söndag 30 oktober 2011

Preggo-tips?

Jag var och gjorde cellprov (igen) häromdagen och det lät ungefär såhär:

-AJ, det gör ont!
-Nejdå, det är lite obehagligt bara.
-Alltså det gör ont.
-Nejdå, det gör inte ont.
-JO DET GÖR ONT.
-Jaha... *pillar om lite* Bättre nu?
-Eh, ja... Nu är det bara obehagligt...

Iallafall. Jag berättade att jag vill bli preggers och fick endast tre tips:
-Köp folsyra, sluta med p-piller långt innan & TA DET LUGNT.

Jag har redan börjat käka folsyra sedan ett par veckor tillbaka och köpt lalabings överblivna ägglossningstest, p-piller var åratal sedan, samma sak med ett festbloss på cigg (fyra år sen?), alkohol dricker jag ändå så himla sällan så det tänker jag skippa helt i två år framöver, kaffet har lagts ned sedan snart tre veckor och FÖRHOPPNINGSVIS har mitt D-vitaminvärde stabiliserats (får svar om nån vecka), men det där jäkla LUGNET liksom, hur fixar man det?


Bilden är lånad från nätet.

Jag är Stress-Agda nummer ett. Springer till bussen, springer till pendeln, jobbar alldeles för fort och hetsar upp mig över människor omkring mig (hatar att vara i stan, måste åka genom stan när jag ska hem eller till jobbet). I'm working on it, men det är helt klart svårast av allt. Det och att inte äta choklad.

Jag har bara berättat om de här planerna för EN ENDA VÄN i verkliga livet, och hon blev liksom gravid på första försöket efter ett glas vin samma kväll som de bestämde sig för att börja skaffa barn, så... Har ni några sånna där guldkornstips på lager? Typ nån häxdryck som får fertiliteten att blomstra och eller/lugnet att ramla ned över en?

38 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Nu snackar du med fel person :) hahaha....jag är så olugn man kan blir och jag blev gravid av "misstag". Det bara blev, helt oplanerat...sen försökte vi en vecka förra året, innan vi tog vårt förnuft tillfånga :) Jag tror nog att man måste tänka att det kommer att ta längre tid än man tror helt enkelt. Annars går man där första månaden och tänker att NU har det hänt minsann...NU. Och så kanske det inte är så. Då blir man väldigt besviken. Kör på och sen räkna med att det kanske blir i januari, februaro :) Då är det ju en kul överraskning om det blir nu eller december!

Joanna Björkqvist sa...

Tyvärr har jag inga grymma preggotips alls, utan hade bara tur att bli gravid på första försöket båda gångerna... En ofattbar lyx som jag inte alls var beredd på.

När det gäller att ta det lugnt kan jag bara säga; det behöver du oavsett om du ska bli gravid eller inte. Fundera en extra gång på ditt jobb t ex... Gör saker du tycker om. Promenera mycket - frisk luft lugnar.

Och du, min syster var här igår och jag visade då henne ditt bokomslag. Hon gillade det direkt och hade lätt köpt en bok som såg ut så! Hon har rest en del ensam och suttit precis så där på stränder i Thailand och kände igen sig... Kul! Så pepp, pepp igen! :)

My Myself and I sa...

Min kompis fick tipset att stå uppochner efter sjävla akten.

Hon blev gravid - vet dock inte om det berodde på att hon stod på händer ...

Husfrun sa...

Nej, tyvärr inga tips. Vi har haft en oförskämd tur bara. Men jag tror absolut på lugn och ro - så en semester med rekreation kan inte vara fel.
Kram.

Lisa sa...

Jag hade ju också turen att bli gravid under de första försöken så jag kan tyvärr inte hjälpa dig. Men jag tror det är viktigt att inte göra liggandet till ett tvång bara för att göra bebis, utan fortsätta ligga för att man vill ligga liksom. :)
Lycka till, håller tummarna för att det flyttar in en bebis i magen snart.

Miss Baglady sa...

Jag tycker att du ska kolla upp ditt TSH och TH värde med blodprov. sköldkörteln. En mycket underdiagnosticerad åkomma som många kvinnor har. Värdet ska enligt våra IVF-läkare ligga under 2,0 på TSH (om jag inte blandar ihop dem) för att nå maximal fertilitet. Ett värde mycket över 2 kan innebära svårigheter. Så kolla upp att du ligger bra på de värdena. Vanligt blodprov på vårdcentralen funkar. Jag äter Levaxin för att behandla det, det var det första jag fick börja med när jag undersöktes, och då låg jag inte särskilt högt över 2. Så det kan vara värt. Jag kommer nog få äta det resten av livet, men det är det värt om det innebär att jag nu kan bli gravid och bära fram ett barn. Lycka till!!

Duktiga Tjejen sa...

