lördag 8 oktober 2011

Omslag, omslag.

Jag har kommit såpass långt i Egenutgivar-processen att jag funderar över vilket omslag jag ska ha på boken. Joanna är även inne på samma bana (läs här), och Bokbabbel bloggade nyss också om vikten (eller inte vikten) av omslag.

Så okej, det här är min smak och det är rätt lätt att urskilja ett mönster:
1) Böcker på engelska har generellt mycket snyggare layout.
2) Tecknade omslag verkar vara min grej.

Förutom en av de helt klart bästa böckerna i år så är omslaget perfekt.

 Magnus Linton har sjukt snygg design på sina böcker. Jag har dock inte läst Cocaina än, men den köpte jag direkt av honom med dedikation.

En salig blandning och mycket snyggt.

Den här boken köpte jag på Amsterdams flygplats bara för att den var så himla snygg. Den är superstor och tjock, men självklart ska jag även läsa den. Det som inte syns på fotot är silverfärg här och där som glimmar till. Aah...Dräggel...

Åsikter på det?

18 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Omslaget är viktigt och jag tycker som du att de engelska är så mycket snyggare. De är väldigt tilltalande! Jag gillar också tecknade omslag :) Väldigt snygga som du visade upp!

Situation Norrland sa...

Snygg ny header på din blogg!
Strongt att ge ut din egen bok själv. Nu har jag ingen aning om vad din bok handlar om eftersom jag bara följt din blogg sporadiskt och inte under så lång tid, så jag har inga direkta åsikter om omslaget. Men jag håller med om att tecknade omslag kan vara väldigt snygga. Det ska bli spännande att se hur det blir :-).

nillas liv på pinnen sa...

Du verkar tycka om ganska enkla omslag, det gör jag också.
Annars tänker jag inte mycket på omslaget. Dock väljer jag bort böcker med onaturligt stajlade människor på framsidan för de ger en vink om att även innehållet är onaturligt och staljat; not my cup of tea.

Lisa sa...

Jag kan inte annat än att hallå med, de där omslagen var himla snygga allihop.
Lita på din smak så tror jag det blir hur bra som helst!

Joanna Björkqvist sa...

Snygga omslag! Kul att du faller så för tecknade omslag. Visst är de fina, men det är faktiskt inte min grej ändå måste jag säga...
Kul att vi tycker olika, så ska det ju vara.
Ska bli mycket spännande att se hur din bok kommer att se ut så småningom - och det bästa är ju att jag köper den oavsett hur omslaget ser ut! ;)

Åsa sa...

Hahha va udda :) å käpa en bok för att den är snygg :)
Helt klart ska du satsa på ett tecknat omslag :)
Lycka till

Kramar!

Hanna Lans sa...

Jag älskar typsnittet i titeln på den sita boken, åååhh! Det har visat sig att jag alltid faller för omslag i sepia. Förmodligen för att de signalerar historia och det är min favoritgenre. Jag föredrar teckant och bilder blandat. Helt tecknat tilltalar mig dock inte alls. Egentligen gillar jag svulst och guld och glitter och massamassa färg. Kanske därför jag föredrar amerikanska böcker ...? Ge mig ett omslag av Philippa Gregory och jag är fast!

Duktiga Tjejen sa...

Spännande med all feedback! Smaken är som...

Och jag köper Joannas bok oavsett omslag, brukar förövrigt INTE köpa bok pga utsida, men den sista är ju so ett konstverk... Jag är en riktig boknörd.

Situation Norrland: Tack! Ska skiva lite mer om min bok sedan, när det närmar sig...

Tears and Pearls sa...

Jag är precis tvärtom här. Läser aldrig böcker på engelska (så där vet jag ingenting) Och jag tycker att böcker ska ha ett "verklig" omslag, dvs inget tecknat. :) Men omslaget kommer säkert bli snyggt! :)

Sus sa...

Omslag ÄR viktigt. Det är ju i många fall det som gör om man väljer boken eller inte. Iallafall är det så för mig då jag går i bibban och inte vet vad jag vill ha... då avgör omslaget. Har märkt att jag oftast kommer hem med böcker med svart-mörkt omslag... hm..

Johanna sa...

Vad spännande (men svårt!) det måste vara att tänka på omslag till sin egen bok. Man vill ju att det ska vara perfekt liksom.

Och Lintons böcker - älskar dem!

Duktiga Tjejen sa...

Så himla bra och intressant att läsa era kommentarer och hur de skiljer sig åt! Mycket svårt att välja själv faktiskt, se inte resurser att anlita ett profs som gör det heller... Min syrra pluggar industridesign och hon filar på loggan till förlaget iallafall!

Husfrun sa...

Omslaget är absolut viktigt. Det tittar jag på allra först och är det trist ställer jag tillbaka boken i hyllan (jo, det är sant).
Tilltalande, lite fantasifulla omslag som inte får bli för röriga. Hellre skarpa konturer och gärna i relief (heter det va?).

Anonym sa...

Tack för din fina kommenyar!
Vad roligt att du följer med till mitt nya kapitel :)

Omslaget med turkost/blått var underbart...
Kraam

just another ordinary day sa...

Jag gillar någonstans de mer murriga färgerna, eller klara färger som en slags kontrast. Även vackra fotografier på omslaget och vacker text. Det är ju som en måltid ändå, att även om maträtten är god, så blir den desto godare om man lägger upp den fint och estetiskt tilltalande.
Kram, Maria.

Anneli sa...

Jag tycker att omslag är superviktiga. De ska ge en känsla av vad boken handlar om och såklart tilltala ögat.

Jag vet faktiskt inte om jag har någon stil som jag gillar mer än andra. Jag gillar många olika och det är mer känslan i bilden som jag faller för. Gärna färger och lite bling :)

Duktiga Tjejen sa...

Tack alla återigen!

Måste säga att jag gillar liknelsen med måltid - det blir ju roligare (och kanske godare?) om maten är vackert upplagd. Exakt!

Anonym sa...

Tecknat, FÄRGSTARKT omslag tycker jag du helt klart ska satsa på. Det väcker intresse.