onsdag 16 maj 2012

Frågor om Wordpress.

Hej kära läsare.


Jag kan knappt fatta hur ni kan vara så många, eftersom de flesta verkligen har hittat hit själva. AMORE.


Nu är det ju så här att jag ska ge ut min bok snart. Och den vill jag ju såklart promota på alla tänkbara sätt. Inte kan jag ha en anonym blogg längre då? Så vad ska jag göra? 


Antingen byta till en helt ny blogg med mitt namn, eller av-anonymisera denna. Min mamma har ändå hittat hit, så särskilt anonym är den ju ändå inte. Och så kommer den fortfarande heta Duktiga Tjejen, och det passar inte riktigt. Eller ska jag bara byta adress och namn på denna, men ha kvar tidigare innehåll (i viss mån censurerat)?


Jag har tankar på Wordpress, men jag fattar INGENTING. Monki har hjälpt mig att starta upp en sida för månader sedan, men den är fast på "under construction" sedan i oktober.


Så:
1. Hur gör man för att lägga in en bloggroll med länkar till andra bloggar och sidor i Wordpress?
2. Vad mer bör jag tänka på?


Jag har försökt hundra gånger att lägga in länkar till andra, men de syns aldrig. Utan dem vill jag inte ha Wordpress.


Jag gillar inte nya blogger genom chrome, så byta känns ändå okej om det här nu kommer funka. 


Please help.

20 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har ingen koll på sånt där fix men tycker det ska bli extremt roligt då din bok kommer ut, ska absolut läsa!

Och tänk att du bara har en tredje del kvar av graviditeten!

Och snygga presenter, ryggan hade jag gillat alot! :)

Lisa sa...

Ser sjukt mkt fram emot din bok, så himla spännande!
Men buh, bloggbyte? Det känns alltid lite vemodigt på nåt vis, och en icke anonym Duktiga tjejen känns konstigt. Men kul såklart. Nu känner jag dig ju lite bättre pga instagram så jag har ju fått en försmak. Hihi.
Dock kan jag inte hjälpa dig med några av dina frågor, har noll koll på WP.

Miss Baglady sa...

Kul med utgivning av bok, grattis

Vad gäller WP. 1)Blogroll lägger du till genom att lägga till en widget som heter "länkar" på svenska, kanske links i engelsk version? och 2)vad du bör tänka på är att i vanlig gratisversion av WP så kan man inte ändra i koden själv nästan alls. Man arbetar med de widgets som finns till varje enskilt "tema" som man använder sig av. man väljer ett tema/utseende och sen finns det ett antal widgets (typ twitter, bloggroll/länkar, bilder mm) till varje tema.

Annars bara att köra på,...man lär sig med tiden,. Jag har bytt fr blogger till WP occh gillar det även om jag inte kan vara inne och peta i koden längre :) Men om man skaffar sig WP.org så har man den möjligheten.. men det är en annan historia..

Colombialiv sa...

Så vitt jag vet går det inte att få en "dynamisk" bloggroll på WP, alltså en sån som blogspot har, där senaste uppdaterade bloggarna kommer överst, utan det blir bara en lista med bloggnamnen, utan senaste inlägg. Lite tråkigt, tycker jag.

Åsa sa...

Du har fått fina svar ser jag :) så jag trasslar mej ej in :)

Sv: ja det är på värmdö :) Stor kram på dig kakan..gillar dej!

Hanna Lans sa...

Åh, snälla skriv ett inlägg om detta sedan! Jag fattar noll. Själv vill jag byta blogg och blogga under eget namn som jag köpt namnet till. Har förstått det som att jag då måste köpa wp.org, annars får man dras med en ful adress. Hur gör jag när jag vill koppla hannalans.se till wordpress och den domän jag köpt adressen hos??

Extremt tacksam för ett inlägg om detta, jag suuuger på detta!

Anonym sa...

Hej!
Jag ska försöka ge dig en så detaljerad beskrivning jag kan hur du lägger upp länkar i sidolisten.
I adminpanelen har du en navigator till vänster där du väljer vad du vill administrera. Klicka på Länkar och Länkkategorier. Skriv namnet på länken som du vill ska synas i din sidolist. Spara.
Gå sedan till Skapa ny länk. Där skriver du in namnet på bloggen och klistrar in länken som du kopierat från adressfältet i webbläsaren när du är på bloggens startsida.
Sedan går du till Utseende i navigatorfältet och väljer Widgets. Där drar du Länkar till fältet som aktiverar din länk. Då får du tillgång till inställningar vilka länkrubriker du vill ska synas och övriga inställningar.