Oj vilket flyt och lyx ni verkar ha haft då:) Själv räknar jag inte med att bli redan i jan/feb, utan aldrig. Så positiv är jag... Fast senast till sommaren, annars blir jag knäckt.

Har oxå hört det att stå upp och ned, haha, får kanske testa?

Att ligg inte ska planeras och sånt, hm... Så kommer det nog tyvärr bli. Jag är dock som... Mest villig under min ägglossning automatiskt, så det blir nog lite naturligt ändå. Monki har dock varit den som sagt att det nog blir lite planerat (han vill ju spara på de bra spermierna) medan jag inte tror på det på samma sätt...

Joanna: oh så kul, gulligt att du skriver det, pepp pepp!

Duktiga Tjejen sa...

Miss baglady: tack, har redan kollat upp att det är bra! Man misstänkte sköldkörteln innan man hittade D-vitaminbristen hos mig, men tack för tipset! Har du överproduktion så att du är väldigt smal?

Johanna sa...

Jag kan ingenting om sånt här (vad är folsyra?) men vill bara önska lycka till!!

Duktiga Tjejen sa...

Johanna: folsyra har med B-vitamin att göra och är jätteviktigt för fosterutveckling, amning osv. Det behövs lite extra för att bli preggo/första månaderna eftersom fostret tar mycket av det. Samma med järn. Alla behöver dock folsyra oavsett :)

Anonym sa...

I maj 2006 fick jag "domen" att jag troligen kommer att ha svårt att bli gravid eftersom jag hade PCO (dock lindrig). Hade ändå varit lite förberedd på det eftersom min mamma också hade svårt att bli gravid och jag tänkte att det kanske är ärftligt på nåt sätt så jag räknade med att det kommer att ta länge. I slutet av juli/ augusti blev det oskyddat och i maj 2007 föddes sonen, det tog alltså alldeles otroligt direkt!

Mitt tips till dej är chill! Att skapa barn ska inte behöva vara något man bokar in i kalendern mellan jobbtider och träningspass (iallafall inte innan man verkligen BEHÖVER göra det pga konstaterade bli-gravid-problem). Det blir som det blir och när det blir, allt sånt vad man ska äta och göra och hit & dit tror jag skapar negativ press. Såklart förstår jag att du måste hålla koll på din D-vitamin dock, det var samma sak med min sköldkörtel -det är viktiga saker att ha i balans vid graviditet!

Ta det som det kommer såhär i början istället och passa på att njut av det! :) Lycka till! Håller tummar och tår!

Sus sa...

Sorry, inga tips, mina blev till på typ första försöket.
Men stress över att man vill bli gravid brukar ha en hämmande effekt verkar det som... så försök låta bli att stressa fram nåt.

Anonym sa...

Mannen som du ska försöka få barn med ska äta granatäpple!

Det här med stress kan ju bli en ond cirkel. Tänk då på att kvinnor blir med barn under extremt hårda förhållanden som t. ex. krig. Min barnmorska menade att stress inte är ett sådant stort "hot" som görs sken av.

Önskar dig all lycka till!

nillas liv på pinnen sa...

Att ha pressen på sig att bli lugn och avslappnad kan ju ytterligare öka stressen. Det är lite samma fenomen som att det blir svårare att somna när man ligger och aktivt anstränger síg att slappna av.

Känner du för att springa till bussen så gör det. Mindre stressad blir du nog först när din livssituation blir mindre stressad. Blir du inte gravid inom ett eller ett par år kanske du kan ändra på saker i din tillvaro?

Colombialiv sa...

Jag vet inte om det där med den psykologiska effekten, men vi försökte i fem månader, och varje månad hoppades jag en massa och ingenting. Tills sista månaden, då tänkte jag att äsch, nu kan det lika gärna få dröja till nästa månad, för det är bara två veckor kvar tills vi gifter oss och jag vill gärna kunna skåla i champagne på vårt bröllop. Då smällde det till.

Det kan ju såklart bara vara ett sammanträffande, men precis som Sus säger tänker jag att det här med att gå och hoppas och tänka på det hela tiden kan ha en hämmande effekt.

Anonym sa...

Jag blev gravid på försök två men grinade redan när det inte blev ngt på första. Var så innerligt trött på alla som tjatade om att de minsann blev gravida på första försöket men hade ju tur som blev det snabbt ändå. Men strunta i alla som tjatar om hur fort det gick. Jag har vänner som det tog ett år för.

Det enda råd jag har är att ha massor av sex :) Så att det alltid finns små krigare beredda när det dyker upp ett ägg liksom. Ha! Ha! Typ varje dag... Men det skall ju vara kul oxå även om jag kan erkänna att det blir lite produktion av det, särskilt om man är en sådan där som går in för saker till 100 procent som jag.

När det gäller att slappna av och ta det lugnt har jag tyvärr inga bra råd. Men min väninna som var väldigt jobbstressad blev gravid ändå. Så försök att slappna av.

