onsdag 28 december 2011

Fyra liter laxermedel.


Vaknade av att det brände som fan mellan benen av svampen eller vad sjutton det nu är. Jag är så trött på min jävla hormonrubbning och att allting kollapsar. Hur ska vi någonsin kunna få barn? Hur ska jag kunna bli frisk? Det känns så avlägset.

Den 19 januari ska jag göra biopsi. Koloskopi och gastroskopi. Efter det ska jag kontakta gyn, igen, men det gör så ont att bli undersökt att jag drar mig för det. Börjar nästan alltid grina av smärta.

Vet ni vad jag oroar mig mest över nu? Det där dygnet innan då jag inte får äta men ska dricka FYRA LITER LAXERMEDEL efter klockan 17. Jag har det lilla problemet att jag knappt kan dricka ett glas vatten i vanliga fall. Jag blir nästan aldrig törstig. Glömmer att dricka. Monki får påminna mig, och jag tar det där glaset vatten och märker tre timmar senare att jag bara tagit en klunk.

Detta ovanliga fenomen ligger i släkten, och de har inte kollat det på mig eftersom jag inte brukar reflektera över det, men när det kollade morbror och moster hittade de annorlunda blodkroppar som tydligen tar bort törst. Åkej. Min kropp är ett kapitel för sig, som ni nog har förstått. 

Så, fyra liter laxermedel, förstår ni hur mycket det är på en kväll? Hela veckan innan får jag inte äta skal, frön eller sånt heller.

Och så kommer jag bo på toan.

Håll tummen för att de hittar glutenintolerans som de inte såg på blodprover. Faktiskt.

Alternativen är bara så mycket värre.

24 kommentarer:

Miss Baglady sa...

Verkar sjukt jobbigt, stackars. Dricka laxermedel. Vad är det som händer liksom?

Johanna sa...

Men fy fan! Lider med dig här, det låter helt vansinnigt. Hoppas all skit leder till att de kommer på vad som är fel och kan fixa't!

Lisa sa...

Ja din stackare! Lider verkligen med dig och håller tummarna för att de hittar nåt.

Duktiga Tjejen sa...

De ska se vad som är fel i tarmarna som inte kan producera D-hormonet. Något hämmar det. Jag kan ta upp det enda D-vitaminen, men inte omvandla till hormon. Hoppas på glutenintolerans, vilket är den bästa lösningen. Alternativ är olika infektioner i magen eller cancer.

Eller nästan värre - att de inte hittar något alls. Då finns kanske ingen lösning och på sikt kommer min kropp sluta fungera och jag kolar kanske vippen.

Trillingnöten sa...

Herregud! 4 liter! Helt galet mycket! Jag är också sån som inte dricker mycket, men nu försöker jag mer efter all julmat jag ätit...går så där. Glömmer!

Hannapanna sa...

Här är en som gått igenom det där flera gånger. Och dricka kontraströntgenvätskan är överjävligt. Laxerande medlet är piece of cake jämförelsevis. Jag håller tummarna för gluten! Och du, vad gäller underlivet fick jag ett jättebra tips av min gynekolog, jag har ju samma problem som du verkar det som: Ringblommeolja, smörjsmörjsmörj! Finns från Weleda. Har gjort underverk för mig, men det är en geggig business, det är det.

pim sa...

Så mycket ? fy. fast de jag känner som gjort samms sak tyckte undersökningen var tusen ggr värre än laxermedlet..fast kan man inte dricka är det ju skitjobbigt (öhhh så dumt det blev :P)

det där med törst är en intressant historia. mim faster är aldrig törstig då hon har för lite saliv i munnen.hennes tandläkare tvingar henne att dricka för att inte förstöra tänderna..

Duktiga Tjejen sa...

Trillingen: En till! Varför dricka mer efter julmaten? *Nyfiken*.

Hannapanna: Tack för tipset! jag fick tips av mandelolja endast, men det är ju värdelöst då min kille är allergisk mot mandlar... Jag ska köpa detta på stört.

Jag tror säkert att det finns värre saker att dricka, mitt problem är mest att få i mig FYRA liter. Skiter i hur det smakar, faktiskt. Hur jag rent fysiskt ska få i mig så mycket vätska, som dricker så lite vanligtvis, är en stor utmaning.

