädra skillnad mot Sthlm innerstad... Om jag hade rakt skulle jag oxå lätt gå till frissan, fast då helst i din prisklass ;)

Sara sa...

Jag vet, priserna är snudd pâ sinnessjuka. Gâr till frissan kanske 2 ggr om âret och det svider varje gâng...

Stoffe sa...

hej Sweet!

Åh vilka fina skor..
Dem ser dessutom sköna ut, en bra kombination! ;)

Jag har alltid samma problem, att hitta en bra frisör. Och det är viktigt för mig. Håret gör så mycket :)
Klippa sig själv.. Nje inte om man har min frisyr

Kraam

emma sofie w sa...

Tips är annars att försöka kolla om det finns någon bra frisörsalong som även har utbildning, då brukar dom behöva hårmodeller för att dema för eleverna (ingen risk för crazy färger eller frisyrer som det nog kan bli om en är modell för visningar). Jag har gjort så i Stockholm och fått dom där 1500 kronors klippningarna och färgen gratis, mycket gott.

Nu klipper jag mig helt enkelt inte, har inte råd som student.

Duktiga Tjejen sa...

Galna priser... Jag köper skor istället!

Den enda gången jag var hos frisör i Sverige var hos en student. Gör aldrig om det misstaget! Inte med mitt hår... Annars bra tips :)

Linnéa i Colorado sa...

shit! dina läsare kommenterar men än någon annan blogg jag vet! Svenska frisörer är sviindyra. I Kina betalade jag kanske 400 sek för klipp och sling av top stylister på tony & guy. Inklusive massage. Yum

Duktiga Tjejen sa...

Linnea: jag hoppas inte att jag har skrämt upp dem med mina inlägg om vett och etikett.. ;) Det har dock droppat in många nya läsare på sistone, men det brukar gå i perioder. Du har ju dock alltid fler kommentarer och läsare och många andra oxå :)

Undrar hur löner och andra avgifter funkar för frisörer i Kina? Tror vi har extra höga och lite pga det är priserna så höga - rent orimliga i mina mått mätta...

Maria Engelwinge sa...

Här i Markaryd är det också mycket billigare än på större ställen. Sedan har jag en lustig historia om min frisör som också är min kusin. Jag hade aldrig träffat henne innan jag flyttade hit, men min make däremot har gått i parallellklass med henne och känner hela familjen. Och att vi öht stötte ihop på hennes salong som jag inte visste var hennes är också märkligt. Universum ville nog att vi skulle träffas:).

Skorna ser supersköna ut! Behåll dem!
Puss!

Lala sa...

Jag klipper mig hos min kompis men hon tar "ändå" ca 800 kr för klippning och kreativ färg (som det heter). Annars tror jag det kostar 1600kr? Jag klipper och färgar hos henne max 2 ggr/år och därimellan färgar jag själv och klipper luggen gratis hos henne. En kompis klipper och färgar var sjätte vecka och det blir ju aaaaasmycket pengar! Du har ju så annorlunda och cool frissa naturligt så om jag var du skulle jag heller inte göra så mkt åt det;)

Duktiga Tjejen sa...

Maria: ballt! Det måste vara ödet...

Lala: då är det typ samma priser hos dig som i Sthlm. Men de måste ju gå runt oxå... Tack för konplimangen om mitt hår! Har inte hört något fint om det på åratal... Fast du tänker nog på hur jag såg ut innan jag tappade det... Brööl!

Lala sa...

Har inte träffat dig sedan mars 2006 kom jag på, skitlänge sen ju!

Duktiga Tjejen sa...

Ja, tappade nog håret efter det... Tror det började 2005-2006!

emma sofie w sa...

Fast! Om en blir demad på inför eleverna så är det dom där sviiindyra frisörerna som klipper och färgar, eleverna får ba titta på. Mycket bra!

Gabba sa...

Ja, jag håller med! Går inte heller till frisören utan klipper mig själv. Eller ber någon. Men sist sa Micael att han skulle göra det men det blir aldrig av, och till slut föreslog han att jag skulle gå till frisören, så vi får väl sen. EN gång kanske man kan unna sig det. Men jag slutar nog med saxen i håret på mig själv ändå ;). Skorna gillade jag massor! Kram och kul att ha hittat hit, saknar dig också!!!

Duktiga Tjejen sa...

Emma sofie: DET Låter hur bra som helst! Känns som man måste ha bra här för det dock..?

Gabba: Mi Amor! Jag skulle oxå unna mig om jag hade håret för det... Kram!