tisdag 11 oktober 2011

Vad gör man (jag) som sjukskriven?

Helt ny grej för mig att vara sjukskriven som sjuk och inte jobba.

Och dessutom får jag ju försjutton bara vara det i EN vecka utan sjukintyg. Trodde att det var två. Typiskt. Blev stressad direkt igen och efter idag måste jag tillbaka...


Spännande, spännande, spännande!

Jag har läst ut Kråkflickan (grymt spännande trots att jag kom på vändningen och hur det var fatt rätt tidigt, kommer hursomhaver lätt läsa andra och tredje boken. Deckare nejtack, men psykologisk thriller, tydligen jatack).

Inget mer onödigt socker! Det här var innan Baby-talket...

...och Ett litet snedsprång (stör mig dock alltid på Denise Rudbergs onödiga utsvävande av oviktiga detaljer, men lättläst och underhållande), suttit på balkongen i bikini, pillat på min bok och redigerat HELA en typ tusonde gång, nästan fixat omslag, varit yr och trött, haft le gran Baby-talk och lagt om min kost (köpt folsyra, slutat dricka kaffe och jadajada).

Jag har lyckats somna om de flesta mornar och har nog nästan sovit åtta timmar per natt - hallejujah! Min chef har ringt tre gånger och pratat jobb och resurser och hej och hå och äntligen kanske det blir lite ändring?  (Skullente tro det va).

 
Jag och stubben.

Kanske skönast har varit alla lugna promenader i skogen i frisk höstluft (och två löppass). Det har bara regnat en enda dag, annars har jag njutit av att se löven ändra färg och temperaturen sjunka. I don't mind just nu. Faktiskt.


Några minuter nedanför oss. Härifrån köper jag honung.

Sammanfattning: Skönaste veckan på hur länge som helst. Helt jävla underbar!

23 kommentarer:

Lala sa...

Har det redan gått en vecka? Shit vad fort tiden gått. Skönt att du fått vila upp dig iaf! Och kanske tanken på att göra bebis får jobbet att kännas liiiiite mer okej framöver?

Sus sa...

Vi ska ha sjukintyg från dag 1.
hoppas du har fått vila. ska du skaffa sjukintyg eller ska du tillbaka nu?

Hanna Lans sa...

Jag blir så besviken på att Denise Rudbergs böcker ges ut. Inte besviken på henne själv, för att skriva en bok tar ju oerhört mycket tid och kraft och det ska alla ha respekt för att de orkar och vågar. Nej, jag blir mer ledsen på att förlagen tackar nej till så mycket kvalitet, men lägger krut på eh, lite mer eh, beige litteratur.

Duktiga Tjejen sa...

Lala: en vecka redan, ja...

Sus: Här är det så på vissa jobb, inte mitt. Ska tillbaka imorn som jag skriver i inlägget jo. Tyvärr.

Hanna: håller helt med dig! Men vadsjutton, förlagen kör bara säkra kort och folk verkar mer och mer efterfråga lättläst och meningslöst. Ursh.

Anonym sa...

Ok, fick intrycket att det var "öppet ännu" då du skrev att "efter idag måste jag tillbaka...".. som att du funderade hur du skulle göra. My mistake. /Sus

Trillingnöten sa...

what! Jag säger samma sak! Redan en vecka!! Galet :) Känns lite lite, tror nog att två veckor hade varit bättre! :)

Joanna Björkqvist sa...

Sknt att du ändå har kunnat se det positiva under veckan och faktiskt använt tiden till att ta det lugnt och landa.

Gå tillbaka du, men tänk på att du faktiskt kan gå hem igen om det blir för jobbigt! Ingen ska behöva lida sig ingeom arbetsdagarna.

När det gäller Denise Rudberg tycker jag att Hanna har en fantastisk poäng. Mycket tänkvärt och passar i vilken debattsoffa som helst på TV.

Duktiga Tjejen sa...

Sus: du har rätt, det var inte så tydligt, MY mistake, sorry!

Johanna sa...

Om man är sönderstressad är en vecka inte så mycket att återhämta sig på, men väldigt mycket bättre än inget ledigt alls. Vad skönt att det blivit en bra vecka iaf!

Jojjo sa...

Låter som om det var precis vad du behövde! Men blir man lättare gravid om man inte dricker kaffe och undviker socker alltså? Det visste jag inte! Är iof inte så påläst i ämnet, haha

Duktiga Tjejen sa...

Johanna: Håller med om att en vecka inte är så mycket, men jag testar att gå tillbaka och får se hur det känns. Är kallad till intervju på ett annat jobb också, hurra!

Jojjo: Man ska undvika koffein. Det står en "gräns" på tre koppar om dan, men vad sjutton, lika bra att lägga av helt. Socker behöver man väl inte lägga av med, men det kan inte skada att lägga av med kemiska substanser. Hembakat är en sak, men typ godis och sånt kan ju inte vara bra på något sätt. Alkohol var snart en månad sedan sist jag intog (ett glas vin) så det kan jag lika gärna skippa helt också. Har heller inte tagit ett endaste bloss på flera år, så som tur var blir det inte så stor skillnad, hurra!

Emmas Bokhylla sa...

ojda, bara en vecka? Det ar inte sa langt...

men du, det later alldeles udnerbart, att du kan slappna av lite och bara vara! Och forbereda dig for november! ;-)

Colombialiv sa...

Skönt att du fått vila dig i alla fall en vecka. Och jag håller tummarna jättemycet för jobbintervjun!

Lisa H sa...

Alltså. Vad är det i den där muggen på bilden?? Ser ut som såna där öronproppar, som brukar vara gula, som finns på industrierna.. :P

Angående din återgång till jobbet så håller jag med i det Joanna B skriver ovan.

emma sofie w sa...

En vecka är verkligen ingenting, men du verkar ha haft det himla fint i alla fall. Hoppas verkligen på omstrukturering på jobbet och håller tummarna för intervjun också!

Husfrun sa...

Låter som en toppenvecka, härligt :)
Rudberg har jag aldrig läst just för att jag hört andra säga sig störa sig på hennes onödiga utsvävningar. Och jag är en sån som stör mig grymt mycket på sånt, så nej tack.

Duktiga Tjejen sa...

Tack alla!

Och Lisa H: japp, har öronproppar i muggen... Not. Marshmallows såklart! Kanske är jag bara skadad efter att ha bott för länge på amerikansk mark ;)

Anonym sa...

Här får vi vara hemma TRE dagar, sen är det sjukintyg som gäller.

I bikini på balkongen .. här har vi skrapat bilrutorna om morgnarna i över en veckas tid redan .. :D

Hoppas du nu mår bättre och har fått vila upp dej ordentligt. Kram!

Anonym sa...

Du läser en bok, ser på film, och viktigast av allt LYDER DIN DOKTORS ORDINATION.
Kraam

Sofia sa...

Vad skönt att du fått sova! Men oj vad veckan gick fort.

Duktiga Tjejen sa...

Det är fem dagar som gäller i Sverige, varav fyra ger 80% av lönen och den första 0 % av lönen (karensdag). Har ingen aning om hur det funkar i Finland... intressant!

Ps. Inget läkarutlåtande finnes än...

Anonym sa...

För mej är det full lön upp till 60 (kan vara fler, minns inte det exakta)sjukdagar,alltså tre-fyra månader, efter det går man ner till en viss procent i lön. Vet dock inte hur det är i andra brancher!

Duktiga Tjejen sa...

Intressant! Vi har alltid en karensdag och sedan 80% lön. Efter 10 dagar vet jag inte vad som händer, tror staten går in då istället för jobbet.