måndag 16 januari 2012

Status.

Jag har inte blogg-torka, snarare...blogg-spya. Har knappt lämnat sängen på en vecka och vet inte vad som händer omkring mig. Jobbar hemifrån tillsvidare och har fått läkartid imorn och på fredag. Frågan är bara hur jag ska ta mig dit. Gråter, mår illa och spyr omvartannat. Mitt mål har varit att duscha var tredje dag, men jag har gett upp det nu. Även att titta ut genom fönstret varje dag. Måste börja med rimligare mål.

Det är nog tur att jag inte visste hur förjävligt det skulle vara, för då hade jag kanske inte valt det här som jag längtat efter så länge. De säger ju ändå att de ska vara värt det?

Och att det går över om en sisådär fem-sex VECKOR.

//Ynkliga-Agda.

Ps. Jag orkar inte läsa bloggar så ofta just nu, men jag tänker på er.

37 kommentarer:

Colombialiv sa...

Stackars, stackars, stackars! Hoppas du far hjälp pa fredag, sadär ska du verkligen inte behöva ha det!

Kram

Burgschki sa...

men gud,stackare!!hoppas verkligen det går över snart.

Duktiga Tjejen sa...

Har nog fått riktig otur! Min kropp kanske egentligen inte var redo, med d-vitaminbristen och det. De säger åtminstone att det är "positivt att må illa, ju värre ju bättre" typ. Eh.

Sofia sa...

Stackars dig! Har hört från andra att den första tiden i graviditeten är inte den roligaste. Var precis och fikade med en granne som sa att hon var superdeprimerad de första fem månaderna. Eeek. Men nu mår hon toppen, och det gick över!

Åsa sa...

Men hualigen...usch, din stackare :(
Snart blir det bättre efter läkarbesöket ska du se.
Stor stor kram på dig!

Joanna Björkqvist sa...

Rimligare mål än så??? Herrejösses, vad jag lider mentalt med dig! Det är ju så yttepyttemål att det gör ont i hjärtat att du inte kan klara dem.

Hoppas verkligen att det vänder efter de där veckorna i alla fall!

Sus sa...

Jag känner igen det så väl. Jag låg i sängen nonstop i någon vecka med O. (Jo, det med känslostormarna är också bekant.) Andra gången gick det något bättre... men jag minns ännu när jag o O var ensamma en dag som inte var den bästa och han undrade varför han bara fick makaroner o smör till middag (för jag orkade på allvar inte göra nåt mer..)
Men det GÅR över. Lider med dig.

MissPkm sa...

Usch och fy... alltså - lider med dig så fruktansvärt mycket!! Att du ska må så dåligt. Vet inte om läkarbesäket kommer hjälpa så mycket, men kan ju vara skönt att få komma dit och veta att allt är bra med bebisen å andra sidan. Kram tillbaka och hoppas verkligen att det går över snart.

Lala sa...

Men stackare! Hoppas det snart går över !! Har oxå hört det du skrev om att må illa. Konstigt egentligen. KRAM

Hanna Lans sa...

Klart att det är värt det! Men inte just nu. Du kanske inte kommer tycka att det är värt det förrän du är i mål. Ibland är det så. Men då kommer du också ha glömt av hur jobbigt det var. Så fungerar mammaminnet. :)

Hjem Kära Hjem/ Anna sa...

Asch, jag har inte haft det så i min agraviditeter så jag anar inte hur illa du har det, men jag hpppas verkligen det går över SNART! Många krya på dig kramar, Anna

Anonym sa...

Urk, stackars dig! Försök ändå se ljuset i tunneln långt där borta. När du väl får sniffa bebis, din bebis, kommer det ändå att ha vart värt det!
Kram
-Jenny-

Nadja sa...

Jag tänker på dig och lider med dig. Hoppas att du snart blir bättre och får börja njuta av din graviditet!

Lisa sa...

Ja snart får det väl ändå ta och vända! Håller som sagt tummarna för att du inom kort kan börja njuta av din graviditet.

Anneli sa...

Usch och fy, stackars dig! Jag håller tummarna för att det snart blir bättre. Mycket bättre!

emma sofie w sa...

Åh, jag hoppas verkligen verkligen att du får hjälp på fredag. Ingen ska behöva må så dåligt. Kram och pepp!

Mammas machete sa...

Oj! Här i C sägs det att ju mer man spyr ju mer "fäst" är den nya människan i magen, alltså att illamående minskar risken för missfall. Försök tänka på det så kanske du mår en smula bättre :). Krya krya! Kram!/Julia

Trillingnöten sa...

Klart du måste få hjälp! Din stackare! Det är ju svårt att veta hur kroppen reagerar innan man blir gravid. Plus att alla graviditeter är olika, även om man varit gravid förut. OM det blir en nästa gång kan det kännas bättre...Hoppas att du får den hjälp du behöver!

Husfrun sa...

Usch, så där är inget roligt att må. Tyvärr känner jag så igen mig. Det blev dock bättre när jag fick äta åksjuketabletter när jag var gravid med yngsta. Det hjälpte lite.