Vem är du? Om du har fler tips, vill dela tankar eller något får du gärna maila mig, om du vill.

duktigatjejen@gmail.com

Pim: Jag tror också att undersökningen är värst, men jag vill ju göra den, måste göra den. Jag låter dem göra vadsomhelst bara jag fåt något svar. Jag tror ärligt talat att gastro är värre än koloskopi....

Linnéa i Colorado sa...

Jag gjorde samma resa i feb, att dricka så mycket för en som vanligtvis nöjer sig med ett glas vatten om dagen är riktigt obehagligt. Jag ville kräkas. Men det löser sig (haha) och om du känner att det är obehagligt på undersökningen så ger dig lugnande. Det hjälpte massa.

Sus sa...

4 liter?
Alltså innan snitten var jag också tvungen att tömma magen/tarmarna men det räckte med ett piller och jo tjosan det var effektivt.

Jag har säkert samma "fel" i blodkropparna. Jag är så gott som aldrig törstig! Vilket resulterar i att jag dricker minimalt och när jag inte tänker på det så kan det bli farligt om sommaren...
Stresiga arbetsdagar kan jag komma på mig själv att jag har druckit en kopp kaffe på hela dagen o thats it. :P

Hanna Lans sa...

Det var jag som var Hannapanna, jag kunde bara inte länka.

Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog sa...

Men du! Jag behövde INTE dricka 4 liter Laxabon innan. Det har kommit något nytt så man tar bara två små glas med två brustabletter i och sen laxerar man.... kolla om du kan få prova det istället?! Minns inte vad det heter bara men det funkade toppen! :)

Kramis

MissPkm sa...

Usch och fy och fan.. Tycker så synd om dig. Nån autoimmune låter det ju som... men samtidigt funderar jag på fibromyalgi.. ???

Anonym sa...

Nu är det såhär; Jag håller tummar och tår att det går bra. Men laxermedel. Hua.. :(

Kram

Lisa H sa...

Åh hjälp! Fyra liter av vad som helst låter mycket!? Men jag antar att det verkligen måste bli kliniskt rent i dina tarmar för att undersökningen ska fungera..?

Håller alla mina tummar och tår att undersökningen ger resultat så att du kan få hjälp med dina D-vitaminer!

Mallan sa...

FYRA LITER?!? Snacka om att täppa till avloppsrören efter det....

Fifi sa...

Men din stackare, det låter fruktansvärt! Du får försöka se det som att kommande graviditet och förlossning kommer att framstå som a piece of cake i jämförelse.

millandante sa...

Oj och oj... hoppas du får svar!
Jag inser att jag hittat en intressant blogg här, jag återkommer:)

Mvh Milla

Adelia sa...

Du kanske kan ställa ett alarm på snooze och låta det påminna dig var tionde minut eller så? Men jag förstår att det oroar dig, min förra pojkvän tyckte just kvällen och natten före var jobbigast när han gjorde samma grej för några år sedan. Själv satt jag på hotellrummet och åt god takeaway medan han fick tvinga i sig laxermedlet och sen ta konsekvenserna av det.

Men angående att du skriver att själva undersökningen är värst, skulle inte du få vara sövd under den? Hade för mig att jag läste det här, men det kanske var någon annanstans.

Anneli sa...

OMG!! Hoppas att du får ett svar som hjälper dig.

Duktiga Tjejen sa...

Tack alla... Och att det finns något man bara dricker två glas av, vilken skillnad! Fyra liter är galet. Det är vad jag har recept på...

Tror inte jag blir sövd. Trodde det först, men de för ju gastro oxå och då blir man inte sövd. Däremot hoppas jag på lugnande.

Husfrun sa...

Usch, jag börjar nästan må lite illa när jag läser om vad du ska tvingas gå igenom. 4 liter är inte lite det.
Håller tummarna.

Anonym sa...

Låter verkligen scary, men det är bara att försöka bita ihop och tänka på endamålet - att du nu äntligen får den hjälp du verkligen förtjänar efter alla problem! Styrkekramar!

Duktiga Tjejen sa...

exakt, får ita ihop och tänka på ÄNDAmålet, haha. Alltså literally speaking... de ska ju ta ena provet genom ändan... well... :S