fredag 2 december 2011

Mens eller inte mens?

På lördag är det dag 28 av cykeln. Jag är ganska övertygad om att mensen kommer komma där som vanligt, precis lagom då vi ska på trettioårsfest. Jag kommer då ha ont både i mage och i själ.

Magen och ryggen har jag ändå ont i varje dag, lite som konstant mensvärk med  hugg då och då så att jag knappt kan stå. Har liksom vant mig vid att må som en gammal kärring.

"Du mår ungefär som jag", sa min mormor i telefon igår.

Skillnaden är ju bara att jag är 31 (om tre veckor) och hon 89.

Och nu gör jag det igen. Utgår ifrån något negativt. Fast för mig är det bara realistiskt. Oddsen för mig att bli gravid känns inte sådär jättestora. De brukar ju inte vara det om man är en gammal kärring.

13 kommentarer:

MissPkm sa...

hmm... om vi ser det positivt så är ju en regelbunden mens iallafall tecken på att något fungerar i kroppen. (jag vet, måste hitta någon positiv vinkel i allt - sorry).

Jag håller iallafall tummarna för dig.

Colombialiv sa...

Blir du inte gravid är det nog för att kroppen inte är riktigt redo ännu.

Mitt säkraste tips för att förutspa om man är gravid eller inte (det var sa jag fattade att jag var det, innan mensen skulle komma) är detta:
Mellan mens och ägglossning har man vita flytningar. Mellan ägglossning och mens är de gulaktigare. Fortsätter flytningarna att vara vita när det närmar sig mens är du nog gravid.

Jag haller tummarna en massa för dig!

Duktiga Tjejen sa...

Miss PkM: Helt sant! Tar det inte för givet och det är ett friskhetstecken! När jag mådde som sämst med D-vitaminbrist och cysta var den inte regelbunden...

Colombialiv: Intressant! Ska hålla utkik nästa period. Fast mina flytningar är aldrig gulaktiga, eller så har jag bara inte tänkt på det? Vet inte om jag tror på det där med att inte vara redo. Delvis kanske, men det ska ju funka från killens sida oxå... Även om min kropp skulle kunna vars redo menar jag. Ska Inte stressa upp mig över detta förrän i vår.

Joanna Björkqvist sa...

Du är väl inte en gammal kärring???? Det är väl inte du som är 89???

Ta det bara lugnt. Jag läste för några år sedan att hårfrisörskor har betydligt svårare att bli gravida än kvinnor i genomsnitt, så var glad över att du inte är frissa!

Jag håller tummarna sjukt mycket!

Duktiga Tjejen sa...

Joanna: eh, min kropp är det nu som sjuk, jo.

Sus sa...

Har aldrig märkt någon skillnad på det där som Colombialev nämnde.. hm.
Däremot hade jag mensvärk då mensen borde ha kommit, men det gjorde den inte. (2ggr då..)

Hanna Lans sa...

Det enda jag kände när jag var gravid var att det inte kändes som att jag var gravid. Helt plötsligt förstod jag de kvinnor som födde barn utan att ha vetat att de varit gravida.

Håller tummarna för ingen mens!

Jag skrev ett meddelande till dig på FB ang. hur min sjukdom var etc, vet inte om det hjälpte?

Colombialiv sa...

Jag menade mest att kroppen kanske inte är redo i och med D-vitaminbristen och stressen och allt det (även om det är en massa grejer utöver som ocksa ska klaffa).

Det där med flytningarna hade jag heller aldrig tänkt pa och jag hade nog inte lagt märke till det om det inte varit för att jag googlat en massa pa tidiga graviditetstecken och hittat det nagonstans pa nätet och därför höll utkik.
Pa mig stämde det i alla fall pa pricken!

Jag haller tummarna jättehart för er i helgen!
Kram

Lisa sa...

Jag håller både tummar och tår precis svinmycket för att du inte får mens imorgon!

Mammas machete sa...

Hej! Kul. Det här med mens är ju så himla laddat. Att be tusen gånger till alla gudar att den SKA komma eller att be tusen gånger till att gudar att den INTE ska göra det...
Apropå de andras inlägg så är ju graviditetstecken otroligt individuellt. Jag FICK faktiskt mens när jag var gravid. Det var ingen vanlig mens, utan en mindre blödning. När jag fick den även vid andra graviditeten fattade jag direkt vad det handlade om :). Kram!/Julia

Anna sa...

Tänk positivt! Regelbunden mens är det inte alla som har, och det är ett jättebra tecken på hälsa (inom det området iaf). Mensvärk och kramper kan vara ett tidigt tecken på graviditet. Lycka till.

Trillingnöten sa...

Vet du, man vet aldrig :) Keep the good spirit up och du kan bli överraskad. Fast å andra sidan är du lite som jag...ibland, när jag verkligen vill nåt tänker jag på det värsta som kan hända för att sedan blir positivt överraskad :)

MissPkm sa...

Om du har tillgång till boken "Taking Charge of your fertility" så kan du supersnabbt se om du är gravid eller inte. Både med flytningar och med kroppstemperatur. Det är ganska fantastiskt faktiskt.

KRAM