Kram.

Emmas Bokhylla sa...

Stackare, det later rent ut sagt forjavligt. Jag tanker en massa pa dig och hoppas att lakarbesoket ger dig nagon hjalp, att ligga sa i veckor later fruktansvart!
Kram!

Annika sa...

Åh jag vet precis,jag är i v9 ungefär och har spytt och knappt kunnat äta på två veckor... Ska testa akupunktur imorgon och träffa en läkare. Så jag håller tummarna för mig och dig :) kram!

Miss Baglady sa...

Uach jobbigt. Hoppas det blir bättre snart. Kan liksom inte ge dig så mycket råd då jag själv klarat mig så lindrigt undan. Hoppas i alla fall att det går över och inte varar i 9 månader...(vilket jag inte tror är särskilt vanligt)

Duktiga Tjejen sa...

Tack alla.

Den här morgonen har varit den värsta hittills, bara för att jag verkligen ville duscha. Ramlade ihop på golvet och spydde fem ggr liggandes. Trodde nästan jag var döende.

Det sägs här oxå att ju mer illa, ju mindre risk för missfall, men just nu är jag inte ens glad över det. Är sjukt nedstämd on top of illamåendet.

Joanna Björkqvist sa...

Jag kan inte ens föreställa mig hur det är att må så illa. Min fantasi räcker liksom inte till, så hemskt låter det...

Hoppas, hoppas att det vänder snart. Det måste det.

Allvarligt talat; får du i dig någon näring? Det måste du. En nära väninna till mig mådde lika illa ( i alla fall ungefär) och hon fick läggas in med dropp för att rädda både henne och bebisen. Där fick hon ligga ett tag. Det är alltså en möjlighet, för du måste få näring! Glöm inte att näringsbristen också gör kroppen svag...

Tänker så på dig!

nillas liv på pinnen sa...

Jag förstår att du har svårt att tro det nu, men som mamma till tre flygfärdiga barn kan jag tala om att DET ÄR SÅÅÅÅÅÅÅÅ VÄRT DET! Du anar inte.

Västgötskan sa...

Jag vet exakt hur det känns. Stackare...! Hoppas verkligen att du mår bättre snart!!! :-(

*styrkekramar*

Camilla - Vardagslycklig sa...

Jag lider verkligen med dig. Nu är du värre drabbad än jag.. men man kommer över det snabbt när det väl gått över. Vad skönt att du kan jobba hemifrån i alla fall. Styrkekramar till dig!

Duktiga Tjejen sa...

I love you guys.

Jag kommer bli sjukskriven, och få medicin. Barnmorskan menade att jag har drabbats av extremt illamående och att det inte är så vanligt, tack och lov.

Hittills hade jag inte näringsbrist Joanna, vilken lättnad! Fortsätter det såhär lär jag dock få det. Än så länge har jag reserver. Barnmorskan pratade oxå om att läggas in i senare skede för dropp om detta fortsätter.

Anonym sa...

Men fina du!
Det kommer att bli bra, men att känna sig dålig är ju inte direkt något man har på önskelistan..

Stor krya-på-dig-kram!!!

Johanna sa...

Men herregud, VAR finns rättvisan? Sådär illa kan man ju inte må, hoppas verkligen att läkarna har någon bra mirakelmedicin mot illamående. Så att du mår bättre snart, och får gå omkring och gotta dig och glädja dig istället. Är ju omöjligt om man mår illa.

Stor kram och krya på dig, eller vad man nu säger!

Jojjo sa...

Blå, håller tummarna för att du mår bättre snart! Bra att jag får läsa sånt här, baby boomen i min bekantskapskrets håller annars på att göra mig tokig av bebislängt, haha

Lisa H sa...

Ojoj.. Du är verkligen ILLAMÅENDE..! Stackars. Men det borde bara kunna bli bättre? Snart!? Hope so, verkligen. Kram!

egoistiska egon sa...

Usch! Alla andra har ju redan sagt det, men hoppas hoppas det vänder snart.

Joanna Björkqvist sa...

Skönt att de har lite koll på dig i alla fall! Håller hela tiden alla tummar för att det ska vända!

Åsa sa...

Nä, men nu saknar jag dig lite för mycket! Upp å hoppa ;-)
Puss å kramis

Joanna Björkqvist sa...

Jag tänkte så på dig igår när jag fick behandling med en TENS-apparat mot min ryggsmärta och det hjälpte så bra. Nu är det ju inte smärta du har, utan illamående, men faktum är att det stod på nätet att det kan hjälpa även mot illamående.

Om den hjälper så här bra mot smärta kanske den hjälper lika bra mot det?

Jag vet inte om man kan använda apparaten i början av en graviditet, men kika på nätet och fråga barnmorskan i alla fall. Det kan ju vara värt ett försök i alla fall!

Tänker på dig!!!

Husfrun sa...

Hur är det med dig vännen? Hoppas du får en fin helg. Kram.