Jag hoppas att jag kunde hjälpa dig att förstå lite bättre hur du ska göra för att få fart på dina länkar :).
Lycka till! Kram Carola

-Jenny- sa...

Jag har också snokat på wordpress men fattade inte heller ett smack, blogg.se känns lättare :)

Ser fram emot din bok men det kommer att kännas konstigt om du inte är anonym längre.

Hur går det med jobbandet?

MissPkm sa...

Hahaa... har samma problem med Wordpress. Blogger är ju helt klart enklare men Wordpress har ju andra, extra grejor som gör att du kan nå fler läsare.

Jag delar din frustration!

Anonym sa...

Jag ser att du redan har fått bra svar gällande wordpress.. Jag älskar wordpress. Det är mer funktionsmässigt proffsigt.

Maila mig om du behöver feedback
Har lärt upp några men det är toppen för man hittar små funktioner hela tiden på egen hand.
Rom bygdes inte på två dagar och varje sak man kommer på blir som lilla julafton :)

Kram

Husfrun sa...

Å, jag hade en wordpressblogg ett tag när jag försökte komma undan några läsare och hoppade från ställe till ställe ;) Men nu minns jag inte riktigt funktionerna, bara att jag inte tyckte att de var så svåra?!

Linnéa i Colorado sa...

Spännande!

emma sofie w sa...

Nu har du ju fått en massa svar så jag ger mig inte in i det, framför allt för att jag inte kommer ihåg hur jag gjorde.

Men, jag har en WP-blogg också, en i mitt namn där jag framför allt bloggar för familjen om Kanadaresan osv. Gillar blogger tusen gånger bättre!

Och, superkul med din bok ju!! Ser framemot att få läsa den!

Bara Sara sa...

Bok!!?? Wow!!
Flåt menade inte att skrämma upp dig om SGI, gick nog fort när jag skrev.. Har du redan en fastanställning som är sjuk ifrån så ska inte din SGI påverkas, vare sig upp eller ner.. Ta det lugnt och jobba det du kan!! Kram

Anonym sa...

Har just bytt från WP till Blogger. Älskar WP och tycker faktiskt att den är enkel när man jobbat med den ett tag. Dock är det mycket lättare att få nya läsare och nå ut genom Blogger. Därav mitt byte.

Jagger sa...

Bloggbyte? Oj... Jag saknar litegrann min gamla blogg men jag kunde inte ha kvar den kändes det som.
Dessutom tappar man mkt läsare med bloggbyte. Iaf gjorde jag det.. Vissa VILLE jag ju tappa, men iaf.
Wordpress vet jag inget om... men att inte få veta de senast uppdaterade bloggarna känns lite B?

Nadja sa...

Jag undrade faktiskt hur du hade du tenkt gora ner boken kom ut :) Jag har en egen domen men wordpress i domenen, det funkar riktigt bra tycker jag :) Sen har jag visserligen en datanord till kille ocksa sa han fixar alllt ner jag far problem..

Mammas machete sa...

Hej! Kul med bloggbyte, tycker jag. och kul att du ska go public! om inte annat så behöver ju boken det (för du ska väl inte ge ut den under pseudonymen duktiga tjejen? :).
Om WP (till dig och Hanna L som frågade): Jag har köpt ett domännamn. Det kostar bara någon hundralapp om året. Sen använder jag Wordpress för att blogga. Det går jättebra, och till skillnad från gratisversionen, så kan man installera gratis precis alla de plug-ins man behöver. Jag har inte hittat en blogrulle som den du har, men genom att att gå in på "lägg till RSS-feed" så kan bloggarna du följer synas ändå (kolla hur det ser ut hos mig). Sen FINNS det plugins som går att installera där bloggrullen syns med bilder och allt, gäller bara att leta. Detta kan man lätt göra genom wp-bloggens eget sökverktyg. Lycka till och mejla gärna om du/ni har frågor. Kram!/Julia

Johanna sa...

Spännande!

Jag har en wordpresshemsida men är värdelös på hur den funkar, måste också sätta mig och "lära mig" den.

Kul att du går public. Och alltså: vet Monki nu att du bloggar här!?

Jojjo sa...

Fast jag förstår inte varför det skulle kännas fel om du inte är anonym längre? Tycker det är kul att verkligen se vem som finns där bakom, även om man såklart inte vill att innehållet i bloggen blir allt för annorlunda. Och som du säger, din mamma har ju hittat den. hur går sånt till, egentligen?!