Kraaam Erika

Duktiga Tjejen sa...

Tack alla! Men fasen vad snabbt det har gått för se flesta. Till och med fem månader tycker jag är snabbt! Jag kommer chilla med det i några månader, sedan kan jag nog automatiskt inte göra det längre. Men sex varje dag, huh vad... Jobbigt, haha! Jag är jämt så trött, han med, men vi får se. Några gånger i veckan borde man väl kunna få till ;)

Granatäpple var ett bra tips, kom på att hälften står för mannen faktiskt. Har även hört att solrosfrön ska öka fertiliteten hos män :)

Anonym sa...

Ja men det tror jag också är viktigt som Nilla säger, att du inte sätter pressen på dej att du MÅSTE bli lugn och avslappnad NU! :)

Anonym sa...

Jag såg precis på reklam på 4an att det finns en sticka som visar vilka dagar som du är mest fertil :) kommer såklart inte ihåg vad den hette :(

Anonym sa...

Jag såg precis på reklam på 4an att det finns en sticka som visar vilka dagar som du är mest fertil :) kommer såklart inte ihåg vad den hette :(

Duktiga Tjejen sa...

Stoffisen: det är sånna ägglossningstest som jag skrev om i detta inlägg att jag köpt från lalabing :)

Anonym sa...

Semestern i Venedig kommer bidra till lugn. Njut och relaxa då och så tänk att det blir när det blir, inte lätt men försök! Då minskar stressen och pressen. Och bry dig inte om alla som ev. frågar och tjatar. Var tydlig och säg att du talar om när du haft lyckan att bli gravid och undanbed dig alla typ av "graviditetsfrågor" tills dess.
Lycka till-kram!

Duktiga Tjejen sa...

Helena: tack! Och bara en kompis på roligt vet detta, ingen annan förutom hon och ni... Skönt! Ingen kommer därför fråga :)

Anonym sa...

Snäckor alltså... Hmm. Jag hade skippat dem.

Måste be så hemskt mycket om ursäkt för mitt illa stavade inlägg ovan. Jag AVSKYR stavfel och särskrivningar. Det riktigt skär i ögonen. Kontrolläser alltid något innan jag trycker på kommentera, men gjorde inte det nu eftersom jag hade en otålig pojkvän i närheten som ville se på serie ihop. Det fick jag bittert ångra då ord hade försvunnit och mellanslag uteblivit... Aoutch... Skriver man på iphone blir det en del fel. Sorry alltså 

-Jenny-

Anonym sa...

Mähh, jag kommenterade ju på bokinlägget och så dyker det upp här!?

Jag har hur som helst inga tips eftersom jag ska gå igenom samma sak själv. Plockar spiralen om några veckor och känner mig redan stressad. Dels vill jag inte bli gravid alldeles på en gång, men jag vill inte heller behöva vänta flera månader. Det är så stort att jag vill hinna landa lite innan det händer.

Jag har hört att killen ska dricka mycket kaffe om man vill ha en son. Det vill jag och min sambo dricker ganska mycket kaffe så det får gärna stämma....

Åsa sa...

Åh...lycka till kära blogg-vän :)
Det kommer gå bra, framförallt med så fina förberedelser :)

Stor kram Åsa

Anonym sa...

Ta på gubben mysbyxor och pösiga kalsonger.
Inte för att det är sexigt..., utan för att "paketet" får hänga mer fritt och då blir det inte för varmt för spermierna.
Text hittad på nätet;
"Testiklar producerar den bästa sperman i sval temperatur. De trivs bäst vid 34,5-36 grader, vilket är ett par grader under normal kroppstemperatur. Att arbeta i en varm miljö eller att sitta under långa perioder anses höja testikeltemperaturen och leda till fallande spermieantal eller -kvalitet. Att ha en laptop i knät och köra bil under längre perioder har också sammankopplats med en förhöjd temperatur i testiklarna."

Lycka till, och glöm inte njuta av varandra ;-)

/CC

Mammas machete sa...

Jag vet! Försök intala dig själv att du absolut inte vill bli gravid och att en graviditet är det jobbigaste som skulle kunna hända just nu. Det funkar alltid :). (Jag har faktiskt fört statistik).
En annan grej.. har du oregelbunden mens? en vän här i C som försökt få barn i åratal blev undersökt och fick ett piller som skulle göra ägglossningarna mer stabila (typ ett p-piller som inte skyddar mot grav). Hon blev gravid direkt efter det. Kolla!

Anneli sa...

Det bästa är nog att inte tänka så mycket på det, men det är också det absolut svåraste att undvika.
Jag önskar dig lycka till av hela mitt hjärta!

Anna sa...

