fredag 18 november 2011

Bakslag.

Efter en solig sommar och receptbelagd medicin tog jag uppföljningsprover på min D-vitaminbrist.

Idag fick jag provsvaren.

Min D-vitamin har minskat.

Från att jag hade stor brist ökade den till brist, och nu är den tillbaka på stor brist igen. Vad gör man när varken den naturliga medicinen (sol) eller receptbelagd hjälper? Gräver ned sig i ett  hål och drar täcket över huvvet?

Jag vill bara gråta och gå hem. Orkar inte med den här hormonrubbningen längre. Jag vill kunna få ett friskt barn, träna, slippa ha ont, slippa muskelförtvining, slippa vara yr och överkänslig.

Jag tar timeout ett tag nu.

Om ni inte hör från mig på ett tag är det därför.

18 kommentarer:

Johanna sa...

Men NEJ, vad tråkigt att höra! Fy fan.

Vet inte ens vad jag ska säga, det finns ju inget som hjälper. Men om det är sol din kropp behöver, så kanske en längre solsemester? Det är ju väldigt mycket lättare sagt än gjort såklart, men kan man inte få sånt subventionerat om man behöver det i hälsosyfte! Som folk med psoriasis som åker till mallorca, typ?

Det känns som att du skulle må bra av ett par veckor/månader i en solig och avstressad miljö.

Hur som helst, hoppas det ordnar sig. Det gör det! Kram på dig.

Emmas Bokhylla sa...

Fasiken vad trakigt att hora, jag blir verkligen ledsen for din skull! Jag hoppas att det kommer att vanda, pa nagot satt, for du fortjanar verkligen att bli frisk snart!
KRAM!

Tears and Pearls sa...

Skickar en stor kram!!!

Colombialiv sa...

Åh NEJ fy fan vad orättvist! Soolarium? Mer mediciner? Vaad säger läkarna?
Hoppas du blir bättre igen snart.
Stora kramar

Colombialiv sa...

Åh NEJ fy fan vad orättvist! Soolarium? Mer mediciner? Vaad säger läkarna?
Hoppas du blir bättre igen snart.
Stora kramar

Bondhustrun sa...

neeeejjjj! fy vad jobbigt. stor kram.

Lisa sa...

Men nej! Åh så orättvist, önskar verkligen jag kunde hjälpa dig på nåt vis, men jag har noll koll på sånt där. Se till att vila och låt det ta den tid det tar.
Stor kram!

Anabanana sa...

Fan vad jobbigt.. Orättvist jävla jobbigt :(

*styrkekramar*

Hanna Lans sa...

Nej, vad trist! Får jag ändå vara en tråkig person och rekommendera att du slutar med gluten under en månad och se om du mår bättre? Gluten kommer med så många förbannade följdsjukdomar som man upptäcker en efter en. I Sverige testar man inte hela kroppen för detta så det är svårt att upptäcka om inte tarmarna är de som tar stryk.

All that said: Stoppa ner dig i en skön soffa, sätt på en trevlig film, ät något onyttigt och gråt. Efter det brukar man få lite hopp igen.

Kram!

Anonym sa...

Tänker på dig. Kram

Sus sa...

Funkar sånadär sollampor med tanke på D-vitaminbrister också? Inte solarier utan mer sånadär som deprimerade använder i vita rum?

Så otroligt trist. Kram.

Mammas machete sa...

uff. jag säger som Annika - lägg dig och stek i grillen! jag läste nyss en ny rapport om solljusets betydelse för oss människor (hittar tyvärr inte länken), där det senaste decenniets solvarningar och solkrämer lyfts fram som - om inte felaktiga - så farligt överdrivna. det är farligare att vara utan sol än att sola, hela den nakna kroppen, utan solskydd, en halvtimme per dag ska det vara för att kroppen ska producera tillräckligt naturligt d-vitamin(solarium funkade likadant enl rapport - ska leta efter den). kram! hoppas det löser sig! /Julia

Mammas machete sa...

oj, nu gick jag in och läste på dina taggade d-vitamin-inlägg. har nog missat en del! du kan ju ALLT! puss och kram! (en vän sa till mig en gång att det positiva med att ha någon form av sjukdom är att man bli expert :). /Julia

Linnéa i Colorado sa...

Nej nej nej... Jag håller med Hanna. Prova utan gluten, och sola solarium. Kan i arbeta hemifrån så du vara utomhus all soltimmar? Arbeta på distans och ifrån ett soligare land ett par veckor? Usch, jag vet att du redan tänkt över allt men det är svårt att inte ge råd. Stor stor kram

Duktiga Tjejen sa...

Tack hörni. Problemet är ju att solen inte har hjälpt mig, inte heller medicin. Ska till specialist, men får be om remiss först 28 nov. Vet precis vem jag vill träffa och han vill träffa mig, men det måste gå den här vägen.

Jag har testat för gluten och har ingen allergi. Har testat det mesta. Är så jävla trött på det här och den enormt dåliga hjälp jag har fått. Har tagit mängder med blodprover och vårdcentralerna SUGER.

Hanna Lans sa...

Överge vårdcentralerna och satsa på att gå privat. Och Sveriges glutentester är skrattretande. Mitt visade NADA. Jag blev diagnosticerad i USA.

Duktiga Tjejen sa...

Jag får inte gå privat eftersom jag började hos VC, trots att jag har privat sjukvårdsförsäkring. Jag var din från början. Fattar inte varför jag gjorde så. Pucko. Hade liksom privat sjukvård då och tänkte inte. Ringde dem idag.

Burgschki sa...

men åh. hoppas det reder sig för dig raring!!