Strunta i ägglossningstesten i början, en läkare sa till en vänninna att när hon väl fick ett positivt resultat på dem så kan hon redan ha "missat båten" - alltså det är bäst att ha sex typ varannan dag hela tiden. När testet visar positivt så ska spermier helst redan vänta i givakt... lycka till.

Duktiga Tjejen sa...

Tack alla!

Jenny: skriver själv oftast kommentarer från Iphonen så jag vet hur det är! Lycka till själv, hoppas det blir som tänkt! Men det där med kaffe måste väl ändå vara en myt? Jag har bara hört att koffein är negativt? ;)

Åsa: Tack!

CC: Roligt att du skriver det, min kille brukar alltid säga samma sak och han använder även det argumentet när jag frågar om han vill gå med på spinning. Nej nej, för varmt för spermierna...Tack för din långa kommentar!

Mammas machete: Kanske bästa tipset, haha, så blev jag till iallafall, till och med MED preventivmedel! Blir dock svårt, men ska testa;) Har regelbunden mens oftast på timmen, förutom då jag hade en cysta och som värst d-vitaminbrist.

Annelie: Gulle!

Anna: fler som har sagt det nu faktiskt, dessutom känner jag ju själv när jag är som mest fertil automatiskt. Bra instinkt. Fast testet ska ju visa något dygn innan, så då borde man ha en chans för spermierna att redan stå i givakt, hihi!

Emmas sa...

Jag har ju tyvarr inte basta forutsattningarna for att ge tips inom just det har omradet (inga barn), men personligen har jag alltid haft en ratt flummig installning till det mesta har i livet, du vet "slappna av sa gar allt bra, yadayada etc". Och hittills har det ju funkat. Men HUR man gor, det vet jag inte. Dock ar jag ratt overtygad om att den dagen det ar min tur sa kommer det att vara samma fragor, sjalv har jag ju atit p-piller i nara 13 ar sa det lar ju bli en pars i sig...

Lala sa...

Jag blev gravid på tredje och fjärde försöket. Mellan Nils och Emmy åt jag inga p-piller och trodde att jag skulle bli gravid på första försöket. Det var jävligt dumt av mig att tro det...guuuud vad lång hösten blev! Och den blev uppstaplad i 2veckors perioder..ägglossning-mens. Varje gång jag hade ägglossning under hösten hade vi översovande besök, det gjorde ju inte saken lättare. Sen fick jag höra att om man åt p-piller och slutade (för att bli med barn) blev man gravid snabbare, för alla hormoner rusade till och kroppen ville bli gravid. Jag fick höra det då jag trodde att även fjärde försöket gått åt skogen, dagen efter plussade jag:)

Hanna Lans sa...

rent krasst så blir det flest pojkar om du kör med ägglossningstest. Detta för att pojkspermierna är snabbare än flickspermierna. Om du då har sex vid ägglossning är det större sannolikhet att det blir en pojke. Flickspermierna överlever dock längre, så därför är sannolikheten större att det blir en flicka om du har sex flera dagar innan ägglossning.

Om man nu bryr sig om könet och det är ju inte alls 100% att det blir sådär.

Annars är mitt enda tips att se till att ingen av er har svamp eftersom det förstör ph-värdet och spermierna dör onödigt fort då.

Lala sa...

Ja, jag har hört nåt om att "pojkar gör man och flickor blir det". Jag är inte alls säker på när, var och hur Emmy blev till! Min ägglossning kom inte alls när jag trodde den skulle komma och att vi hade "onödig" (hahaha) sex utanför ägglossningsdagarna minns jag INTE - men så måste ju fallet ha varit. med Nils hade vi lite mer koll. Läser att du känner av din ägglossning - det gör inte jag!

Colombialiv sa...

Nu kom jag pa ett tips som jag fick men själv aldrig provade, sa jag har inga garantier för att det funkar.

Bisolvon!

"Bisolvon är ett slemlösande läkemedel som kan köpas receptfritt på apoteket. Både mannen och kvinnan bör genomgå behandlingen så att bådas sekret tunnas ut. Ta ungefär 10-15 ml om dagen från mens och ett par veckor fram gör att livmodersekretet tunnas ut. Detta kommer att göra så att spermierna lättare kan ta sig fram. Barnlöshet beror ofta på att sekretet hos kvinnan är för tjockt.

Googla bisolvon + gravid sa hittar du massor.

Duktiga Tjejen sa...

Vilka bra tips och oj det med spermierna, hade ingen aning. Kön spelar förvisso ingen roll...

Helena: Hoppas verkligen du får jobba på bebis snart oxå...

Fröken Svensson sa...

Mitt råd är att inte tänka på det för mkt. Man kan sätta blockeringar genom att göra det. Jag hade domen att ha svårt att bli gravid i flera år. Så fort jag träffade en annan läkare som sa att jag minsann kunde blev jag det direkt.
KRAM o lycka till!